ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΠΠΟΥ
ΣΤΟΝ
ΕΦΙΠΠΟ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟ
Στην κυρία ανάρτησή μας «ΔΟΡΥ & ΑΚΟΝΤΙΟ», αναφερόμενοι στον έφιππο ακοντισμό, σημειώναμε τα εξής: «Η ιδιοτυπία της εκπαιδεύσεως της Έφιππης Τοξοβολίας επιτάσσει την καθιέρωση στη Σχολή μας τόσον του ακοντίου όσον και του δόρατος διότι η εξάσκηση σε αυτά διαμορφώνει όχι μόνον ευκαμψία κορμού και βελτίωση χειρισμών αλλά και βέλτιστο συντονισμό κινήσεων με αποτέλεσμα την καλύτερη ισορροπιστική ευστάθεια του Ιππέως.»
Έτσι, σήμερα, ο Γλαύκος μας θα έπρεπε να εισαχθεί και στην εξοικείωση με το ακόντιο, μετά από μία σειρά επιτυχών εξοικειώσεών του με άλλες ιππικές παραμέτρους που ενίσχυσαν την αφοβία του κάνοντάς τον καταλληλότερο για ίππευση αλλά και ικανό να διεκπεραιώνει απαιτητικότερες ιππικές καταστάσεις (Γυμνιππευτική, Τοξοβολία, Σπαθασκία, αφοβία σε τύμπανο, αφοβία σε μάστιγα, αφοβία σε μπάλλα κλπ κλπ). Πάντα με δικά μας μέσα, υπομονή και μεθόδους, βελτιστοποιούμε αφιλοκερδώς τους χαρακτήρες των Ίππων που μας εκμισθώνουν διάφοροι Ιππαγωγοί ώστε και εμείς να απολαμβάνουμε κατάλληλους Ίππους για τις ανάγκες του προγράμματος της Σχολής μας αλλά και οι παραχωρούντες Ιππαγωγοί να αποκτούν ευχείριστους και ασφαλέστερους Ίππους για τις δικές τους ανάγκες.
Προνοώντας για την ασφάλεια Ίππου και μαθητών, η σημερινή εισαγωγική διαδικασία του Ίππου μας στον έφιππο ακοντισμό δεν έγινε με πραγματικό ακόντιο (που φέρει χάλκινη αιχμή, όπως περιγράφεται σε προηγούμενη αναλυτικήν ανάρτησή μας) αλλά με προσομοιωτικές ράβδους (προσομοιωτές) οι οποίες έφεραν ειδικό πλαστικό άκρο ασφαλείας ώστε να μη προκληθεί η οποιαδήποτε βλάβη στο ζώο ή στον Ιππέα σε περίπτωση ατυχούς χειρισμού.
Η διαδικασία ξεκίνησε από το έδαφος ώστε ο Ίππος να εξοικειωθεί με τους ήχους από την μεταξύ τους πρόσκρουση των δύο προσομοιωτών, με τον Εκπαιδευτή περιφερόμενο αρκετά κοντά στον Ίππο και παράγοντας συνεχή θόρυβο.
Ακολούθως και αφού παρεχωρήθη στον Ίππο η δυνατότητα οσφρήσεως των προσομοιωτών προκειμένου να τους ταυτοποιήσει, άρχισε η διαδικασία της επαφής των αντικειμένων με όλα τα σημεία του σώματος του ζώου. Είναι γνωστό ότι η όσφρηση είναι η κυρίαρχη αίσθηση ταυτοποιήσεως του εξωτερικού κόσμου και των απαρτιζόντων μερών του για τον Ίππο και, επ΄ αυτής, κάθε Εκπαιδευτής, επενδύει κάθε προσπάθειά του.
Οι δύο προσομοιωτές έγιναν αποδεκτοί από τον Ίππο και στα δύο προηγηθέντα στάδια και, μάλιστα, σε βαθμό ο οποίος έπειθε για την, συνέχιση της εξοικειωτικής διαδικασίας, οπότε, ο Εκπαιδευτής εφίππευσε ώστε να δοκιμάσει τις ανοχές του Ίππου στην έφιππη, πλέον, παρουσία των προσομοιωτών.
Όπως κάθε εξοικειωτική διαδικασία και η παρούσα μυητική διαδικασία στον έφιππον ακοντισμό έγινε σε βάδην έως και σε ταχύ τροχασμό, με τον καλπασμό να αποφεύγεται ώστε να αποτραπεί η κόπωση του ζώου και η ενδεχόμενη δυσανασχέτησή του με αποτέλεσμα να αποτύχει η διαδικασία με τυχόν δυστροπίες ή αρνήσεις.
Με τους κατάλληλους χειρισμούς καταδείξεως στον Ίππο της ακινδυνότητος των προσομοιωτών (ως φυσικών παρουσιών αλλά και ως σκιών) και μετά την πλήρη αποδοχή τους από το διαρκώς εργαζόμενο ζώο, ο Εκπαιδευτής απεφάσισε κι εξετέλεσε μια σειρά εξακοντισμών των προσομοιωτών κατά μέτωπον της πορείας του Γλαύκου ώστε να μελετηθούν οι φοβικές αντιδράσεις του που θα μπορούσε να προκαλέσει ένας προσομοιωτής εκτοξευόμενος από το κεφάλι του, διανύοντας πτητικό μήκος κατά μήκος της πορείας του και προσγειούμενος σε απόσταση λίγων μέτρων μπροστά του με ό,τι συνεπαγόμενο, ενοχλητικές ηλιακές αντανακλάσεις, αιφνιδιαστικά κινητικά ερεθίσματα, ανησυχαστικούς θορύβους κλπ.
Η μεθοδικότητα της επιμελούς και διεξοδικότατης εκπαιδεύσεως απέφερε και πάλι άριστα αποτελέσματα και ο Γλαύκος απεδέχθη και την έφιππη παρουσία αλλά και την έφιππη χρήση των προσομοιωτών, οπότε η μυητική διαδικασία στον έφιππον ακοντισμό έληξε με επιτυχία, αποδίδοντας έναν Ίππο με ενισχυμένη αφοβία και, ως εκ τούτου, καταλληλότητα ιππεύσεως.
Έτσι ευτυχούμε στους «Έλληνες Κενταύρους»
και, ευτυχούμε επενδύοντας την 16χρονη επιτυχή εμπειρία της Σχολής μας σε κάθε Ίππο
που αναλαμβάνουμε, προσφέροντάς του ενισχύσεις χαρακτήρος που θα τον βοηθήσουν
να χαρεί το υπόλοιπο της ζωής του χωρίς περιττούς φόβους!
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos, λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.
Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").
Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!
Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".
Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.
Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.