Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

AΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Aν και η πανέμορφη φοραδούλα Ρέα δεν είναι ακόμη σε θέση να ...τοξεύει, εν τούτοις, μπορεί να βρίσκεται μαζύ με τους Τοξότες του Παραρτήματός μας των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" στην ίδια Γραμμή Βολής και να συμμετέχει στις Προπονήσεις τους προετοιμαζόμενη και για τα δικά της ...Robin Hood!


     Με τις σοφές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις του, ο επικεφαλής του Παραρτήματος Αθανάσιος Ψωρομύτης και με την πολύτιμη αρωγή των βοηθών του, αναδεικνύει σταθερά την Ρέα σε έναν Ίππο Σχολής αλλά και προάγει τις δεξιότητες των μαθητών του Παραρτήματος τόσο στον ιππικό όσο και στον τοξευτικό τομέα.


     Αν και ο συγκεκριμένος Ίππος διατίθεται ευγενώς από τον Ιππαγωγό του στη Σχολή του Παραρτήματός μας, απολαμβάνει μιας συστηματικής εκπαιδεύσεως που τον προωθεί ως μελλοντικό Ίππο Έφιππης Τοξοβολίας και, μάλιστα, με βραχυπρόθεσμη ¨"οροφή" καταλληλοποιήσεως.


     Εντατική η διδασκαλία των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" στη Ρέα και, όπως προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό των εκπαιδευτικών ημερίδων, η πρόοδός της είναι εμφανής.


     Αλλά και στα πρόσωπα των μαθητών των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" φαίνεται ο "εκφυσικισμός" τους και η εναρμόνισή τους με την Φύση, τον Ίππο και το Τόξο.


     Για τον καταδικασμένο, σύγχρονο, τσιμεντάνθρωπο, αυτή η δυνατότητα επαφής με την Φύση είναι πνοή ζωής και προς αυτό κατατείνει η λειτουργία των, απανταχού, "Ελλήνων Κενταύρων", όπου και αν λειτουργούν Σχολές της Ομάδος μας.


     Και στην Καλαμάτα, ο Αθανάσιος Ψωρομύτης αυτό το προάγει κατά τον καλύτερο τρόπο, με πραγματικό κόστος εργατωρών οι οποίες, μάλιστα και δεν του ...περισσεύουν.


     Παρά ταύτα, στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" επικρατεί ένα πνεύμα δυναμικής προόδου κάθε φορά που τα Μέλη του συγκεντρώνονται στο αγρόκτημα όπου εκπαιδεύονται.



      Και η πρόοδος αυτή, αισθητή για όποιον την παρακολουθεί, πιστοποιεί ότι ακόμη και μέσα στο χάος που μας περιβάλλει κάποιοι εξακολουθούν να συνεισφέρουν σε έναν Πολιτισμό πανταχόθεν βαλλόμενο.


     Πραγματικός ηρωισμός για τον επικεφαλής του Παραρτήματός μας στη Καλαμάτα η επιτυχής άσκηση των οικογενειακών και επαγγελματικών καθηκόντων του με την παράλληλη, ανιδιοτελή, προσφοράς ιππικής και τοξευτικής Παιδείας στους μαθητές του. Πράγματι είναι τεράστιο βάρος να ανταπεξέρχεσαι με επιτυχία στα καθήκοντά σου ως οικογενειάρχη και πατέρα δύο βρεφών, να ανταποκρίνεσαι στο βαρύτατο κοινωνικό σου λειτούργημα ως διασώστης-πυροσβέστης, αλλά και να αφιερώνεσαι στην προσφορά εκφυσικοποιήσεως νέων Συνανθρώπων, όπως αυτή επιτυγχάνεται μέσα από τις δράσεις της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων". Μπορεί τούτη την εποχή μια ατελής κοινωνία να πασχίζει για την "κατασκευή" λάθος "ηρώων", αλλά οι πραγματικοί Ήρωες εξακολουθούν να υπάρχουν αθέατοι πλάι μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.