Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΜΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΛΑΡΕΣ ΗΝΙΕΣ

 ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΜΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΛΑΡΕΣ ΗΝΙΕΣ


     O Eφιπποτοξότης εκπαιδεύεται στην ΜΗ χρήση ηνιών ...δι ευνοήτους λόγους και στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" η διδασκαλία βασίζεται σε αυτή την ουσιώδη παράμετρο. Ανεξαρτήτως αν οι "άλλοι" ιππεύουν με χρήση στομίδος ενώ εμείς χωρίς στομίδα, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε τις ηνίες με μεγαλύτερην ελευθερία, εν τούτοις, στη δική μας Σχολή όπου το στόμα του Ίππου αντιμετωπίζεται με σεβασμό, οι εκπαιδευόμενοί μας μαθαίνουν, από την πρώτη στιγμή, να ...αγνοούν τις ηνίες, ακολουθώντας άλλους, πολύ περισσότερο αποτελεσματικούς και ουμανιστικούς τρόπους διευθύνσεως του Ίππου ακόμη και στον καλπασμό.     Υποδειγματικώς χαλαρές οι ηνίες της Ρίας όταν καλπάζει, κάτι που προσέξαμε και στην τελευταία της Προπόνηση.

     Σχετικώς χαλαρές και οι ηνίες της Χαράς μας κατά τον καλπασμό της, 

     Εντελώς αρχάριος, στο δεύτερο μόλις μάθημά του και ο Νίκος μας ο οποίος, όμως, σήμερα ...κάλπασε και, μάλιστα, σε ικανό μήκος, βεβαίως και αυτός με τις ηνίες χαλαρές αφού, όπως γράφουμε παραπάνω, "από την πρώτη στιγμή" οι μαθητές μας εκπαιδεύονται στη ΜΗ χρήση ηνιών.


     Η μικρούλα μας Αλεξάνδρα τροχάζει, αλλά κι αυτή με χαλαρές ηνίες και πάντοτε χωρίς στομίδα, όπως είναι ο κανόνας της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων"! Άψογο το κάθισμά της και, βεβαίως, άψογη και η κίνηση αλλά και ο έλεγχος του Ίππου της.

     Αυτή η αναφορά θα ήταν πολύ χρήσιμη σε όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν στομίδα και, συχνά, να "στηρίζονται" επί των ηνιών νομίζοντας ότι, έτσι, έχουν καλύτερον έλεγχο του Ίππου τους. Κι αν επιμένουν, η εννιάχρονη Αλεξάνδρα κι η δεκαπεντάχρονη Χαρά είναι έτοιμες να του κάνουν μάθημα...! Γιατί, δεν είναι απαραίτητο να μελετήσει κανείς την Σχολή "Nevzorov", ή την Σχολή "Parelli", ή την Σχολή "Hempfling", ή την Σχολή "Kassai", ή την Σχολή "Μ. Roberts" όταν και η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" έχει να διδάξει ακριβώς τα ίδια στην Ε.Ο.Ι. ή και στην F.E.I.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.