Κυριακή, 2 Μαΐου 2021

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

 ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ


     Δέκατη τρίτη συνεδρία και ο Βασίλης μας, υπό την επιστημονική καθοδήγηση της πανεπιστημιακής Καθηγήτριας Δρ. Φοίβης Σπέη, μπορεί, πλέον, να ελέγχει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τον Ίππο του σε βάδην και τροχασμό, να τοξεύει έφιππος, αλλά και να εκτελεί ασκήσεις Γυμνιππευτικής.

     Σ΄ αυτό το μάθημα ο Βασίλης υπεβλήθη από την Εκπαιδεύτριά του σε μία σειρά συνδυαστικών ασκήσεων χειριστικών δεξιοτήτων και μνήμης και με την συμμετοχή της νεαρής Χαράς η οποία, σήμερα, υπεκατέστησε την Ρία μας η οποία είναι η μόνιμη βοηθός της αγαπημένης μας Φοίβης.

     Κατά την σημερινή, λοιπόν, συνεδρία, ενώ η Χαρά έδινε στον Βασίλη τις εντολές ελέγχου και κινήσεως του Ίππου, η Φοίβη τον εισήγαγε σε ένα ασκησιολόγιο ενισχύσεως της μνήμης, βοηθώντας συνδυαστικώς τον Βασίλη να δρα και να σκέπτεται ταυτοχρόνως.

      "Αδυσώπητες" οι απαιτήσεις αυτού του μαθήματος και, δυστυχώς, αδύνατον να καταγραφεί η βαρύτητά τους από τον φωτογραφικό φακό και μόνον όσοι παρόντες ξαφνιαστήκαμε με την "αποκρισιμότητα" του Βασίλη σε ό,τι εκαλείτο να ανταποκριθεί!

      Το να επιδεικνύεις ιππική χειριστική δεξιότητα ενώ, ταυτοχρόνως, αποδεικνύεις ότι μπορεί να απομνημονεύεις μια σειρά λέξεων που θα μπορούσαν να σε σαστίσουν ήταν ό,τι ο Βασίλης "αντικαθρέφτισε" στις προκλήσεις της Φοίβης και στις εντολές της Χαράς, ταυτοχρόνως.

     Αυτή η, σπουδαία για τον Βασίλη, συνεδρία μας θύμισε τον Δάσκαλό μας που χάσαμε πρόωρα, τον αείμνηστο Νίκο Καπλατζή και την "Αριστοτελική Μνημοτεχνική" μέθοδό του. 

     Ένα εκτενέστερο του συνήθους, έφιππο πρόγραμμα επάνω σε έναν ιδανικό Ίππο, φάνηκε ότι όχι μόνον δεν κούρασε τον Βασίλη αλλά και τον κράτησε σε διαρκή εγρήγορση μέχρι και το τελευταίο λεπτό, όταν αφίππευσε χαμογελαστός και με ιδανικό τρόπο.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.