Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΜΕ ΑΛΕΞΙΒΡΟΧΙΑ,
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ


     Μπορεί και πάλι ο καιρός να μας τα χάλασε απαγορεύοντάς μας να χαρούμε την εβδομαδιαία ομαδική Προπόνησή μας της Παραδοσιακής Τοξοβολίας αλλά αξιοποιήσαμε την ημέρα για να χαρούμε διαπροσωπικές σκέψεις και ανταλλαγή απόψεων σχετικών με τον σχεδιασμό των δράσεών μας.


     Παρούσα η Συνασκουμένη Ζηνοβία, μερίμνησε να κρατά μαζύ της το αντίτυπο ενός σπουδαίου δοκιμίου για επτά ιστορικές προσωπικότητες που οροθετούν τον Ελληνισμό της Αναγεννήσεως, μεταξύ των οποίων και του Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη, που ευγενώς προσέφερε στην Βιβλιοθήκη της Ομάδος μας προς χρήση των Μελών μας. 


     Ευγνώμονες οι ευχαριστίες όλων μας για την προσφορά του αντιτύπου προς την αγαπημένη μας Ζηνοβία! ιδιαιτέρως την ευχαριστούμε διότι ανέλαβε να συνθέσει τα κείμενα του τρέιλερ για την παρουσίαση της Σχολής Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων" που θα φιλμογραφήσει ο Γιάννης Καπρούλιας της "Medusa Visuals" Συνασκούμενος και κινηματογραφιστής των καλλιτεχνικών βίντεο της Ομάδος μας.


     Και το βράδυ βρεθήκαμε στο θέατρο για να παρακολουθήσουμε την πρώτη όπερα που σκηνοθετεί ο συνιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων", σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιάννης Δρίτσας, μαζύ με εκλεκτούς φίλους της Ομάδος μας.


     Επί σκηνής παρακολουθήσαμε για μια ακόμη φορά τα άρτια σκηνοθετικά "ευρήματα" του Γιάννη Δρίτσα και ένα οπερικό σχήμα το οποίο σε εποχές, πολιτισμικώς, δύστοκες  επιλέγει τα ...δύσκολα!


     Στον χώρο του θεάτρου όπου ανέβηκε η όπερα σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δρίτσα και η αγαπημένη μας πιανίστα και μουσικοδιδασκάλισσα Δέσποινα Μπαούση η οποία μας υποσχέθηκε ότι μαζύ με την βιολονίστα κόρη της Αρτέμιδα θα πλαισιώσουν την θεατρική παρουσίαση της δραματοποιημένης διαλέξεως του Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη που προετοιμάζουμε με "πρώτη" τον Ιούνιο σε εξαιρετική σκηνή ιστορικού περιβάλλοντος της Πελοποννήσου,  Και προς εσένα και την Αρτέμιδα, ευγνώμονες, αγαπημένη μας Δέσποινα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.