Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
"ΠΟΛΕΜΩΝ"


     Με την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος "ΠΟΛΕΜΩΝ" η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" φάνηκε ότι είναι για άλλη μια φορά τυχερή για τις επιλογές των Δασκάλων της διότι ο Εκπιαδευτής του συγκεκριμένου προγράμματος, από τη πρώτη στιγμή, κατέκτησε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των μαθητών του.


     Σε αυτό το πρώτο μάθημα του προγράμματος "ΠΟΛΕΜΩΝ" καταφέραμε να ορίσουμε τον πρώτο "σπόνδυλο", τον ...άτλαντα ή επιστροφέα, ...ας πούμε, στη "σπονδυλική στήλη" την οποία ανέλαβε να διδάξει ο Νίκος Καπλατζής, ως έμπειρος Δάσκαλος Αμυντικών Πολεμικών Τεχνών με μεγάλη προϋπηρεσία σε ιδιωτικά και δημόσια πόστα.


     Όλοι οι παρόντες μαθητές αμέσως "έδεσαν" και στη παρούσα διδασκαλία μεταξύ τους και από τη πρώτη στιγμή ακολούθησαν με επιτυχία τις οδηγίες του Δασκάλου επί ένα διασκεδαστικό δίωρο.


     Θεμέλιο της όλης επιτυχίας του μαθήματος είναι ο ίδιος ο Δάσκαλος Νίκος Καπλατζής ο οποίος είναι απολύτως σαφής, λακωνικός και απολύτως επεξηγηματικός μέχρι σημείου να μη χρειάζονται οι μαθητές του να διατυπώσουν ερωτήσεις.


     Η σαφήνεια των οδηγιών και διορθώσεων του Νίκου Καπλατζή όχι μόνο έκανε το μάθημά μας να κυλήσει ευχάριστα και, κυρίως, ωφέλιμα αλλά επέτρεψε και στους Συνασκουμένους να επιτύχουν μιαν αρμονική ροή ίδια μ' αυτή που, συχνά, χαιρόμαστε στο Ιππευτήριο.


     Και η δομή του μαθήματος, όπως και όλων όσων ακολουθήσουν επιτρέπουν σε όλους ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας να αποκτήσουν όλες εκείνες τις δεξιότητες που μπορούν να τους σώσουν τη ζωή σε μία δύσκολη περίσταση.


     Δυστυχώς, είναι ευνόητο το πόσο οι κρίσιμες "εποχές" που ζούμε εγκυμονούν το ο,τιδήποτε για το οποίο όλοι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αποκρούσουμε.


     Με το σκεπτικό αυτό, το περιεχόμενο του προγράμματος "ΠΟΛΕΜΩΝ" είναι προσανατολισμένο στην αποφυγή και στην απόκρουση κάθε, έξωθεν, προσβολής προοριζόμενο να επιτελέσει μιαν αμυντική θωράκιση για κάθε μαθητή του συστήματος O.M.A.C.S. (One Man Army Combat Science) που διδάσκει ο Νίκος Καπλατζής.


     Και ο Δάσκαλός μας επιμένει στον αμυντικό χαρακτήρα του μαθήματός του, θεωρώντας ότι τα πάντα διέπονται και πρέπει να διέπονται από ηθικούς κανόνες σεβασμού της ζωής και του δικαιώματος όλων να απολαμβάνουν το σημαντικό, αυτό, αγαθό.


     Συχνά χαλαρωτικός και διευκρινιστικός ο Νίκος Καπλατζής βοήθησε τη σκέψη όλων να απορροφήσουν, κατ'  αρχήν, το αξιακό σύστημα της διδασκαλίας, όπως και το καθαρά πρακτικό της.


     Η "έξοδος" από δυσάρεστες καταστάσεις διδάχθηκε εν μέρει σε αυτό το πρώτο μάθημα αν και ο συγκεκριμένος τομέας έχει ακόμη πολύ υλικό να μας ...αποκαλύψει.


     Εν ολίγοις, δυο ώρες αθλητικής διασκεδάσεως μέσα στη Φύση με την παράλληλη πολεμοτεχνική ωφέλεια, δεν είναι κάτι που θα μας αφήσει να παραμένουμε ήρεμοι ως την επόμενη εβδομάδα που θα επαναλάβουμε το μάθημά μας...


     Ο Νίκος Καπλατζής μας έπεισε ότι μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά στο να διασφαλίζουμε την ύπαρξή μας από επιθέσεις αποφεύγοντας το κίνδυνο όπως τα καλάμια που αφήνουν τον άνεμο και το νερό να περνάει ανάμεσά τους χωρίς να σπάνε.


     Στη μόνη περίπτωση που ο Νίκος Καπλατζής μας προβλημάτισε είναι όταν ο μπόμπιρας της Ομάδος μας τράβηξε μαχαίρι για να του επιτεθεί!


     Αν και ...πανικόβλητος ο Δάσκαλος από τον δίχρονο Κένταυρο στο τέλος, ε, κάτι κατάφερε να κάνει για να αποφύγει το ...μοιραίο!


     Το φινάλε του μαθήματος ήταν ακόμη πιο αιφνιδιαστικό και ενδεικτικό της αγάπης και των ευγενικών συναισθημάτων που επικρατούν μεταξύ των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     Τα πέντε Μέλη της Αποστολής μας στους διεθνείς Αγώνες της Gyula (Ουγγαρία) που επέστρεψαν ήδη, ο Πρωτεσίλαος, η Μαρίλη, ο Παντελής, η Βίκυ και η Βαρβάρα, έφεραν και παρέδωσαν τα δώρα στον αγαπημένο μας Συνασκούμενο Θοδωρή ο οποίος αν και επρόκειτο να τους ακολουθήσει τελικώς δεν τα κατάφερε για προσωπικούς του λόγους.


     ΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", Νίκος Καπλατζής, Έφιππη Τοξοβολία, O.M.A.C.S., όλα μέσα σε μια πεντακάθαρη και καταπράσινη Φύση, για την ψυχοπνευματικήν ισορροπία και ενδυνάμωση όσων ένα άθλιο περιρρέον σύστημα προσπαθεί να εξουθενώσει! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.