Τρίτη, 4 Μαΐου 2021

ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΛΜΑΤΙΑ ΩΣ ΤΗ ΚΑΜΑΚΟΥΡΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΛΜΑΤΙΑ ΩΣ ΤΗ ΚΑΜΑΚΟΥΡΑ


     Ανέκαθεν, οι πλεονάζοντες διαστροφικοί υπάνθρωποι θεωρούσαν ως εχθρό τους την  φ ύ σ η  και την  ε λ ε υ θ ε ρ ί α  που αυτή συνεπάγεται! Καθηλωμένοι στην ανημπόρια της ψυχικής τους ανωμαλίας που επιδεινώνεται συν τω χρόνω, οι άρρωστοι υπάνθρωποι άφηναν αχαλίνωτο το μίσος τους εναντίον κάθε υγιούς αφού η ύπαρξη υγιών παραμένει ο αδήριτος δείκτης της αντιδιαστολής των υπανθρώπων. Και οι υπάνθρωποι εχθρεύονται κάθε τι ελεύθερο, ακόμη και τα περιστέρια, κάνοντας τα πάντα για να τα διώξουν μακριά απ΄ το οπτικό πεδίο τους διότι τους ενοχλεί κάθε, υγιές και, κυρίως, υψιπετές πλάσμα. 


     Και οι υπάνθρωποι ανυψώνουν συρματοπλέγματα παντού, σηκώνουν κάγκελλα γύρω τους αλλά, τελικώς, τα περιστέρια και κάθε ελεύθερο πλάσμα  ν ι κ ο ύ ν  ενώ οι ίδιοι οι διαστροφικοί υπάνθρωποι φυλακίζονται μέσα στα τείχη του άρρωστου κόσμου τους που υψώνουν για να ...προστατευθούν, αυτοαφανιζόμενοι!  
 

    Κι ενώ οι διαστροφικοί ψυχανώμαλοι αυτοαφανίζονται νομίζοντας ότι κυριαρχούν με τη νοσηρή εξουσιαστικότητά τους, η φύση τους εκδικείται δικαιώνοντας εκείνο που αποστρέφονται, "κουνώντας" το στά μάτια τους!


      Προς μεγάλην ατυχία των διαστροφικών υπανθρώπων, η φύση πάντοτε νικά και η ελευθερία που συνεπάγεται περνά σαν τον άνεμο ανάμεσα από τα συρματοπλέγματα των ηλιθίων και μεταφέρει ακόμη και την ομορφιά που οι ψυχοσακάτηδες μισούν.


     Μαζύ, δε, με την ελευθερία και την ομορφιά, μας φέρνει και τους κανόνες του "ευ ζειν", όπως αυτοί οι κανόνες κατεγράφησαν στην Ιστορία μέσα από "την δύναμη της θελήσεως" του Ανθρώπου.      Και η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", σαν τον άνεμο, ξεπερνά τα συρματοπλέγματα των διαστροφικών υπανθρώπων μεταλαμπαδεύοντας, επί δέκα έξι χρόνια, τους κανόνες της φυσικής ελευθερίας αλλά και της ομορφιάς της ζωής στους εκπαιδευομένους της και, όπως σήμερα, ενθαρρύνοντας νέα παιδιά να κατανοήσουν βασικούς κανόνες ψυχοσωματικής ισορροπίας επάνω στους οποίους μπορούν να "χτίσουν" έναν υγιή Κόσμο! Και για άλλη μια φορά το πετύχαμε, αναδεικνύοντας τις εκπαιδευτικές ικανότητες της δεκαπεντάχρονης Χαράς η οποία καθοδήγησε με ασφάλεια και επιτυχία την λίγο μεγαλύτερή της Δέσποινα στην υπέροχην "ατραπό" της ισορροπιστικής Γυμνιππευτικής!      Όπως κατά κανόνα, το ίδιο ρηξικέλευθο και το σημερινό μας μάθημα Γυμνιππευτικής το οποίο ανατέθηκε στη μικρή μας Χαρά προκειμένου να την κάνει να "ανακαλύψει" την ευθύνη και το καθήκον του Εκπαιδευτή και η Χαρά τα "ανεκάλυψε" και με το παραπάνω, παρά το νεαρότατο της ηλικίας της και την αρχαριότητά της στην Ιππική! Όμως, γι αυτό η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων"  ν ι κ ά  διότι επιμένει να τολμά εκείνο που θα τρόμαζε κάθε άλλον, με αποτέλεσμα όχι απλώς να υπηρετούμε μια πολεμική τέχνη που εμείς φέραμε στη Πατρίδα μας, αλλά και να την προάγουμε συνεχώς, παραμένοντας η "προφυλακή" της!


     Σήμερα, λοιπόν, η Χαρά ανέλαβε να μεταφέρει την δική της γυμνιππευτικήν εμπειρία στην Συνασκούμενή της Δέσποινα η οποία έχει ήδη κατακτήσει πολλά στην Ιππική μέσα από την διδασκαλία που έχει δεχθεί ως πρωταγωνίστρια του Ιππικού Θεάτρου μας κυρίως, δε, από τον αυτοπειθαρχημένο χαρακτήρα της και τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ικανότητες που την χαρακτηρίζουν. 


     Και κάπως έτσι η Δέσποινα εφίππευσε δι εφάλσεως για να παρακολουθήσει με την απαράμιλλη πειθαρχία της την διδασκαλία της Χαράς.   


     Μια διδασκαλία την οποία η Χαρά, χωρίς να το γνωρίζει, την αντλεί μέσα από τις σελίδες κλασικών "πηγών" οι οποίες πάντοτε θα απηχούν την πραγματική Τέχνη έστω και εν μέσω μιας κακότεχνης, "μεταμοντέρνας" εποχής με σύντομη ημερομηνία λήξεως!


     Το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε στην Χαρά η οποία, σημειωτέον, ανέλαβε απροειδοποίητη την εντολή εκτελέσεως του μαθήματος, ήταν μία δομημένη αντίληψη προτεραιοτήτων ώστε με ασφάλεια να εισαγάγει την Δέσποινα στο ασκησιολόγιό της.


     Κατ' αρχήν η Δέσποινα τέθηκε σε ισοροοπιστική στάση εν κινήσει και με χαμηλωμένο κέντρο βάρους, εξοικειούμενη με το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε.

     Με σωστή καθοδήγηση, η Χαρά "σήκωσε" σε ορθοστάδην και, πάντοτε, εν κινήσει την Δέσποινα, δίνοντάς της την αίσθηση δυσκολότερης ισορροπίας με υπερυψωμένο κέντρο βάρους. 


     Σοφή η βαθμιαία αποδέσμευση χειρών που προετοίμασε την Δέσποινα για ό,τι ακολούθησε.


     Τα χέρια και η υπέρβαση της στηρίξεως επί των ηνιών είχε σειρά και η Δέσποινα ξαναθυμήθηκε τα μαθήματα ...μπαλέτου της.


     Ανάσκελα, υπό γωνία 90 μοιρών και, πάντοτε, εν κινήσει η επόμενη άσκηση για την Δέσποινα κι ενώ η Δέσποινα ανταποκρίνεται ...ιδανικώς, η Χαρά δείχνει να ...ξέρει τι θέλει!


     Στη συνέχεια, εμπέδωση ακόμη ευσταθέστερης ισορροπίας εκεί που θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ...ασταθή, με στήριξη επί του ενός, μόνον, ποδιού.


     Βεβαίως και η εξοικείωση με την πτώση και την σωστή προσγείωση, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το παρόν ασκησιολόγιο.


     Η συνάσκηση και των δύο ξεκίνησε με την εφίππευση και της Χαράς από ένα αντικρυστό ορθοστάδην.


     Η αξιοποίηση των χειρών όχι μόνον για την δημιουργία "ορχηστικού" αποτελέσματος αλλά και για την εμπέδωση ισορροπίας ήταν απαραίτητη και η αρμονία των κινήσεών τους σημαντική.


     Παραστατικότατη και άξια συγχαρητηρίων η Χαρά έφερε σε αίσιο πέρας την αποστολή της, μυώντας την Δέσποινα σε ένα σημαντικό ασκησιολόγιο, αλλά και τον εαυτό της στο να εμπεδώσει ακόμη καλύτερα κάτι που φαίνεται να κατέχει.


     "Σφουγγάρι" η Δέσποινα με τις πάντοτε ιδιαίτερες αντιληπτικές ικανότητες, επίσης άξια συγχαρητηρίων, εξετέλεσε το ασκησιολόγιό της, προχωρώντας ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση της Ιππικής και, βεβαίως, της σκηνής του Ιππικού Θεάτρου!


    Άραγε, πόσο ..."κοντά" βρίσκεται η Αδριατική στο ...Ιαπωνικό Αρχιπέλαγος; Kαι ποιoς ...δρόμος θα μπορούσε να συνδέει τη Δαλματία με την Καμακούρα; Η απάντηση είναι ...πολύ κοντά κι ο "δρόμος" που τις συνδέει είναι ο "δρόμος του πολεμιστή", όπως τον όρισε ο Κωνσταντίνος Σάθας στο βιβλίο του "Έλληνες Στρατιώται εν τη Δύσει", ή, ο Γιαμαμότο Τσουνετόμο στο δικό του "Χαγκακούρε". Κι αυτό διότι τόσο οι Έλληνες Στρατιώτες (Estradioti), όσο κι οι Σαμουράι "βάδισαν" πάνω σ΄ αυτό τον δρόμο του πολεμιστή (Μπουσίντο) ζωσμένοι οι μεν τη φαλκάτα οι δε τη κατάνα, της Τιμής και της γενναιότητος. Κι αυτός ο "δρόμος του πολεμιστή" είναι αυτός που, εν τέλει, τιμά η Ιστορία και παραμένει στον χρόνο προσβάσιμος στους αξίους, αυτούς των οποίων το παράδειγμα ακολουθούν, εκ της ιδρύσεώς τους, οι "Έλληνες Κένταυροι"! 
 


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.