Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018


ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ 
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ


     Πιστοί στο ραντεβού με την υψηλή τέχνη της Tοξοβολίας, συγκεντρωθήκαμε οι “Έλληνες Κένταυροι”  στο καθιερωμένο σημείο του Λυκαβηττού. Η διάχυτη καλή διάθεση που συνόδευε τα μέλη της ομάδας μας αποτελούσε εξ αρχής εχέγγυο για την ωφέλιμη κατάληξη ακόμη μίας συνάντησης.



     Το ζητούμενο της σημερινής Προπόνησης δεν ήταν τόσο μία δυναμική προσέγγιση της τοξευτικής τέχνης, όσο η κατάδειξη και συνακολούθως η καλλιέργεια των βασικών πυλώνων της. Είναι ισχυρή άλλωστε η πεποίθησή μου πως η πνευματική κυρίως φαρέτρα είναι απαραίτητο να είναι πλήρης.



     Οι ασκήσεις εκτελέστηκαν από τους ασκουμένους άψογα και υποδειγματικά, πράγμα το οποίο πιστοποιεί πως αντελήφθησαν τάχιστα την σημασία τους.



     Κατά την άσκησή μας, πραγματοποιήθηκαν βολές σε μονό και διπλό στοίχο, σε μονή και διπλή γραμμή ενώ τέλος επετεύχθη εναλλαγή γραμμών με ταυτόχρονη τόξευση. Ωστόσο, ο αντικειμενικός σκοπός των σημερινών ασκήσεων δεν ήταν η τελική τόξευση του στόχου.



     Στην σημερινή Προπόνηση τηρήθηκε από τους ασκούμενους εντυπωσιακή σιγή. Κάθε ασκούμενος  κατέστη κύριος του χώρου του, πάντοτε σε συνάρτηση και έμμεση εξάρτηση με τον διπλανό του.



     Το υψηλό επίπεδο αυτοσυγκέντρωσης που επετεύχθη ήταν εμφανές σε κάθε βολή. Κατά συνέπεια η πνευματική εγρήγορση ήταν τέτοια που να μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε διαρκώς πιο σύνθετες ασκήσεις με απόλυτη επιτυχία.


     Παράλληλα, με την ανεκτίμητη πείρα του Πρωτεσίλαου και την διακριτική ηγεσία της Χρυσής, που οδήγησαν στις πιο απαιτητικές ασκήσεις, δόθηκε και διατηρήθηκε ο ρυθμός, ένα από τα βασικά ζητούμενα της ημέρας. Οι ασκούμενοι κινούνταν με ομαδικό ρυθμό στον βηματισμό, στην αναπνοή, στη σκόπευση, στην άφεση, σχεδόν σε κάθε τους κίνηση.



     Ήταν μοναδικά υπέροχο το συναίσθημα που μας κατέλαβε καθώς παρακολουθούσαμε την γέννηση και την διάχυση του εγρηγορότος της Ομάδας μας. Η αλληλεπίδραση των συνασκουμένων δημιούργησε μία ζεύξη μεταξύ τους, την βαθύτερη συναίσθηση πως αποτελούμε ομάδα.



     Και όσο κι αν φαίνεται παράξενο, καθώς η ζεύξη των συνασκουμένων δυνάμωνε, τα βέλη ταξίδευαν πιο ομαλά και πιο συγκεντρωμένα στον στόχο.



     Το μάθημα που αποκόμισε ο καθένας μας σήμερα είναι διαφορετικό, ωστόσο υψηλή τέχνη της τοξοβολίας μάς δίδαξε όλους για μία ακόμα φορά πώς τον βίον ωφέλιμον ποιείν.

        Γεώργιος Φούκας



ΕΠΙΜΕΤΡΟΝ


     Σήμερα, τρία πολύ ξεχωριστά Ελληνόπουλα μας έδωσαν την χαρά να παρακολουθήσουν την Προπόνησή μας και στο τέλος θέλησαν να δοκιμάσουν την τοξευτική τους ικανότητα ως απόγονοι του Απόλλωνος και της Αρτέμιδος!


     Υπείκοντες στο καθήκον μας μυήσαμε τους τρεις καλούς μας φίλους στην ενστικτώδη-Παραδοσιακή Τοξοβολία και τους απολαύσαμε να καταφέρνουν αποτελεσματικές τοξεύσεις σχεδόν από την πρώτη στιγμή που κράτησαν το Τόξο.


     Παρατηρώντας αυτά τα παιδιά καθ΄'  όλη την διάρκεια των προσπαθειών τους νοιώσαμε υπερήφανοι για την συνέχιση της τοξευτικής ικανότητος στους επιγόνους του Οδυσσέως εν μέσω αιώνων σε τούτο τον τόπο και μας έδωσαν μιαν ιδέα:


     Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" πεπεισμένη στην αποστολή μιας ανιδιοτελούς ευποιίας, θα καθιερώσει ειδικές ημερίδες για Συνέλληνες νεαρής ηλικίας τους οποίους θα εισάγει τόσο στην τέχνη του Απόλλωνος όσο και στην τέχνη του Ξενοφώντος αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των επερχομένων να απολαμβάνουν ελληνικές Παραδόσεις και τέχνες, όπως αυτές που προάγουν οι "Έλληνες Κένταυροι".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.