Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

"ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ" ΑΠΟΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 "ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ" ΑΠΟΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ



     Η αποευαισθητοποίηση ενός υπερευαίσθητου νεαρού και νεολέκτου Ίππου προϋποθέτει μία πάρα πολύ λεπτή διαδικασία η οποία εμπεριέχει μιαν αλληλουχία σύνθετων κινήσεων η οποία δεν συγχωρεί ούτε το παραμικρό λάθος! Και ο συγκεκριμένος Ίππος ενσαρκώνει μιαν υπερθετικότητα ευαισθησίας η οποία επιτάσσει ό,τι ..."χειρουργικότερο" για την αποθεραπεία της! Πλάσμα καλόψυχο και καλόγνωμο ο τετράποδος Αλέξανδρός μας, όμως, οι προηγούμενες εμπειρίες του, το νεαρό της ηλικίας του και το ανεκπαίδευτό του τον κάνουν ιδιαιτέρως αντιδραστικό σε κάθε "απότομο" και σε κάθε "άγνωστο" όπως, επί παραδείγματι, ένα ...μπαλάκι που μπορεί να διαταράξει τον ζωτικό του χώρο με την όψη και την κίνησή του... Κι όμως, τα μπαλάκια είναι απολύτως απαραίτητα στην εκπαίδευση ενός Ιππέως, οπότε, θα πρέπει να είναι αποδεκτά από τον Ίππο. Και για τον λόγο αυτόν, ο Αλέξανδρος σήμερα θα έπρεπε να εξοικειωθεί με τα μπαλάκια ! 


     Εν αρχή ην το ...δόλωμα και το δόλωμα, εν προκειμένω ήταν το αντικείμενο της εξοικειώσεως (μπαλάκια) μέσα σε ένα καλαθάκι από φυσική(!) ψάθα , μισοσκεπασμένα με τον προσφιλή "μεζέ" του Ίππου, το χόρτο, ώστε ο Ίππος να δει ταυτοχρόνως την αγαπημένη του τροφή με το υπό εξοικείωση αντικείμενο ταυτίζοντάς τα εξ αρχής στη συνδυαστική μνήμη του! Δόλιος ο άνθρωπος και σε ...δολώματα βασίζει τα εγχειρήματά του... Αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία ...συγχωρεμένη, αρκεί να αμαρτάνουμε πάντοτε υπέρ των Ίππων και της βελτιώσεώς τους!



     Λαμβανομένης υπ΄ όψη της υπερευαισθησίας του συγκεκριμένου Ίππου, αυτή η διαδικασία δεν θα έπρεπε να περιέχει καμία κίνηση ανθρώπινης χειρός προς το μέρος του Ίππου μέχρι αυτός να αποδεχθεί τα μπαλάκια, οπότε όλη η προεργασία θα έπρεπε να γίνει διακριτικότατα προσελκύοντας την προσοχή του Ίππου προς το αντικείμενο (μπαλάκια) χωρίς καμία βιασύνη ή ένταση και το αντικείμενο έφτασε στην "σκηνή" από την Φοίβη μέσα στο κατάλληλο "σελοφάν" του ...δολίου σχεδιασμού και με τον Ίππο προσελκυόμενο από την οσμή του φρέσκου χόρτου!


     Ανέμελη η εναπόθεση του δολώματος μακράν ανθρωπίνων χειρών αλλά και εγγύς των Ανθρώπων-χειριστών ώστε η συνδυαστική μνήμη του Ίππου να "εναγκαλισθεί" το χόρτο, τα μπαλάκια τα οποία ήδη πρόσεξε και αυτούς που κατόπιν θα έπρεπε να εμπιστευθεί αποδεχόμενος ό,τι επακολούθησε. Και, αμέσως, ο άδολος Ίππος υπέκυψε στην ανθρώπινη δολιότητα...


     Και υπέκυψε με τέτοιαν σφοδρότητα ώστε, μετ΄ ου πολύ, ένας ομογενοποιημένος αχταρμάς συνταύτισε, καταγής, καλαθάκι, χόρτο και μπαλάκια...,  άλλο που δεν θέλαμε!


     Κι όλα "πέρασαν" τόσο ...γλυκά και ανώδυνα στις αισθήσεις του Ίππου (το χόρτο έφερε άριστο αποτέλεσμα και ο όλος σχεδιασμός ...αριστότερο!) με συνέχεια ο Ίππος να ανακαλύπτει κι άλλα μπαλάκια χωρίς καμία ανησυχία, επαναφέροντας, μάλιστα, το καλαθάκι στην όρθια θέση του... με το χόρτο να έχει εξαντληθεί στο ...στομάχι του Αλέξανδρου ο οποίος, πάραυτα, εξακολουθούσε να θέλει κι άλλο.


     Τώρα, που τα μπαλάκια αποενοχοποιήθηκαν στις φοβίες του Ίππου, σηματοδοτήθηκε η στιγμή της ενάρξεως των "επαφών" και με πολύ προσεκτικό χέρι και "στρογγυλή κίνηση" η Φοίβη μας άρχισε να εξοικειώνει την "αφή" του Ίππου με το αντικείμενο της εξοικειώσεως, μια διαδικασία πολύ απαιτητική που απιτεί προσοχή και ...feeling αποφυγής ερεθισμού του Ίππου.


     Ως τώρα, ο Ίππος απεδέχθη την όψη και την αφή του αντικειμένου δείχνοντας ότι ήρθε η στιγμή της αποδοχής και της κινήσεώς του! Οι δύο χειριστές πήραν τις θέσεις τους στη σωστήν απόσταση με γνώμονα το εύρος οράσεως του Ίππου που θα έπρεπε να παρακολουθεί ολόκληρο το τόξο τροχιάς του αντικειμένου, την πνοή του ανέμου και τις περιβάλλουσες, λοιπές, συνθήκες. Και τηρουμένων απαρεγκλίτως των κανόνων της "στρογγυλής κινήσεως" των χειρών τους, άρχισαν να πετούν, ο ένας στον άλλο, τα μπαλάκια μπροστά στα μάτια του ηρεμούντος Ίππου προσέχοντας να αποφύγουν τον παραμικρό ερεθισμό του από την κίνηση χειρών και αντικειμένου.


     Κι ενώ επεχειρήθησαν με ασφάλεια αρκετές, εκατέρωθεν, ρίψεις του αντικειμένου το οποίο συνελαμβάνετο αθορύβως δια των χειρών, εν συνεχεία η "σύλληψη" του αντικειμένου γίνονταν μέσα στο καλαθάκι όπου, κάθε φορά, ένας "σκληρός" κρότος σηματοδοτύσε τη λήξη της πτήσεως του αντικειμένου, κάνοντας, στον Ίππο, ακόμη εντονότερο το δρώμενο. Και τώρα ο Αλέξανδρος είχε ολοκληρώσει την αποευαισθητοποίησή του για το μπαλάκι, έχοντας αποδεχθεί την όψη, την αφή αλλά και την κίνησή του!


     "ΝΥΝ ΑΠΟΛΥΕΙΣ..." και στον ιδανικόν εκπαιδευτικό χώρο μας ακούγεται αίφνης το "Αbolisson" του Ennio Morricone, όπως, κάποτε, ακούσθηκε στο κονσέρτο της Βενετίας το 2007. Ένας καταχαρούμενος Ίππος ο οποίος αβιάστως διασκέδασε ακόμη μία φοβία του, τρεις Άνθρωποι ευτυχείς για την μετατροπή του ταξιδερμικού δόλου τους σε αγαθό ευημερίας του Ίππου! Με σύνεση, ευφυία, αγάπη κι υπομονή, όπως πρέπει κάθε φορά που ο Ίππος μας κάνει την Τιμή να μας αποδεχθεί κοντά του! Και, προσοχή: σήμερα δεν τελειώσαμε κάτι αλλά μόλις το αρχίσαμε...

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.