Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"
Με Τεχνογνωσία και Αισθητική


     Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" θεμελιώθηκε στην βαθειά τεχνογνωσία και στην υψηλήν αισθητική! Αυτές οι δύο συνιστώσες, υπήρξαν εξ αρχής οι κατευθυντήριες "επιταγές" οι οποίες κατηύθυναν όχι μόνον την ίδρυση αλλά και την μετέπειτα, συνεχή, 13χρονη λειτουργία της μέχρι σήμερα. Και το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" αποδεικνύει με την δική του λειτουργία ότι τις ίδιες, δύο, κατευθυντήριες "επιταγές" τις διατηρεί ως ιερό ευαγγέλιο χωρίς καν να τις έχει "συζητήσει" ή "διαπραγματευθεί" με το Δ.Σ. της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" αλλά, απλώς και μόνον, ως συμπίπτουσες Αξίες!


     Στην τελευταία ομαδική Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", μελετώντας το οπτικοακουστικό υλικό και την λεπτομερή Αναφορά του επικεφαλής του, Συνασκουμένου Χριστοφόρου Κασφίκη, επιβεβαιώσαμε για πολλοστή, συνεχόμενη, φορά την αυστηρή τήρηση της βαθειάς τοξευτικής τεχνογνωσίας αλλά, συνάμα και της υψηλής αισθητικής σε ένα εγχείρημα του οποίου το πλαίσιο είναι "parlante".


     Και μόνον από το φωτογραφικό υλικό διαπιστώνουμε την ευταξία της Γραμμής Βολής η οποία προδιαγράφει την αυτοσυγκέντρωση, μέσα σε έναν "κατευναστικό' και απολύτως χαλαρωτικό χώρο. Και όσο κι αν ακούγεται ως παράδοξο, μέσα από τις φωτογραφίες αυτής της Προπονήσεως μπορεί να ακούγεται ...ηχηρότατα και η ...σιωπή των Συνασκουμένων στο πεντακάθαρο τοξευτικό τους πεδίο.


     Παραλλήλως, από το ίδιο υλικό παρατηρούμε την διατήρηση του υψηλού επιπέδου του ασκησιολογίου τους με έμφαση στον δυναμισμό μιας πολεμικής τέχνης όπως η ενστικτώδης Τοξοβολία, με συνεπίκουρη την κίνηση!


     Και τα επί του στόχου αποτελέσματα επαληθεύουν το θετικό πρόσημο στην όλη προσπάθεια όσων Κερκυραίων Συνασκουμένων επενδύουν χρόνο και  κόπο στις Προπονήσεις του Παραρτήματός τους.


     Είναι πραγματικά συγκινητικό, σε μία υπελισσόμενη χώρα η οποία πλήττεται από την μετα-μοντέρνα "κουλτούρα" της ...αγενείας και της σκουπιδοποιήσεως, να απολαμβάνεις μία τόσον εύτακτη και ποιοτική δραστηριότητα Συνελλήνων και συναντιληπτόρων της προτεραιότητος ανελίξεως της κοινωνίας μας μέσα από την ομαδική μας προσπάθεια.


     Πραγματικά, είμαστε πολύ υπερήφανοι για το έργο που επιτελείται από τους "Έλληνες Κενταύρους Κερκύρας" και είμαστε βέβαιοι ότι η ανοδική του πορεία θα συνεισφέρει στην πολιτισμική δικαίωση του νησιού τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.