Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018


ΟΙ ΑΛΥΤΡΩΤΟΙ ..."ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΕΣ"


     Σε ένα θρησκειολογικό πόνημά του ο καθηγητής Νικόλαος Ι. Λούβαρις, ο πρωτεργάτης της ιδρύσεως έδρας της Φιλοσοφίας της Θρησκείας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέληξε συμπερασματικώς ότι «…είνε εις θέσιν  να απολυτρώσει μόνον ο λυτρωθείς άνθρωπος» !

Νικόλαος Ι. Λούβαρις
Ο θεολόγος ...αποκρυφιστής και φιλόσοφος!

     Ο θεολόγος καθηγητής δεν γράφει με κεφαλαίο «α» τον λυτρωθέντα «άνθρωπο», κάτι που θα παρέπεμπε σε κάποιο ανώτερο όν, αλλά επιμένει στο πεζό «α», προφανέστατα, αναφερόμενος στον κοινό …θνητό άνθρωπο, αυτόν της πεζής καθημερινότητος ο οποίος, πάραυτα, κατάφερε να επιτύχει την εαυτού λύτρωση.



     Η σχετική αναφορά του Νικολάου Ι. Λούβαρι βρίσκεται στην τελευταία σελίδα του πονήματός του «Η Θρησκεία του Βάγνερ» στο οποίο διεξοδικώς «ψηλαφεί» την σχέση του μεγάλου μουσουργού με το θείο και την θρησκεία (έκδ. Ζηκάκη, Αθήναι, 1928).


     Η απερίφραστη παραδοχή του θεολόγου καθηγητή περί της προς τα έξω λυτρωτικής ...αρμοδιότητος του, προηγουμένως και έσωθεν λυτρωθέντος ανθρώπου, σκιαγραφεί έναν «δείκτη» ο οποίος μας κατευθύνει προς την προτεραιότητα της ημέτερης ...απολυτρώσεως πριν ή ενδυθούμε την «τήβεννο»  του «απολυτρωτή» των άλλων. Και όσοι, ελάχιστοι, πραγματικοί Έλληνες, αυτό το αυτονόητο το εννοούμε. Δυστυχώς, όμως, τούτο αδυνατούν να εννοήσουν οι πλείστοι πέριξ ημών, κοινωνικοί επήλυδες οι οποίοι ανακύπτουν πληθωρικώς, διαγκωνιζόμενοι και παραλογιζόμενοι, αυτοπλασαριζόμενοι ως ...εθνικοί "απολυτρωτές", ωστόσο, μη δυνηθέντες να απολυτρώσουν προηγουμένως εαυτούς, φέροντες αλυτρωτικά συμπλέγματα τα οποία στιγματίζουν την παρουσία τους.


     Φληναφηματούντες περί μιαν παραμορφωμένη "Ελλάδα" κι έναν εκτρωματικό, της διαστροφικής μυθοπλασίας τους, "Ελληνισμό", οι νεο-αλύτρωτοι περιττεύοντες εν περιττώμασι, περιβεβλημένοι δίκην εσάρπας την σημαία της εταιρείας των ανατολικών Ινδιών, όπως την νομίζουν, αθιγγανοποιούν την Ελλάδα και αφελληνίζουν τον Ελληνισμό τον οποίον πλήττουν χειρότερα από κάθε εχθρό, ίνα ...άλλους σώσουν μη κατορθώσαντες να σώσουν εαυτούς!


     Καταλυτικοί οι καταποντιστικοί "διατοιχισμοί" τους οποίους υφίσταται το ακυβέρνητο εθνικό "σκάφος" μεσούσης μιας καταιγιστικής συγκυρίας και οι απώλειες θα καταμετρηθούν εάν και εφ΄ όσον ιλασθούν το παραπαίον "σκάφος" οι εξωτερικοί εχθροί του διότι, δυστυχώς, οι εσωτερικοί απεδείχθησαν ανοικτίρμονες...!


     Άγρυπνοι καραβοκυραίοι στον πλου της μεγάλης κρίσεως και οι "Έλληνες Κένταυροι" με ανά χείρας ένα τιμώμενο σύμβολο που νοηματοδοτεί Αξίες και όχι εταιρικά ανατολικο-ινδικά συμφέροντα, επιμένουμε στην ολοκλήρωση της δικής μας απολυτρώσεως χωρίς καμία διάθεση αναλώσεως στην απολύτρωση των μη λυτρουμένων, φύσει, ...αλυτρώτων. 


     Έλληνες και με πλήρη γνώση και επίγνωση της Ελληνικότητός μας, με τους ήχους από την συναυλία του μεγάλου μας Χατζηδάκι στο Καστελόριζο να μας πλημμυρίζουν,  στη δική μας Ομάδα η υπέροχη Πατρίδα μας και οι Αξίες της περισώζονται ακόμη και εν μέσω ανεξέλεγκτου, βαλκανικότατου, "τυφώνος"!


     Και επιμένοντας στην περιωπή των προσδοκιών μας, ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε στον 14ο χρόνο της λειτουργίας της Ομάδος μας, διάκονοι της ημέτερης απολυτρώσεως και αδιαφορούντες για την απολύτρωση των αναξίων, φύσει αλυτρώτων! Αυτούς, ας τους περιθάλψει η, πανταχού παρούσα και ήδη εμφαινόμενη, ...ιλαστήρια Νέμεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.