Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΜΟΧΘΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ


     Κάθε σταγόνα επίμοχθου ιδρώτος  αποτελεί την επένδυση των προσδοκιών του Ανθρώπου για έναν καλύτερο κόσμο και στους "Έλληνες Κενταύρους" αυτό αποτελεί  καθημερινό μας moto. Kαι αυτή η εργώδης μας προσπάθεια δεν στοχεύει, απλώς, στην ανάδειξη αξίων Ιππέων και εφίππων πολεμιστών αλλά στη διαμόρφωση υγιών χαρακτήρων, όπως φαίνεται και σε μία τελευταία ανάρτηση στην κλειστή ομάδα μας του Facebook, όπου γίνεται και σχετική, αναλυτική ,αναφορά!


     Σήμερα στον φυσικό μας στίβο πρωταγωνίστησε ο Γεώργιος ο οποίος όχι μόνον βελτίωσε την τεχνική του αλλά επέδειξε και μία τοξευτικήν ευστοχία που ξεπέρασε το 90%, κάτι που δεν μας ξάφνιασε γνωρίζοντας το πόσο "εγκεφαλικά" λειτουργεί καθ΄ όλη την καθημερινότητά του. Και η άνεση της τεχνικής του χαρακτηριστική παρά το ότι ακόμη δεν έχει φτάσει στο 20ό μάθημά του το οποίο αργεί.


     Η σημερινή Προπόνηση της Χρυσούλας περιείχε ανάπτυξη ταχυβολίας με πρόταξη εγκαθιδρύσεων και αποκαθιδρύσεων βελών και στους τρεις βηματισμούς. Τάχιστα κατάφερε ικανοποιητικό χρόνο και αμέσως ξεκίνησαν οι καλπαστικές έξοδοί της με τόξευση δύο βελών σε κάθε μία έξοδο.


     Το αποτέλεσμα των καλπαστικών τοξεύσεών της και η ταχυβολία της αποδίδονται στο βίντεο που ακολουθεί με τα βέλη να καταλήγουν σε μία αξιοπρεπέστατην ευστοχία! 



     Άνετη στην τεχνική της, ταχύβολη και εύστοχη, η νεο-διαπιστευθείσα ως Εφιπποτοξότρια Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων", με το πολύ "γεμάτο" προπονητικπό της πρόγραμμα εγγυάται την  τάχιστη άφιξή της σε πρωταθλητικό επίπεδο! Μόνο της μειονέκτημα η επίγνωση της δεδομένης ομορφιάς της  που την ωθεί να την υπογραμμίζει με την πλουσιότατη κόμη της την οποία, επιμελώς, την αφήνει να ανεμίζει εντυπωσιακότατα επί του ...Ίππου. Επειδή είναι πράγματι και εντυπωσιακή η εμφάνισή της και μας είναι απαραίτητη ως αρτιμελής και η ίδια, την παρακαλούμε να"μαζεύει" την υπέροχη κόμη της πριν της την μαζέψει η χορδή και δούμε "τούφες" δίκην σκαλπ επί του Τόξου, την ίδια δε ...φαλακρή! και τούτο με πατρικήν αγάπη μιας και δεν έχουμε κάτι άλλο να της ...προσάψουμε!


     Η παρουσία της μαθήτριας της Αρχηγού μας Αγγελίνας στη Σχολή μας, αποτελεί για όλους μας ακόμη μία επιβεβαίωση της υψηλής ποιότητος των παιδιών που επιλέγουν να ασχοληθούν με το εφιπποτοξοτικό αντικείμενό μας! Έτσι και στο συγκεκριμένο παιδί το οποίο μας εντυπωσιάζει με την φυσική ευγένεια και κοινωνικότητά του αλλά με έναν υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης, παρατηρούμε μία άριστη σχέση με τον Ίππο, κυρίως δε, με τον ίδιο τον εαυτό του και την Φύση, όπως φαίνεται όχι μόνον από την έφιππη στάση και κίνησή του αλλά, κυρίως, από τα "συμφραζόμενα" των εκφράσεων του Ίππου του! 


     Και η εκπαιδευτική "διαχείριση" τόσο αξίων πλασμάτων όπως η συγκεκριμένη μας μαθήτρια συνιστά τεράστια ευθύνη για μία Σχολή η οποία επιθυμεί την πρόοδο των μαθητών της με την παράλληλη διαφύλαξη των φυσικών Αξιών τους αλλά και την ανάπτυξή τους, αυτό, δε, δείχνει ότι το έχει αντιληφθεί σε ιδιαίτερο "βάθος" η, υπό επίβλεψη, Εκπαιδεύτριά μας Χρυσούλα έχοντας το ιδιαίτερο πλεονέκτημα να είναι και η ίδια Μητέρα ενός βρέφους!


     Αφήνοντας κατά μέρος κάθε "τοξικότητα" και κάθε "τοξικό", στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" καλλιεργούμε έναν "ανθόκηπο" ψυχωφελών δωρημάτων για όσους "εφαπτόμεθα" με τον Ίππο, παραμένοντες μακράν διαταραχών κι ενισχύοντες "επ  αγαθώ" την κυτταρική μας μνήμη παραδίδοντάς την "γονιμότερη" στους επερχομένους! Όχι, δεν κάνουμε τίποτε "σπουδαίο", απλώς το αυτονόητο καταφέρνουμε, ένα αυτονόητο τόσο ...αδιανόητο στις μάζες! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.