Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΛΑΓΙΟΒΑΔΙΣΤΗΣ ΙΠΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

 Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΛΑΓΙΟΒΑΔΙΣΤΗΣ ΙΠΠΟΣ

ΣΤΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ


     Αποδεχόμενοι την τιμητική πρόσκληση του Συνέλληνος Λακεδαίμονος κ. Δημήτρη Έρη και με την συνδιοργάνωση του, επίσης, Λακεδαίμονος Συνασκουμένου μας Σταύρου Γεωργάκη, οι "Έλληνες Κένταυροι" απολαύσαμε ένα ψυχωφελέστατο τριήμερο (21-23 Μαίου 2021) στον ιερό τόπο της Λακεδαίμονος γης, περί του οποίου θα αναφερθούμε εκτενέστατα σε ανάρτηση που ακολουθεί. 

     Εν προκειμένω, όμως, θα πρέπει να επισημανθεί και να παρουσιασθεί ένα, κατά την δεύτερην ημέρα του τριημέρου για τους "Έλληνες Κενταύρους",  μοναδικό βίωμα σχετιζόμενο με τον πυρήνα του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου μας το οποίο αποτελεί, συνάμα και πανελλήνια πρωτιά ενδεχομένω;ς δε και παγκόσμια μιας και δεν έχουμε επισημάνει διεθνώς κάτι ανάλογο: Την άμεση ανταπόκριση στην Έφιππη Τοξοβολία νεολέκτου  π λ α γ ι ο β α δ ι σ τ ή  Ίππου!



       Η μακαριστή τύχη της Σχολής μας να επιλέγει τους καλύτερους, πάντοτε, Δασκάλους είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη κατανόηση της υψηλής αξίας των πλαγιοβαδιστών Ίππων κατά την διδασκαλία του κορυφαίου Ιππολόγου και Ιππιατρού Θεοδώρου  Γ. Αντίκα (DVM, PhD) ο οποίος κατηύθυνε, πολύ προ της ιδρύσεως της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων", τον όλον ιππικό προσανατολισμό του μαθητή του και, μετέπειτα, Ιδρυτή της Ομάδος, ο οποίος εγκαίρως ανεγνώρισε την σημαντικότητα των πλαγιοβαδιστών στην, εν γένει, Ιππική, μάλιστα δε, τους αφιέρωσε και ένα ειδικό ντοκιμαντέρ (2002).

 "Ανασκάπτοντας Μνήμες", λοιπόν, όπως ευστοχότατα παρέθεσε στην αφίσα του τριημέρου ο Λακεδαίμων διοργανωτής κ. Δημήτρης Έρης, οι "Έλληνες Κένταυροι, κατά την δεύτερην ημέρα του τριημέρου, αμέσως μόλις βρεθήκαμε προ της ωραιότατης εκπλήξεως της πλαγιοβαδίστριας φορβάδος του εντοπίου Ιππαγωγού κ. Γιάννη Παυλάκη, χωρίς δεύτερη σκέψη, εκκινήσαμε την μυητική διαδικασία στην Έφιππη Τοξοβολία με αναβάτη της τον εξαιρετικό Εφιπποτοξότη μας και Αρχηγό των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", Συνασκούμενο Αθανάσιο Ψωρομύτη ο οποίος χαρακτηρίζεται από ένα βαθύτατο σεβασμό στον Ίππο αλλά και βαθύτητα επιγνώσεως της Έφιππης Τοξοβολίας.

Εφιπποτοξότης Αθανάσιος Ψωρομύτης

     Η από εδάφους εισαγωγική διαδικασία στα νέα, απαιτητικά, καθήκοντα της πλαγιοβαδίστριας φορβάδος έδειξε έναν ευφυή Ίππο ο οποίος αν και νεόλεκτος ως προς το αντικείμενο, προσφέρεται προς ανάληψη του καινοφανούς έργου. 

     Καθ΄ όλες τις φάσεις της, εκ του εδάφους μυήσεώς του, στην Έφιππη Τοξοβολία ο πλαγιοβαδιστής νεόλεκτος Ίππος είχε άψογη συνεργασία με τον διευθύνοντα την εκπαιδευτική διαδικασία ο οποίος εφήρμοσε ολόκληρο το προβλεπόμενο πρόγραμμα για την περίσταση, καθ΄ όλη την διάρκεια του οποίου η πλαγιοβαδίστρια φορβάδα επέδειξε προσοχή, ευπείθεια και ευχειρισμό, χωρίς καμία επιφύλαξη ούτε ενώπιον του "τείχους" των ευαρίθμων θεατών και των δύο επιπλέον θηλυκών Ίππων (μη πλαγιοβαδιστών) οι οποίοι, συχνά, ενεφιλοχώρουν, ως εκ των κινήσεων, στον ζωτικό χώρο της.

      Ο "διάλογος" Ίππου και Εκπαιδευτή υπήρξε συνεχής, αρμονικός και συνεννοητικός, μέχρι τελικού αποτελέσματος το οποίο κατέδειξε την καταλληλότητα της αναλήψεως Τόξου και βελών από τον αναβάτη προς άσκηση Έφιππης Τοξοβολίας.

     Η μεταβίβαση, πλέον, της διευθυντικής πρωτοβουλίας από τον Εκπαιδευτή στον αναβάτη ήταν, επίσης, ομαλότατη, ενώ ο Ίππος παρέμενε συνεργασιμότατος καθ΄ όλη την διάρκεια της διατηρήσεως εμφανούς του Τόξου στη "ράχη" του.

     Έτσι, ο Εφιπποτοξότης Αθανάσιος Ψωρομύτης ανέλαβε την εντολή της εκτελέσεως της πρώτης τοξεύσεως κάτι που επετεύχθη με μόνη, αμελητέα, συνέπεια την, επί κλάσματι δευτερολέπτου, επιτάχυνση του Ίππου, ένδειξη ενστικτώδους "κλεισίματος" των ποδών του, αρίστου εν προκειμένω, αναβάτη, κάτι που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σημειωθεί. 

     Και αυτή η ιερή, για όλους τους "Έλληνες Κενταύρους", στιγμή (22/5/2021, 13:14 μ.μ.), εν ιερώ Λακεδαίμονι τόπω, κατέγραψε όχι μόνον ακόμη μία "πρωτιά" της Ομάδος μας αλλά και, ίσως, της παγκόσμιας Έφιππης Τοξοβολίας, κατά την οποία ο πλαγιοβαδιστής Ίππος, λατρευτός από τον Δάσκαλό μας Θεόδωρο Γ. Αντίκα, αλλά και από τον Ιδρυτή της Ομάδος μας, απέδειξε την αξιότητά του και στην Έφιππη Τοξοβολία.   

      Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" αλλά και η παγκόσμια Έφιππη Τοξοβολία για τούτη την ιστορική στιγμή χρωστούμε ευγνωμοσύνη στην παγιοβαδίστρια φορβάδα αλλά και στον Ιππαγωγό της που μας τίμησε με τον εμπιστοσύνη του κ. Γιάννη Παυλάκη, όπως χρωστούμε ευγνωμοσύνη και στον κ. Δημήτρη Έρη, αλλά και στον Συνασκούμενο Σταύρο Γεωργάκη, για την πρωτοβουλία αυτής της τριήμερης πολιτιστικής και αθλητικής συναντήσεως στην Λακεδαίμονα γή όπου πολλοί "Ό μ ο ι ο ι " Συνέλληνες ωφεληθήκαμε ψυχοσωματικώς από τις επιμέρους καλοσχεδιαμένες δράσεις, για τις οποίες ακολουθεί λεπτομερής ανάρτηση. 


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.