Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

ΕΝ ΤΟΠΩΙ ΙΕΡΩΙ

 ΕΝ ΤΟΠΩΙ ΙΕΡΩΙ



     Την Παρασκευή 21 Μαΐου η Ομάδα «Ελλήνων Κενταύρων» Αθηνών, αποδεχόμενη την τιμητική πρόσκληση του Πολιτιστικού Σωματείου "ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ", θα πραγματοποιήσει τριήμερη εκδήλωση στο Καστρί Λακωνίας και στην Σπάρτη, με επιστροφή στην Αθήνα την Κυριακή 23 Μαΐου. Το Πρόγραμμα της εκδρομής θα έχει ως εξής:

    Αναχώρηση από Αθήνα το πρωί της Παρασκευής και άφιξη στην Αρχαία Σπάρτη, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία σχετικά με τον Πολεοδομικό Πολιτισμό της Αρχαίας Σπάρτης από τον Πολιτικό Μηχανικό και Ιστορικό κ. Κώστα Γαλάνη, περιήγηση σε αρχαίους ναούς όπως ο ναός της Χαλκιοίκου Αθηνάς, το θέατρο της αρχαίας Σπάρτης, το ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος. Θα μεταβούμε στην όχθη του ποταμού Ευρώτα, όπου θα επισκεφτούμε το Μενελάειον (τον ναό του Μενέλαου και της Ωραίας Ελένης, της Λήδας και των Διόσκουρων).  Στις όχθες του ποταμού Ευρώτα θα κάνουμε και Τοξοβολία.

     Την επόμενη μέρα Σάββατο 22 Μαΐου θα επισκεφτούμε την καστροπολιτεία του Μυστρά και στην συνέχεια θα μεταβούμε στο χωρίο Βορδώνια όπου θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο  Έφιππης Τοξοβολίας από τον Ιδρυτή των «Ελλήνων Κενταύρων» κ. Αριστοτέλη Καλέντζη. Ύστερα θα μεταβούμε στον ποταμό Κάστορα τον χείμαρρο που πηγάζει από το όρος του Ταϋγέτου και εκβάλλει στον ποταμό Ευρώτα όπου θα κάνουμε Τοξοβολία και Έφιππη Τοξοβολία.

     Την Κυριακή 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί διαδραστικό Σεμινάριο Παραδοσιακής Μουσικής και Λύρας από τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Μουσικό και Κατασκευαστή Αρχαίων Μουσικών Οργάνων κ. Γιάννη Σταθάκο. Και επιστροφή στην Αθήνα.

     Το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ και συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση, οι διανυκτερεύσεις και το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

     Στην εκδήλωση είναι καλοδεχούμενοι όλοι οι "Έλληνες Κένταυροι" Αθηνών και Παραρτημάτων και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή  έως και την Παρασκευή 14 Μαΐου στην Οργανωτική Υπεύθυνη, Συνασκούμενη κ. Αγλαία Πιτσόλη τ. 6933004549.



ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

     Σκοπός του Σωματείου είναι η με κάθε νόμιμο μέσο διάδοση της Ελληνικής πολιτισμικής παράδοσης και ιστορικής αλήθειας, όπως αυτές προκύπτουν από τις θέσεις και πρακτικές των Ελλήνων κλασσικών φιλοσόφων και διανοητών της Ελληνικής Γραμματείας, διασώζοντας, αναδεικνύοντας και μεταδίδοντας στις παρούσες και επερχόμενες γενιές των νεοελλήνων, την φιλοσοφία, την πατρογονική λατρεία, τις τέχνες, τα γράμματα, την άθληση και την εν γένει παιδεία της προγονικής τους κοσμοαντίληψης.



ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.