Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 


     Συμπαθέστατη και απαραίτητη η τάξη των κομμωτριών και άνευ αυτών η εμφάνιση όλων μας ίσως δεν θα ήταν αυτή που απολαμβάνουμε! Όμως, η κομμώτρια, όπως και κάθε αφιερωμένος σε ένα αντικείμενο, θα πρέπει διαρκώς να καταγίνεται με αυτό, διαφορετικά θα υστερήσει στον τομέα της. Βεβαίως, δευτερευόντως, μία κομμώτρια μπορεί να ασχοληθεί και με την αστροφυσική αλλά ...δευτερευόντως και εάν, παρ΄ ελπίδα κλίνει προς την αστροφυσική, τότε, θα συνεχίσει να χτενίζει ωραία, αλλά θα είναι πλέον ...αστροφυσικός και όχι κομμώτρια!

     Η περίπτωση της επιτυχούς επιλογής και ενασχολήσεως με μία πολεμική τέχνη παραπέμπει σε ειδικές ψυχοπνευματικές ιδιότητες οι οποίες δεν επιδέχονται εναλλαγών και παραπληρωμάτων γι αυτό και πολλοί ξεκινούν από "αλλού", συνεχίζουν "αλλού" και, συχνά καταλήγουν στο ...πουθενά! Εν προκειμένω, η "κομμώτρια" ή θα παραμείνει "κομμώτρια" (εάν η ψυχοπνευματική της υπόσταση είναι ισορροπημένη και η επιλογή της σωστή) ή, θα ταλαιπωρηθεί σε αναζητήσεις οι οποίες, μπορεί κάποτε να την οδηγήσουν σωστότερα, ή θα χαθεί στην απεραντοσύνη του "τοπίου" διαφόρων αγόνων επιλογών... 

     Με άλλα λόγια, προσανατολιζόμενοι στην Έφιππη Τοξοβολία ως πολεμική τέχνη και όχι ως μία διέξοδο απασχολήσεως ελευθέρων ωρών, ο προσανατολιζόμενος θα πρέπει να σταθμίζει εάν και κατά πόσον ενδιαφέρεται  ε ι λ ι κ ρ ι ν ώ ς  γι'  αυτή και όχι, π.χ., για την ...κομμωτική διότι, σύντομα θα ανακαλύψει ότι το Τόξο είναι κάτι πολύ διαφορετικό από ένα ...σεσουάρ! Και, ανακαλύπτοντάς το θα έχει χάσει χρόνο και ένα μέρος επενδεδυμένων προσδοκιών προς λάθος κατεύθυνση.

     Η δομή της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" και η φύση της λειτουργίας τους, βοηθούν τις συμπαθέστατες "κομμώτριες" να αποφύγουν κάθε σπατάλη χρόνου και προσδοκιών, διασφαλίζοντας και την αποφυγή διαθέσεως εκπαιδευτικού χρόνου και, κυρίως, κινδύνων σε λάθος αποδέκτες.

     Μέσα σε ένα πλαίσιο σοβαρής και απαιτητικής εκπαιδεύσεως, χωρίς να διώχνουμε κανέναν, καθιστούμε ευκρινείς τις διαφορές του Τόξου και του ..."σεσουάρ", ώστε οι εκπαιδευόμενοί μας να μπορούν να σταθμίσουν τα "θέλω" τους και να αποφασίσουν αβιάστως για ό,τι πραγματικώς τους θέλγει, ακολουθώντας το. Κι αυτή την "πολυτέλεια" την έχουμε στους "Έλληνες Κενταύρους" διότι, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δεν επιδιώκουμε πελατειακές σχέσεις με τα Μέλη μας, αλλά "ζεύξεις" ουσίας με το αντικείμενο της πολεμικής τέχνης μας.

     Ούτω πως, παραμένουμε διαρκώς υπερήφανοι για το ανθρώπινο δυναμικό των "Ελλήνων Κενταύρων" το οποίο διαρκώς έχει προ συγκρίσεως την διαφορά Τόξου και ..."σεσουάρ", επιλέγοντας το πρώτο, χωρίς καμιάν εκ μέρους μας δυσαρέσκεια για όποιον (όποιαν ..."κομμώτρια") επιλέγει το ...δεύτερο! 

     Αδήριτη η φυσική τάξη των πραγμάτων και, πλέον όλων, η φυσική τάξη του ψυχισμού του Ανθρώπου ο οποίος δικαιούται να εκφράζεται αβιάστως. Και, ασφαλώς, αδήριτη και η φυσική τάξη του δικού μας ψυχισμού ο οποίος, επίσης, δικαιούται να εκφράζεται αβιάστως εκφράζοντας την Αισθητική του σύμφωνα με την οποία δεν θα ήθελε να δει ένα ..."σεσουάρ" καταμεσής ενός Ιππευτηρίου! Κι αυτό, για την ισορροπία του Κόσμου και την κοινή ευτυχία όλων!    

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.