Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ


     Προσεγγίζοντας με την πρέπουσα αυστηρότητα την πολυ-επιστήμη της Ιππικής, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" αναπροσαρμόζει τις εκπαιδευτικές τακτικές της ανάλογα με τις απαιτήσεις της προσωπικότητος κάθε μαθητή της και μελετά την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας από μάθημα σε μάθημα φθάνοντας στο σημείο να μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη, ακόμη και για την επιτυχή ανταπόκριση ενός παιδιού σε ικανοποιητικό Ιππέα και σε λίγα, μόνον, μαθήματα. Ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας των "Ελλήνων Κενταύρων", η υψηλή εκπαίδευση των Εκπαιδευτών μας αλλά και το αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής μας που μας υποχρεώνει όλους σε μία συστηματική εργασία "χωρίς φραπέ, τσιγάρο, χάχανα και μπάχαλο", έχει λαμπρά αποτελέσματα στο στίβο του Ιππευτηρίου. Κι αυτή την φορά τα παιδιά-μαθητές το αποδεικνύουν ιππεύοντας υπό την διδασκαλία της υπό επίβλεψη Εκπαιδεύτριάς μας Χρυσούλας, στην καθημερινή πια δραστηριότητα της Σχολής μας!


     Πλάσματα γλυκύτατα των οποίων οι Γονείς τους μας τιμούν με την εμπιστοσύνη του πολυτιμότερου "θησαυρού" τους και σήμερα βρέθηκαν κοντά μας για να αναπτύξουν την αυτοπειθαρχία τους, την αυτοσυγκέντρωσή τους, να γυμναστούν και να επικοινωνήσουν με τον Ίππο και την Φύση με τους Ίππους της Σχολής μας που το μόνο τους μειονέκτημα είναι ότι όταν συναντούν αυτά τα παιδιά τους αφιερώνονται τόσο πολύ που θέλουν να ...κοιμούνται στην αγκαλιά τους, υπό το μόνιμο χαμόγελο της Χρυσούλας μας που και αυτή ως Μητέρα νοιώθει πλήρως τα συναισθήματα αυτών των παιδιών.


     Όσοι προνομιούχοι σχετιζόμενοι με τον Σταύλο γνωρίζουν πόσο ψυχωφελής είναι η επαφή με τον ίππο και το "τι" σημαίνει η φροντίδα του μέσα στον οικητήριο χώρο του, την φάτνη , απ΄ όπου ξεκινά και τελειώνει η χαρά της Ιππασίας. Και η Χρυσούλα, πανταχού ...παρούσα, φροντίζει ώστε οι μαθητές της να "κοινωνούν" αυτής της ψυχωφελούς εμπειρίας με ασφάλεια και επάρκεια γνώσεων και χειρισμών.                          


     Και το ...αποτέλεσμα, ορατό επί του στίβου του Ιππευτηρίου, με τους μικρούς μαθητές μας υποδείγματα ιππικής πειθαρχίας και, συνεπαγόμενης, ιππικής τελειότητος, να δίνουν εικόνες όπως αυτές των σημερινών μαθημάτων μας, προετοιμάζοντας τις μικρές μας μαθήτριες σε μέλλουσες μεγάλες Αμαζόνες και Εφιπποτοξότριες!  


     Κυρίως, συμβάλλοντας με το σπουδαίο ιππικό "συμπλήρωμα" στο έργο της Οικογενείας και του Σχολείου προς ανάδειξη γενναίων χαρακτήρων οι οποίοι αποτελούν την καλύτερη θεμελίωση του όλου υπαρξιακού οικοδομήματος στη ζωή. Και, αυτό, το πετύχαμε και σήμερα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.