Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ!

 ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, 

ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ!


     Η μεθοδικότητα στην εκπαίδευση και η επιλογή των σωστών βημάτων είναι ό,τι, πραγματικά, άγει στην πρόοδο των εκπαιδευομένων.

     Και ακολουθώντας με προσοχή την τακτική της ..."καλούμπας", απελευθερώνοντας και ξαναμαζεύοντας το "νήμα", χαλαρώνοντας κι εντείνοντας το επίπεδο δυσκολίας του ασκησιολογίου μιας, όντως!, απαιτητικής κι επικίνδυνης δραστηριότητος όπως η Έφιππη Τοξοβολία, οι εκπαιδευόμενοί μας προοδεύουν με συνεπτυγμένες έως κι εκμηδενισμένες τις πιθανότητες κινδύνου!

     Έτσι, μετά από μία σειρά εφαρμογής ασκησιολογίου Γυμνιππευτικής, αλλά και ισορροπιστικής ιππικής των Κοζάκων Djigitovka, μια υπο-ομάδα εκπαιδευομένων που προετοιμάστηκε καταλλήλως, κατευθύνεται ολοταχώς προς το επιθυμητό επίπεδο του μαχητή της πολεμικής τέχνης μας αλλά και του καλώς γυμνασμένου πρωτο-αγωνιστή, γενικώς.

     Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο Εφιπποτοξότης δεν προορίζεται, απλώς, να εγκαθιδρύει βέλη καλπάζοντας στο κέντρο ενός στόχου, αλλά για μια πολύ σημαντικότερη αποστολή ζωής η οποία προαπαιτεί την ψυχοπνευματική του υγεία και ρώμη κι αυτό το διδάσκει ο Δάσκαλός μας Kassai Lajos την διδασκαλία του οποίου σεβόμαστε και υιοθετούμε.

     Σ'  αυτή, λοιπόν, την εκπαιδευτικήν ημερίδα η υπο-ομάδα των μελλοντικών πρωτο-αγωνιστών υπεβλήθη σε ασκησιολόγιο εφίππων τοξεύσεων ορθοστάδην εν κινήσει, καταφέρνοντας τα δύσκολα ώστε να τα, μελλοντικώς, εύκολα (Έφιππη Τοξοβολία) να τους φαίνονται απλά...

     Και, πράγματι, σήμερα τα δύσκολα κατακτήθηκαν μάλλον με ...ευκολία, αναδεικνύοντας σε "κερδοφόρο" την επένδυση προηγουμένων μαθημάτων.

     Σε αυτή την ημερίδα, όμως, όπως συμβαίνει κατά κανόνα, όλοι προόδευσαν, καθένας με τον τρόπο του, όπως η Αγλαία η οποία προσέγγισε την βασική αρχή της Ιππικής Δεξιοτεχνίας επί φυσικού, μάλιστα, εδάφους και επί ανεπίσακτου Ίππου, να αναγνωρίζει την σημασία της επικεντρώσεως του βλέματος στην προβλεπόμενη διεύθυνση για την άσκηση των ενδεδειγμένων χειρισμών ελέγχου του Ίππου και, παρά την υψηλή δυσκολία των ισχυουσών συνθηκών, τα κατάφερε.

     Όπως τα κατάφερε εξαιρετικά και ο Ιωάννης όταν ο Ίππος του βγήκε σε αιφνιδιαστικό καλπασμό χωρίς ποτέ προηγουμένως ο Ιωάννης να έχει καλπάσει και μάλιστα, σε φυσικό και ανώμαλο έδαφος, εξ αιτίας υπερβολικής εντολής τροχασμού με δυνατά πόδια. 

     Κι όμως, ο Ιωάννης μπόρεσε να σταθεί με ασφάλεια επί του Ίππου του και να καλπάσει κατά τρόπον ενδεδειγμένο ρίχνοντας προς τα πίσω τον κορμό του, όπως είχε ασκηθεί στο μόλις προηγούμενο μάθημά του με σχετικές ασκήσεις που δεν είχαν επιλεγεί διόλου τυχαίως αφού ο Εκπαιδευτής του είχε διαγνώσει μια σχετική δυσκαμψία μέσης η οποία, εγκαίρως, βελτιώθηκε!    

     Κατά πολύ βελτιωμένοι και οι καλπασμοί του Αντώνη μας ο οποίος παραμένει ευσταθής και χαλαρός, αφήνοντας ελεύθερο τον Ίππο του!

     Σήμερα τιμήθηκε και η Ρία μας για την ευγενή πρωτοβουλία συμπαραστάσεως στους σεισμοπλήκτους της Θεσσαλίας στην οποία συμπαραστάθηκε με μία γενναία προσφορά του και το, επίσης, άξιο επαίνου, Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" που διευθύνει ο Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης τον οποίο λαμπρύνει ένα πολυσχιδές ουμανιστικό έργο που κάνει υπερήφανη όλη την Ομάδα μας! Και, βεβαίως, ευγνώμονες ευχαριστίες και προς τον Μάνο μας ο οποίος προσήλθε σήμερα με το χέρι στον γύψο από τροχαίο ατύχημα για να βοηθήσει αλτρουιστικότατα στα μαθήματα της ημερίδος χωρίς να ιππεύσει, διδάσκοντας όλους μας με την φιλαλληλία του!

     Πολύ πριν κρίνουμε την πρόοδο των μαθητών μας και νιώσουμε ή όχι ικανοποιημένοι από αυτήν, η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» εστιάζει τη προσοχή της στα αντικειμενικά κριτήρια της δικής της ευσταθούς διδασκαλίας και, όταν διαπιστώνει ότι η διδασκαλία της σε διάστημα λίγων εβδομάδων καταλήγει σε αυτό το αποτέλεσμα δεν επαναπαύεται αλλά σχεδιάζει ακόμη εντονότερη την συνέχιση της διδασκαλίας της σεβόμενη την ποιότητα των μαθητών της! Αφορμώμενη από τον Hieronymus Mercurialis (“De arte gymnastica”, 1573) και τον Petri Fabri (“Agonisticon”, 1592) και καταλήγοντας στον Kassai Lajos, οι «Έλληνες Κένταυροι» επιδιώκουμε να συνεισφέρουμε στην πολεμική τέχνη μας το κάλλιστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κάτι που καταφέρνουμε επί δέκα έξι συνεχή χρόνια με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων. Και, επ΄ αυτού θα επιμείνουμε!


ΥΓ

Oι Αμαζόνες μας είναι και ικανότατες και πανέμορφες αλλά, εφεξής, όσες ξανατονίσουν την ομορφιά τους με παρόμοια κόμμωση η οποία (με τις τούφες στα μάτια) εγκυμονεί κινδύνους κατά την Ιππασία, θα μείνουν κάτω από τον Ίππο ο οποίος απαιτεί καλώς στερεωμένα μαλλιά, αρέσει δεν αρέσει! Σας θέλουμε και ικανές και πανέμορφες, όπως ακριβώς είστε, αλλά σας θέλουμε, πρωτίστως, ακέραιες και γι αυτό απαιτούμε για την ασφάλειά σας να φροντίζετε την κόμμωσή σας όπως δει για Ιππασία και όχι για ...modeling! DURA LEX SED LEX!


Λόγω της φύσεως του ασκησιολογίου της Σχολής μας, φροντίζετε εξ αρχής για την επιβεβλημένη ένδυση και κατάλληλην υπόδηση ώστε να μη προκύπτουν καθυστερήσεις κατά την εκτέλεση του προγράμματος των ημερίδων με επιτόπιες αλλαγές κλπ. Φοράτε υποδήματα ΑΘΛΗΤΙΚΑ, εύκαμπτα, με λεπτή αντιολισθητική σόλα.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.