Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΕ ΟΛΑ!

 ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΕ ΟΛΑ!


     Συνεδρία δεκάτη πέμπτη και ...ολοένα βαθύτερα για τον αγαπημένο μας Βασίλη, με ένα πρόγραμμα υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Εκπαιδεύτριάς του Φοίβης Σπέη και των βοηθών της. Σε έναν κόσμο που κάποιοι απασχολούνται αν θα πεθάνουν με ..."AstraZeneca" ή με "Pfizer", κάποιοι άλλοι, ευτυχώς, φροντίζουμε να ζήσουμε με καθαρό οξυγόνο το οποίο διαφεύγει της προσοχής των ηλιθίων!

     Και αυτή η συνεδρία περιελάμβανε έφιππες ασκήσεις κλασικής σωμασκίας με την χρήση τρίκιλης μπάλλας γυμναστηρίου, όπως επίσης και έφιππες ιππικές ασκήσεις, αλλά και, ταυτόχρονα, γυμνάσματα μνήμης και προσοχής, μάλιστα, σε συνδυασμό με δεύτερο αναβάτη και δη, με την νεαρή Αμαζόνα μας Χαρά.

     Σύνθετο και απαιτητικότατο όπως πάντοτε και το σημερινό ασκησιολόγιο του Βασίλη, αναδεικνύιοντάς τον και πάλι νικητή βάσει της τακτικής της Φοίβης η οποία, τόσο αποτελεσματικά, προνοεί, προβλέπει και προλαμβάνει επ΄ αγαθώ της προόδου του μαθητή της.

     Κατ΄ αρχήν, ο Βασίλης, μετά τις παγίως προπορευόμενες διατατικές ασκήσεις του, υπεβλήθη στην άσκηση των "μήλων" πετώντας την μπάλλα εκατέρωθεν του Ίππου, στη Φοίβη και στον Αντώνη και παραλαμβάνοντάς την κάθε φορά από αυτούς, μια άσκηση ευκαμψίας κι ενδυναμώσεως της μέσης αλλά και των χειρών με ένα ευφυές γυμναστικό όργανο (μπάλλα) βάρους τριών κιλών πολλαπλασιαζομένου, όμως, με την φορά της κινήσεώς του.


     Σ΄ αυτή την συνεδρία στήθηκε το θεμέλιο του Βασίλη ως μελλοντικού voltigeur, διότι αυτός ο νεαρός εκπαιδευόμενος των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν μπορεί να υστερεί σε τίποτε έναντι όλων των υπολοίπων Συνασκουμένων του. Και σήμερα, ανεβάσαμε στον Ίππο και την εξαιρετική Αμαζόνα μας, την Χαρά ώστε να "προϊδεάσουμε" τον Βασίλη στην αίσθηση του αμιγώς γυμνιππευτικού ασκησιολογίου, για την εισαγωγή στο οποίο δείχνει, ήδη, πανέτοιμος!


     Συνδυαστική η πρώτη άσκηση και ωφελιμότατη τόσο για τους δύο αναβάτες όσο και για τον Ίππο ο οποίος, μάλιστα, ανταποκρίθηκε πρώτος στην προϋπόθεση της, ελεύθερης, σταθερής κινήσεως και διευκολύνσεως των δύο αναβατών του στην άσκηση αρμονικού έργου. Με το άκουσμα της σφυρίχτρας, ο μεν Βασίλης εκσφενδόνιζε την μπάλλα άλλοτε στα χέρια της Φοίβης κι άλλοτε του Αντώνη, ενώ, ταυτοχρόνως η Χαρά σε μένδειο κάθισμα, τόξευε το βέλος της. Χάρμα συντονισμού και των τριών, αλλά και ιδέσθαι για όσους απολαύσαμε αυτή την σκηνή που επαναλήφθηκε αρκετές φορές!


     Κατά την επόμενη φάση, ο μεν Βασίλης προϊδεάσθηκε στο ορθοστάδην, η δε Χαρά το εξετέλεσε με την ίδιαν ακρίβεια όπως το χαίρεται κάθε φορά μαζύ με τους καλπασμούς της.     Και ακολούθησε ένα ασκησιολόγιο συντονιστικό και για τους δύο γυμνιππευτές με πλήρη εναρμόνιση κινήσεων, κυρίως δε, ψυχολογίας!


     Τρία πλάσματα, υγιέστατα, ευγενέστατα, καλοπροαίρεται και αλληλοσυνεργαζόμενα με κοινό παρονομαστή την εισπνοή καθαρού οξυγόνου σε μια δυσαρμονική κοινωνία πολυνόσων και πολυφαρμακίας, αγενείας και κακοπροαιρέσεως, σίγουρα, αποτελούν μια συνταγή ευημερίας που αξίζει να προσεχθεί από όσους δεν διαγκωνίζονται διεκδικώντας το προνόμιο ενός προώρου θανάτου ανάμεσα σε μία ποικιλία αφερέγγυων εμβολίων, με προδιαγεγραμμένες παρενέργειες και κατά γενικήν παραδοχή μη εγγυωμένων την οιανδήποτε ...ανοσία παρά την ανοησία των χρηστών τους!

     Σήμερα, όμως, για τον Βασίλη, η εκπαίδευση δεν ολοκληρώθηκε στο στίβο της Ιππασίας αλλά συνεχίσθηκε και στην ακολουθήσασα πρώτη, ειδική, διδασκαλία ισορροπίας επί ιμάντος, όπως ήταν προγραμματισμένη για όλη την Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων".  

     Με την βοήθεια του ειδικού Εκπαιδευτή-slackliner κ. Χρήστου Μωραίτη και υπό την παρακολούθηση της Φοίβης, ο Βασίλης ισορρόπησε στον ιμάντα και χάρηκε μαζύ με όλους τους υπόλοιπους Συνασκουμένους του την εμπειρία ενός πολύ απαιτητικού αθλήματος!

      Καλά προετοιμασμένος, ψυχοσωματικώς, ο Βασίλης, ανταπεξήλθε άριστα στις πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις του "slackline", εφαρμόζοντας με ακρίβεια τις οδηγίες του ειδικού Εκπαιδευτή του βαδίζοντας με σταθερότητα αλλά και ταχύτητα που εντυπωσίασε επάνω στον τεντωμένο ιμάντα!

     Και, κάπως έτσι, η αφιέρωση της πανεπιστημιακής καθηγήτριας Φοίβης Σπέη στον μαθητή της, σήμερα, είχε την ωραιότερη κατάληξή της με ένα τρυφερό ενσταντανέ του Βασίλη με τον πατέρα του που το χαρήκαμε όλοι θυμίζοντάς μας ανάλογες δικές μας στιγμές με τους γονείς μας. Κι ας είναι αυτές οι στιγμές που θα μας κρατούν "ζωντανές" τις πιο όμορφες αναμνήσεις της ζωής μας!  

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.