Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ 

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


     Ξεπερνώντας τις δολερές απαγορεύσεις με υγειονομικό πρόσχημα τις οποίες το διεφθαρμένο δημιοκρατικό (sic) σύστημα επέβαλε τον τελευταίο χρόνο, η Σχολή Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων" κατάφερε την επανεκκίνησή της, υπό ακόμη καλύτερη σχεδίαση και προοπτική.

     Με μεγάλο πλεονέκτημα την ποιότητα των Μελών της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων", η Σχολή του Ιππικού Θεάτρου μας θα συνεχίσει το έργο της το οποίο ξεκίνησε προ τριετίας (2018) με στόχο την ανάδειξη βέλτιστων εφίππων μαχητών διδάσκοντας όχι απλώς σκηνικήν "υποκριτική", αλλά βιωματικήν εννόηση της ψυχολογίας του πολεμιστή προς καλύτερην ανταπόκριση στις υψηλές απαιτήσεις μιας πολεμικής τέχνης όπως η Έφιππη Τοξοβολία.

     Στη παρούσα επανεναρκτήρια συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της επαναλειτουργίας αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος με τη μοναδική συνεισφορά, ταυτοχρόνως, στον θεατρικό αλλά και στον ιππικό πολιτισμό, αποφασίζοντας όλες οι συνθέτουσες παράμετροί του να αντιμετωπίζονται από κοινού εκ των ενόντων δίκην εσώτερης διδασκαλίας.

     Με κοινό "παρονομαστή" το διακεκριμένο ηθος και την πανεπιστημιακή παιδεία όλων των συμμετεχόντων στελεχών, αλλά και το όλο πλαίσιο των "Ελλήνων Κενταύρων", η Σχολή Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων" επανεκκινεί υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις με τον συντονισμό του Ιδρυτή της Ομάδος, την καλλιτεχνική επιμέλεια της Δέσποινας Μπόνου, την οργανωτική φροντίδα της Αγλαίας Πιτσόλη και την καθοριστική συμμετοχή των Αντώνη Διαγούπη, Ρίας Αρβανιτίδου, Μάνου Τσαγκαρογιαννάκη και Βίκης Κονσολάκη.

     Βεβαίως, στην Σχολή Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων"  στη οποία η παρακολούθηση του προγράμματός της δεν έχει καμία οικονομικήν επιβάρυνση για όσους το ακολουθήσουν, είναι ελεύθερη για όσα από τα Μέλη της Ομάδος ενδιαφέρονται.

     Σήμερα, δεν παραλείψαμε να χαρούμε και την νέα σημαία της Ομάδος μας με τα κομψότατα κεντητά της εμβλήματα που δηιούργηε ο Συνασκούμενος Πάνος, με φυσικόν ιστό από τα Βασιλικά Κτήματα Τατοίου, εμπνεύσεως και επεξεργασίας του Ιδρυτή της Ομάδος. 

     Στον "απόηχο" της σημερινής επανεκκινήσεως της Σχολής Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων", όπως πάντοτε θέλουμε να ...πρωτοτυπούμε, ...εγκαινιάσαμε το νέο εκπαιδευτικό μέσο της Ομάδος μας, το μονότροχο!

     Το μονότροχο έχει αποδειχθεί ένα γυμναστικό μέσο μεγάλης αξίας, ιδιαιτέρως για όσους ιππεύουν, διότι, πέραν της αναπτύξεως της ισορροπίας, βελτιώνει σημαντικά την στάση του κορμού, ενδυναμώνει προσαγωγούς, επιταχύνει τα αντανακλαστικά, αναπτύσσει αίσθηση ρυθμού, οξυγονώνει βαθύτερα τον οργανισμό, ό,τι δηλαδή χρειάζεται ο Εφιπποτοξότης και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι το υιοθέτησε και ο Δάσκαλός μας Kassai Lajos.

     Aυτό, λοιπόν, το απόγευμα, εις επίμετρο της συγκεντρώσεώς μας για την επανεκκίνηση της Σχολής Ιππικού Θεάτρου, χαρήκαμε στην αυλή της έδρας της Ομάδος μας μια πρώτην αίσθηση ...μονότροχου.

     Ένας - ένας παρούσες και παρόντες πήραν μια σύντομη "πρόγευση" ισορροπίας επί της ...ασταθείας του μονότροχου το οποίο, κάθε άλλο παρά μπορεί να θεωρηθεί ..."φιλόξενο"!

     Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ...δοκιμάσαντες, ομοφώνως παρεδέχθησαν ότι πολύ πιο εύκολη τους φαίνεται η Ιππασία παρά το μονότροχο και, βεβαίως, δεν είχαν καθόλου άδικο!

     Το μονότροχο θα εισαχθεί στην Ομάδα οσονούπω ως προαιρετική άσκηση συνιστώμενη προς όλους και θα διδαχθεί από ειδικόν του αντικειμένου ο οποίος θα μετακληθεί για τον σκοπό αυτό στην Ομάδα, ώστε και με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα να το κατακτήσουν οι "Έλληνες Κένταυροι" αξιοποιώντας το ακόμη και σε ασκήσεις κινητικής Τοξοβολίας.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.