Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

     ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 
ΤΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΡΙΑΣ
ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΗΛΙΑΔΗ     Για πρώτη φορά στην 13χρονη λειτουργία της Ομάδος των «Ελλήνων Κενταύρων» διαπιστευόμενος Εφιπποτοξοτης και, εν προκειμένω, Εφιπποτοξότρια, όπως η  Χρυσούλα Ηλιάδη, καλείται να δώσει δημόσια διάλεξη ώστε να λάβει την διαπίστευσή της γνωστού όντος ότι η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας δεν επιθυμεί την ανάδειξη, απλώς, αρίστων Εφιπποτοξοτών αλλά, συνάμα και πνευματικώς προηγμένων Στελεχών – διακόνων του παγκοσμίου πολιτισμικού  αγαθού  όπως η Έφιππη Τοξοβολία θεωρείται από την “Unesco”.
                                                  

     Σε αυτό το πλαίσιο η προσφάτως  αναδειχθείσα ως Εφιπποτοξότρια και Αρχηγός Ομάδος, Χρυσούλα Ηλιάδη, παρέθεσε την, ως ακολουθεί, διάλεξή της δημοσία, στην αίθουσα της λατρευτικής Κοινότητος «Ιερά Φιλενθέων Ιστίη», την 2α  Νοεμβρίου 2018 στις 19:30 μ.μ. εντός της οποίας έγινε και η απονομή της περγαμηνής της διαπιστεύσεώς της από τον Ιδρυτή της Ομάδος των «Ελλήνων Κενταύρων»  και επικεφαλής Ιππικής Εκπαιδεύσεως.


     Η για πρώτη φορά επιλογή του χώρου απονομής της διαπιστεύσεως  έγινε προκειμένου η «Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία» να αποτίσει φόρον Τιμής στον ‘ομφαλό’ δημιουργίας ελληνοκεντρικού έργου «Ιεράν Φιλενθέων Ιστίη» με την οποία οι «Έλληνες Κένταυροι» διατηρούμε ιδιαίτερη σχέση κοινών Ελληνικών Αξιών!


     Στην διαπιστευθείσα, το Δ.Σ. προσέφερε ένα χειροποίητο έργο νεώτερης Βενετσιάνικης μικρογλυπτικής επί φυσικού θαλασσινού οστράκου με δύο ανθρώπινες φιγούρες (γυναικεία και ανδρική) προκειμένου να τιμήσουμε την ιδιαίτερη μητρική σχέση της  με τον τετράχρονο γιο της τον οποίο φροντίζει επιμελέστατα παρά τον βαρύτατο φόρτο των καθηκόντων της ως Αρχηγού Ομάδος και Εκπαιδευτρίας.

     Ο επικεφαλής εκπαιδεύσεως,προσέφερε ως προσωπικό του συμβολικό δώρο προς την διαπιστευθείσα μία ξύστρα μετά αγκύλης και ένα κτένι χαίτης και ουράς εκ των αυθεντικών ιπποκομικών παρελκομένων του διαλυθέντος από τους νεοβαρβάρους γραικύλους Ελληνικού Ιππικού, προκειμένου να της διατηρεί άσβεστο το χρέος της υπηρετήσεως του Ίππου ως λατρευτού ζώου-συνοδοιπόρου του Ανθρώπου και φορέως του ανθρωπίνου Πολιτισμού!

     Στην νεο-διαπιστευθείσα, το Δ.Σ. της"Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" και η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ευχόμεθα να ασκεί εσαεί το έργο της ψυχωφελώς για την ίδια και επιτυχώς για την πρόοδο όλων μας, μέσα στο πλαίσιο των Ελληνικών φυλετικών Αξιών και του παραδείγματος των Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως των οποίων τις πολεμικές παρακαταθήκες τιμούμε! 

     Ολόκληρη η ομιλία της Αρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων" , 
Εφιπποτοξότριας Χρυσούλας Ηλιάδη 
βρίσκεται σε μορφή pdf εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.