Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΠΠΙΚΗΣ

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΠΠΙΚΗΣ


     Μπορεί στις τυραννικές δημοκρατίες και, δη, στις σημερινές, οι πολίτες να παρεμποδίζονται να κυκλοφορήσουν και όπου τους επιτρέπεται υποχρεώνονται να είναι φιμωμένοι με μάσκες, στη Πολιτεία των "Ελλήνων Κενταύρων" ακόμη και οι Ίπποι κυκλοφορούν ελεύθεροι και χωρίς καμία επιβολή ελέγχου εν μέσω ελευθέρων Ανθρώπων, σε μία σχέση πραγματικής ισονομίας και ισοτιμίας!

     Ανελίσσοντας τον μέχρι τώρα εφαρμοζόμενο "Κύκλο Προσεγγίσεως" και αναβαθμίζοντας την διαδικασία αυτή σε ένα υψηλότερο επίπεδο με τον τρόπο που φαίνεται στην φωτογραφία, ανελίσσουμε την ίδια την σχέση μας με τον Ίππο από την αρχή κάθε μαθήματος Ιππευτηρίου, δικαιώνοντας την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ως το μοναδικό εργαστήριο πειραματικής Ιππικής στη χώρα μας!

     Κι αυτό το εργαστήριο πειραματικής Ιππικής που λέγεται "Έλληνες Κένταυροι" στην τελευταία, πολυσυμμετοχική του, εκπαιδευτικήν ημερίδα συνεισέφερε σε σημαντικά συμπεράσματα κι επιβεβαιώσεις με πρώτη όχι την υποχρεωτικότητα σε θανατηφόρα εμβόλια, αλλά την τήρηση των ηνιοφόρων χειρών χαμηλά, ελάχιστα χιλιοστά έως εκατοστά πιο πάνω από το αναλογούν σημείο ιππείας επιφανείας, αναλόγως του μήκους των ηνιών.

      Αυτό μας ξαναθύμισε μία, μετά από πάρα πολλούς μήνες, πτώση, βεβαίως άνευ συνεπειών, του αγαπημένου μας Νικολάου ο οποίος ξεχάστηκε προς στιγμή και ανύψωσε τις ηνιοφόρες χείρες πολύ πιο πάνω από το επιτρεπτό όριο με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ελέγξει την ισορροπία του επί στροφής.

     Πάντοτε με άριστη ψυχολογία και σχέση με τον Ίππο, ο Νικόλαος υπέκυψε σε ένα σύνηθες λάθος και βρέθηκε ...καταγής, ευτυχώς, όπως πάντα χωρίς επιπτώσεις, αλλά, όπως όλοι έχουμε πέσει πολλές φορές ιππεύοντας, αυτά είναι μαθήματα που μας βελτιώνουν.

     Η Φοίβη μας, σήμερα ξαναβρήκε την επαφή της με τον τετράποδο Αλέξανδρο, μετά τις καθηγητικές υποχρεώσεις της κατά την λήξασα εξεταστική περίοδο των φοιτητών.

     Πάντα με τις αρχικές της επιφυλάξεις και τάχιστα με το γνωστό θάρρος και ωριμότητα αποφάσεων και χειρισμών, η Φοίβη, ξαναπαίρνει το "δρόμο" της ιππικής βελτιώσεώς της.

     Ακόμη ένα ευγενικό κορίτσι καλωσορίσαμε στην Ομάδα, την νεαρή Ευαγγελία, η οποία είχε προηγούμενη ιππικήν εμπειρία αλλά λόγω πανεπιστημιακών σπουδών την διέκοψε.

     Ο Αντώνης μας φρόντισε για την επανασύνδεσή της με τον Ίππο και την έφιππη ισορροπία, με την γνωστή επιμέλεια και ακούραστη διάθεσή του!

     Εν τέλει κι ο ίδιος ο Αντώνης κατάφερε να ασκηθεί επάνω στο καλπαστικό ίχνος που ασκείται τελευταίως και το οποίο θα είναι και αυτό στο οποίο θα κινηθεί δίνοντας εξέτάσεις Και, ταυτοχρόνως με την προσωπική του εξάσκηση, ο Αντώνης εδώ και καιρό εκπαιδεύει και τον σχολικό Ίππο μας στην ρύθμιση του καλπασμού και της ακινητοποιήσεώς του, κάτι για το οποίο του χρωστούν ευγνωμοσύνη όλοι οι Συνασκούμενοί του!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.