Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

ΣΦΑΙΡΟΣ, Ο ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΣΤΑΤΟΣ ΘΕΟΣ [Εμπεδοκλής]

 ΣΦΑΙΡΟΣ, Ο ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΣΤΑΤΟΣ ΘΕΟΣ

[Εμπεδοκλής]



     "Γράφετε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την ιππασία αλλά έτσι όπως τα γράφετε λίγοι τα καταλαβαίνουν", σημειώνει καλότατος φίλος της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" σε χθεσινό μήνυμα που μας έστειλε μαζύ με κάποια ερωτήματά του για το υπέροχο αλογάκι του... Αν, πράγματι τα καταλαβαίνουν λίγοι είναι όντως αυτό που θέλουμε (το αντίθετο θα μας ανησυχούσε...) ωστόσο εμείς πιστεύουμε ότι γράφουμε απλά κι ..."αλογατάρικα" προκειμένου να μας καταλαβαίνει κάθε μυκονιάτης εστιάτωρ, κάθε κρητικός ζωοκλέφτης, κάθε ρεμαγιάστρα απ΄ το Ποδονίφτη που ψηφίζει Κ.Κ.Ε. και θεωρεί εαυτήν ως αυθεντική συνέχεια της Πασιονάρια με ιστορικώς ανειλημμένες υποχρεώσεις διαιωνίσεως του ελεύθερου έρωτος και ...βγάλε! Γι αυτό, σήμερα, θα ανασύρουμε από τις δέλτους του αλάστορος χρόνου τον Εμπεδοκλή για να επιχειρήσουμε έναν ουσιώδη πρακτικό αλλά και ...φιλοσοφικό παραλληλισμό της εξοικειώσεως του Ίππου μας με την σφαίρα! Α και μη μας πείτε ότι οι μυκονιάτες εστιάτορες και απανταχού κρήτες ζωοκλέφτες, αλλά κι οι ρεμαγιάστρες δεν κοιμούνται με ολόκληρη την αρχαία Ελληνική γραμματεία κάτω από το μαξιλάρι τους με τα χηνοπούπουλα... Τέλος πάντων...

     Και, επειδή το καλόν ...εσπέρας από το ...απομεσήμερο φαίνεται, φορτώσαμε τα "προικιά" της ημερίδος στη "μετενσάρκωση" μιας NSU Kettenkrad (και νυν "Κενταυρικό Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού") και περάσαμε, απαρατήρητοι, από την Λ. Αλεξάνδρας μέχρι την Κοιλάδα δια τα περαιτέρω...

     Στο σημερινό μας προπονητικό πρόγραμμα κυριάρχησε ο ...ευδαιμονέστατος θεός με τα υπέροχα τεταρτημόριά του όπως αυτά υμνήθηκαν σε ένα παλιό (1983) αλληγορικό ποίημα του ταπεινού Ιδρυτή της Ομάδος, ο οποίος ζει και δρα στη σκιά ενός λαμπρού πολεμιστή και ποιητή (σ΄ αυτή την παράξενη Οικογένεια, όλοι πολεμούσαν κι έγραφαν ποιήματα...) που σημάδεψε με την προσωπικότητά του την αναγεννησιακή Ευρώπη  και που το όνομά του, "Ηλύσιος Καλέντζης", μπορεί να γνωρίζουν και να τιμούν ακόμη και σήμερα οι πνευματικοί κύκλοι της γηραιάς ηπείρου μας, αλλά στη σημερινή γραικία παραμένει, ευτυχώς, ...αμίαντο!

      Το πρώτο που φορτώσαμε σήμερα στη σχάρα του ...διακριτικού μας τρίκυκλου τσόπερ ήταν ο ...ευδαιμονέστατος θεός σε ...τρίκιλη έκδοση, βασικό παρελκόμενο των ασκήσεών  μας.

     Παραλλήλως, με το τακτικό ...μηχανοκίνητο της Ομάδος, ο Μάνος, με το χέρι στο γύψο από τροχαίο και τα ετερόχρωμα υποδήματα ως έξοχο δείγμα αντικομφορμισμού του για τον οποίο τον λατρεύουμε, ανέλαβε την επιτυχάστατη πρωτοβουλία να κομίσει όχι γλαύκα ες Αθήνας (301 ανυπτόποδες κΕνοβουλευτικοί την εκόμισαν προ πολλού...) αλλά μια δεύτερη σφαίρα ασκήσεων επαληθεύοντας ότι οι νοητικές "συχνότητες" όλων των Κενταύρων συμπίπτουν, αλληλοσυμπληρούμενες. Και αυτή απεδείχθη πολύ χρήσιμη... Τελικώς ο Μάνος μας είναι το μεγάλο "ατού" υπερηφανείας του ...Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με τον ακατάβλητο δυναμισμό και την ηρωικότητα του χαρακτήρος του που επιχειρεί να ξεπλύνει τους πλαδαρούς δικηγοροσυναδέλφους του! Και κάπως έτσι αρχίσαμε το παιγνίδι της ημέρας...

     Προηγουμένως, όμως, ως θα έδει, εξοικειώσαμε τον τετράποδο Δάσκαλό μας με τις σφαίρες ξεκινώντας από την ...τρίκιλη η οποία ...έρρευσε παντού στο σώμα και στο κεφάλι του, στο λαιμό και στα πόδια του, δείχνοντάς μας απόλυτην εμπιστοσύνη με την πλήρην ανοχή της.

     Κι από δω η σφαίρα κι απο κει η σφαίρα και ο Γλαύκος έδειχνε μάλλον να το διασκεδάζει προκαλώντας για ολοένα δυναμικότερα ...μαρκαρίσματα!


     Και δεν ταράχτηκε ο καλός μας ούτε όταν άρχισαν οι σφαίρες να εκτινάσσονται και να βροντάνε η μια πάνω στην άλλη, οπότε, μετά τα άριστα ..."διαπιστευτήρια" του Γλαύκου, πήραμε κι εμείς μιαν ανάσα αναλύοντας την εξαίρετη συμπεριφορά του και τους συντελεστές της ώστε και οι εκπαιδευόμενοι να παίρνουν σειρά ως μέλλοντες Εκπαιδευτές νεολέκτων Ίππων, κατανοώντας την ψυχολογία τους και, κυρίως, τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.

     Στην συνέχεια, ο λόγος ή, μάλλον, οι ...σφαίρες ανελήφθησαν από τους εκπαιδευομένους για την συνέχιση του προπονητικού προγράμματος της ημερίδος.


     Οι σφαίρες βάθυναν το κάθισμα κι έφτιαξαν καλύτερες στάσεις κορμού κάτι που άλλοι είχαν λογότερη κι άλλοι περισσότερην ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση τα θετικά αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως.


     Στην Ιππασία είναι πάντοτε απαραίτητο ο Εκπαιδευτής να παραμένει επινοητικός κι αδίστακτος στην εφαρμογή μέσων που βελτιώνουν τον Εκπαιδευόμενο και το moto του συγκεκριμένου Εκπαιδευτή είναι "Μη φείδου εκπαιδευτικής φαντασίας!" Κι αυτό δείχνει ότι άγει σε άριστα αποτελέσματα, πάντοτε με ασφάλεια!


     Και, απολαμβάνοντας εφίππως τον ευδαιμονέστατο τρίκιλο σφαίρο, ο κορμός στον καλπασμό καταλήγει σε καλύτερη "γωνία", έτσι, η λεκάνη "σπρώχνει" προς τα εμπρός τον Ίππο κι αυτός αποκτά καλύτερην ώθηση και ρυθμό, ...θεία δώρα του θεού σφαίρου!


     Επικός ως "σαλπίζουσα" στροφή ποιήματος του Ηλυσίου και ο Μάνος ο οποίος, παρά την πρόσκαιρη μονοχειρία του, μετέχων φύσει του πνεύματος "αλλοτινών εποχών" καλπάζει άψογα τα όσα μήκη του επιτρέπει η  ωμοχορτοφαγική βουλιμία του τετράποδου Γλαύκου ο οποίος, ενίοτε, μας κάνει την χάρη να ...εργάζεται, ξέροντας την ενδοτικότητά μας στις ορέξεις του! Τι να κάνουμε, έχουμε και τις αδυναμίες μας...


     Ο σφαίρος κι οι ...σφαίρες, δεν προορίζονται μόνον για την θεραπεία εξωτερικών βελτιώσεων του Ιππέως αλλά και σημαντικών εσωτερικών όπως ο φόβος και, σήμερα, αυτός ο ευδαιμονέστατος θεός εκλήθη να ...εξορκίσει και τον φόβο της ασταθείας της ιππεύσεως με άριστα αποτρεπτικά αποτελέσματα τα οποία αν τα πρόσεχε "απ΄ έξω" η Αμαζόνα μας δεν θα πίστευε ότι η "εικόνα" έδειχνε την ίδια!


     Και το ωραίο, όσο και ωφέλιμο, παιγνίδι συνεχίστηκε με τα "μήλα" ενώ ο Ίππος τρόχαζε στο ρυθμό του ..."Μίλα μου για μήλα!" . 

     Διότι, στους "Έλληνες Κενταύρους" έχουμε τον τρόπο να παραμένουμε πεισματάρικα, μεγάλα, παιδιά που διατηρούνται ανέγγιχτα από κακούς καιρούς και μακριά από τη βλακεία του όχλου που γερνάει ψυχές ηλιθίων! Και, χαιρόμαστε το ίδιο έναν παιάνα όσο κι ένα παιδικό τραγουδάκι με τον υπέροχο Σπύρο Σακκά!


     Όμως, στην Ομάδα μας σεν παίζουν μόνον οι Άνθρωποι αλλά και τα τετράποδα κι ο Γλαύκος έχει κάθε δικαίωμα να χαρεί τα δικά του, "ντιρέκτ", λακτίσματα  και όχι μόνον...


     Και ο γλαυκότατος Γλαύκος δεν αρκέστηκε στα "ντιρέκτ" αλλά δοκίμασε και πονηρά ..."τακουνάκια" για να μας θυμίσει ότι στις μεγάλες ΠΑΕ δεν είναι απαραίτητοι οι καλοπληρωμένοι διεθνείς μπαλλαδόροι αλλά και κάποιοι άλλοι, με μια χούφτα σανό που θα το φάνε οι ίδιοι κι όχι οι οπαδοί τους, μπορούν να κάνουν καλύτερη ...δουλειά!


     Στους "Έλληνες Κενταύρους" παίζουμε, μαθαίνουμε και ασκούμεθα σε μία πολεμική τέχνη, με ένα πρόγραμμα που ποτέ δεν "επαναλαμβάνεταΙ' και ποτέ δεν προκαλεί ανία. Κάθε φορά προσεγγίζομε τον "στόχο" μας κι από ένα διαφορετικό μονοπάτι γενόμενοι ολοένα και καλύτεροι με σεβασμό στα πρότυπά μας, τους μεγάλους Δασκάλους που μας δίδαξαν ώστε να μπορούμε να μεταλαμπαδεύουμε την θετική γνώση που εκείνοι μας πρόσφεραν. Διότι, τίποτε δεν είναι "δικό μας" και τίποτε δεν πρέπει να παραμείνει σε μας αλλά να προσφερθεί στους επερχομένους!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.