Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ 
ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ν. ΣΑΘΑ


     Όταν ο Κυριακός Αγκωνίτης παρακινούσε για το ζωντάνεμα των νεκρών σίγουρα θα προέτασσε το χρέος ξαναζωντανέματος όσων Ελλήνων οι ανελλήνιστοι γραικύλοι «έθαψαν» στη θανή της απαξίας για να τοποθετήσουν στη θέση τους ομάναιμα ξόανα.  Διακεκριμένος μεταξύ αυτών των … «ταφέντων» Ελλήνων, ο πραγματικός εθνικός ιστορικός μας, Κωνσταντίνος Ν. Σάθας τον οποίο οι ανάξιοι επίγονοι κατέθαψαν προκειμένου να αναδείξουν στη θέση του το παραεκκλησιαστικό φερέφωνο Κ. Παπαρρηγόπουλο, ως «παραδεδεγμένο» διακινητή ιστορικής παραχαράξεως ελέω …κλήρου!


     Μία εναργή αποσαφήνιση της καταγωγής και της οικογενειακής καταστάσεως του μεγάλου Έλληνος ιστορικού Κωνσταντίνου Ν. Σάθα συνιστά και η μελέτη του Αναστασίου Ι. Σκιαδά υπό τον τίτλο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ν. ΣΑΘΑΣ ο ακάματος ιστοριοδίφης» η οποία δημοσιεύθηκε στο 1632ο τεύχος (1/7/1995) του πνευματικού περιοδικού της «Νέας Εστίας».


     Και η Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» ως εργαστήρι μιας πολεμικής τέχνης αλλά, εν ταυτώ και πνευματικής ανελίξεως, υπείκουσα τοις κελεύσμασι του Κυριακού Αγκωνίτη, ζωοδοτεί τις Ελληνικές εθνικές Παραδόσεις και προσωπικότητες μεταξύ των οποίων και τον εθνικό ιστορικό μας Κωνσταντίνο Ν,. Σάθα, στη μελέτη του βίου του οποίου προτρέπει τους Έλληνες και αναδημοσιεύει σε μορφή pdf την, ως άνω, ολιγοσέλιδη, πλην σπουδαία, μελέτη του Αναστασίου Ι. Σκιαδά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.