Τρίτη 11 Μαΐου 2021

ENAΣ "ΑΛΛΟΣ" ΒΑΣΙΛΗΣ...

 ENAΣ "ΑΛΛΟΣ" ΒΑΣΙΛΗΣ...


     Έναν άλλο Βασίλη και, δη, μέλλοντα Εφιπποτοξότη αρχίζουμε να βλέπουμε σ΄ αυτή την δέκατη τέταρτη συνεδρία της μεθοδικότατης πανεπιστημιακής καθηγήτριας Φοίβης Σπέη.

     Έχοντας στήσει μια πραγματικήν "ορχήστρα" γύρω από τον Βασίλη, με "διευθύντρια" την ίδια και την καθοριστική συμμετοχή των ικανότατων βοηθών της Ρίας Αρβανιτίδου και Αντώνη Διαγούπη, ο Βασίλης ανελίσσεται αλματωδώς.

     Τούτη την φορά και ξεκινώντας, όπως πάντοτε, με τις απαραίτητες διατάσεις, ο Βασίλης προετοιμάσθηκε για να καταλήξει σε έφιππες και κινητικές τοξεύσεις με καλή τεχνική και η σχεδίαση της Φοίβης ευοδώθηκε και με το παραπάνω.

     Επινοητικότατη η Φοίβη προετοίμασε σωματικώς και με άνεση χρόνου τον νεαρό της εκπαιδευόμενο, με ένα  ευρηματικό ασκησιολόγιο.

      Ο Αντώνης ανέλαβε τον στόχο ο οποίος θα πρωταγωνιστούσε στο πρόγραμμα της ημερίδος για να ξεκινήσει ο Βασίλης να "λύνεται" ...στοχαστικώς.

     Και ο Βασίλης, πριν αναλάβει Τόξο και βέλη, ανέλαβε μπαλλάκια για να τα εκτοξεύσει κατά του στόχου, μια διαδικασία η οποία αφύπνισε την στοχαστικήν αντίληψη και την έθεσε σε εγρήγορση για το κυρίως τοξευτικό σκέλος που θα αποτελούσε και τον "πυρήνα" του σημερινού ασκησιολογίου της ημερίδος.

     Ακολούθησαν προσομοιώσεις τοξεύσεως εν κινήσει με προσοχή στην ακρίβεια τεχνικής και ο Βασίλης απέδειξε ότι έχει κατανοήσει πλήρως όλες τις παραμέτρους.

     "Eικόνες" καλής τεχνικής, κατά την διάρκεια των εφίππων κινητικών τοξεύσεών του, μέχρι και ημι-πάρθειες, μας έδωσε ο Βασίλης -και, αρκετές, μάλιστα- μέχρι την ώρα που αφίππευσε με το Τόξο στο χέρι, όπως ακριβώς μαθαίνουν να αφιππεύουν όλοι οι Εφιπποτοξότες. "Εικόνες" λαμπρής προόδου αφήνουν πίσω τους οι συνεδρίες της Φοίβης και όχι μόνον για τον, σταθερώς προοδεύοντα, Βασίλη μας...

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.