Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ 
"ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ" ΣΤΟΝ ...ΚΑΙΡΟ


     Για όποιον γνωρίζει, η Κέρκυρα είναι συνυφασμένη με τον βροχερό καιρό, κυρίως, τον χειμώνα. Το υπέροχο νησί έχει μια ιδιαίτερην αδυναμία στη συννεφιά και στο συνεχές ψιλοβρόχι, χωρίς διόλου αυτός ο καιρός να την κάνει να χάνει την γοητεία της!


     Και οι ντόπιοι, έμαθαν να "μυρίζονται" την βροχή πριν κι απ΄ τις πρώτες σταγόνες της, ζώντας σε ένα τόπο που την ...λατρεύει!


     Έτσι και οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" φρόντισαν να "μυριστούν" εγκαίρως τη βροχή που θα τους χάλαγε για δεύτερη βδομάδα την Προπόνησή τους και την έφεραν στο ...καιρό, αλλάζοντας την ημέρα της Προπονήσεώς τους ώστε να αποφύγουν την ματαίωση.


     Ευφυέστατοι οι Επτανήσιοι και αντιπροσωπευτικότατοι οι Κερκυραίοι δεν παρέμειναν παθητικοί δέκτες των επιλογών του καιρού αλλά του την ...έφεραν με κίνηση "ρουά ματ".


     Και ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" Χριστόφορος Κασφίκης, ως Ηγέτης, επιβεβαίωσε ότι "διοικείν εστί το προβλέπειν, προνοείν και προλαμβάνειν", προβλέποντας σωστά τον καιρό της επομένης, προνοώντας την αλλαγή ημέρας για την Προπόνηση και προλαμβάνοντας μια ματαίωση δραστηριότητος!


     Καμιά φορά, τα απρόσμενα διδάγματα από την καθημερινότητά μας είναι πολύ σημαντικότερα από εκείνα που περιμένουμε... Και ο τρόπος του "διοικείν" είναι πολύ σημαντικότερος από τον τρόπο του "τοξεύειν"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.