Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021

ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

 ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΕΛΗ     Με σοφία ...Ουγγρικής Κοιλάδος, ο Οργανωτικός Υπεύθυνος της Ομάδος μας, Αντώνης, προγραμμάτισε για σήμερα, πρώτο Σαββατοκύριακο του μηνός (Ιουλίου) την υποδοχή νέων Μελών, σχεδιάζοντας και το πρόγραμμα της μυήσεώς τους στην Έφιππη Τοξοβολία. 

     Mε ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα και τον αγαπημένο μας Αντιπρόεδρο της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" και ..."think tank" της Ομάδος μας, Ακάδημο με την Οικογένειά του, μετά από μακράν απουσία λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Πάντα ανεκτίμητη η παρουσία του Ακάδημου ανάμεσά μας και πάντα ευγνώμονες οι "Έλληνες Κένταυροι" για την ζωτική υποστήριξη της μακροβιότητος της Ομάδος μας από την γονιμότατη σκέψη του!


     Έχοντας καθήκον συμβολής στη βελτίωση ή και συμπλήρωση ακόμη και στα όσα "θέσφατα" οι μεγάλοι της Ιππικής Τέχνης έχουν καταθέσει, ήδη αναθεωρούμε επί τα βελτίω τον "Κύκλο Προσεγγίσεως" του κορυφαίου Klaus Ferdinand Hempfling, μια διαδικασία την οποία κι εμείς εφαρμόσαμε εκ της ιδρύσεως της Σχολής μας, αναβαθμίζοντάς την στην διαδικασία "Αγελαιοποιήσεως" που αναδεικνύεται, μετά από μακρύ πειραματισμό της Σχολής μας, σε πολύ πλεονεκτικότερη!

     Υποδεχόμενοι νέα Μέλη και Φίλους της Ομάδος, σήμερα, επιβεβαιώσαμε ένα πάγιο συμπέρασμά μας: Την βαθύτατη σχέση του Έλληνος με τον Ίππο και την Ιππική που, από μια παρερμηνεία «αστικών» διαστάσεων κρατά τον Έλληνα μακράν του Ιππευτηρίου. Καλοδεχούμενοι όλοι στη σημερινή μας ημερίδα υποδοχής, απέδειξαν ότι από την πρώτη στιγμή ένας Έλληνας πρωτοείσακτος στην Ιππασία μπορεί να καθίσει με ασφάλεια επάνω στη ράχη ενός ανενστόμιστου και ανεπίσακτου Ίππου και να τοξεύσει με στοχαστικήν ακρίβεια, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. 

     Και ο Γεώργιος όλα τούτα τα έδειξε αμέσως, εφιππεύοντας, μάλιστα, δι εφάλσεως, εξ αρχής και άριστα!


     Ταχεία προσαρμογή αλλά και ασφαλές κάθισμα είδε ο Αντώνης και, χωρίς καθυστέρηση, υπέβαλε των Γεώργιο σε προθερμαντικές ασκήσεις για την επικείμενη έφιππη τόξευση.


     Οι απαραίτητες οδηγίες χειρισμού του Τόξου δόθηκαν με ...στρατιωτικήν ορολογία στον Γεώργιο (ο πάντοτε λακωνικός Αντώνης, είναι σαφής!) και ο Ίππος ...εν δράσει!


     Και ο Γεώργιος ο οποίος δεν είχε ξανα-ιππεύσει, ούτε είχε πιάσει Τόξο στο χέρι του, ιδού, στο ...καθήκον! Έτσι, χωρίς πολλά λόγια, όπως συνηθίζουμε στους "Έλληνες Κενταύρους".

     Το ίδιο εντυπωσιακός και ο Μανώλης που ακολούθησε με εφίππευση δι εφάλσεως (Ω! πόσο γυμνασμένοι οι Συνέλληνες!), πρώτη φορά κοντά (και πολύ περισσότερο, επάνω...) σε Ίππο, όπως μας δήλωσε! 


     Το ίδιος ευσταθής και ο Μανώλης, με ασφαλές κάθισμα και άνεση έφιππης στάσεως εν κινήσει! Πράγματι, οι Έλληνες έχουμε άριστη σχέση με τον Ίππο και την Ιππασία αλλά το περιρρέον σύστημα των ηλιθίων μας το αποκρύπτει προοθώντας καφετέριες και γήπεδα που ευνοούν τον έλεγχο των μαζών!


     Και δεν έφτανε στον Μανώλη που βρίσκονταν για πρώτη φορά με έναν Ίππο σε ένα εισαγωγικό μάθημα αλλά ο Ίππος, παρασυρόμενος από τους έντονους ρυθμούς του Αντώνη μας βγήκε σε ένα μακρύ μήκος καλπασμού με τον Μανώλη μας, καλπάζοντας ξαφνικά και πρώτη φορά, όχι μόνον να συνεχίζει να διατηρεί το πολύ καλό κάθισμά του αλλά και να χαμογελά ...ευδαίμων! Εμείς οι ...Έλληνες, εμείς οι γενναίοι!...


     Και με συνοπτικές διαδικασίες, ακολούθησαν και οι έφιππες τοξεύσεις του Μανώλη και, μάλιστα, με ευστοχία πέραν πάσης προσδοκίας. Ώρες-ώρες νομίζουν ότι κάποιοι μας κοροϊδεύουν, δηλώνοντας πρωτάρηδες ενώ έχουν γεννηθεί αλογατάρηδες...!


     Πρώτη φορά έφιππη και η εξαιρετική νεαρή Όλγα η οποία μόλις ανεκάλυψε την ράχη του Ίππου διόρθωσε αμέσως την δική της πλάτη και έδωσε μιαν υποδειγματικήν ορθοπεδικήν εικόνα ανταποκρινόμενη ενστικτωδώς στις απαιτήσεις του ασφαλούς καθίσματος της Ιππασίας, κάτι που είναι το πρώτο μεγάλο όφελος αυτής της φυσικής δραστηριότητος.


     Ενεργοποιώντας και την αυτοπειθαρχία της στο έπακρο, όπως ακριβώς απαιτεί η ισορροπιστική ιδιαιτερότητα της Ιππασίας, η Όλγα εξετέλεσε με ακρίβεια όλες τις διατατικές ασκήσεις που καλείται να ολοκληρώσει κάθε πρωτοείσακτος εισαγωγικού μαθήματος.


     Ακολουθώντας τις οδηγίες του Αντώνη, η νεαρή Όλγα, ξεπέρασε αμέσως κάθε επιφύλαξη ασταθείας εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο το κάθισμά της, έτοιμη για το κυρίως μέρος αυτού του εισαγωγικού μαθήματος που ήταν η Έφιππη Τοξοβολία.


     Παρά ταύτα, ο  αξιέπαινος Αντώνης, δεν βιάστηκε και βύθισε στα ακόμη δυσκολότερα την εκπαιδευόμενή του, υποχρεώνοντάς την να εκτελέσει ακόμη απαιτητικότερες ασκήσεις αφού αυτό είναι και το "πνεύμα" της Σχολής μας, να διασφαλίζουμε την μέγιστη δυνατότητα ασφαλείας στους μαθητές μας, διατηρώντας μηδενικό τον δείκτη των ατυχημάτων, συνεχώς, επί 16 χρόνια!


     Και μόνον τότε η Όλγα, αφού της δόθηκαν όλες οι οδηγίες για την χρήση του Τόξου που δεν είχε χειριστεί ποτέ στο παρελθόν, επεχείρησε τις έφιππες τοξεύσεις της οι οποίες και εν προκειμένω, εξέπληξαν με την ευστοχία τους!


     Αφιππεύοντας με ακρίβεια κινήσεων, η Όλγα δεν ήταν το κοριτσάκι που, λίγο πριν εφίππευσε για πρώτη φορά και, επιπλέον, μόλις έκανε και το πρώτο της μάθημα στο πως να εγκαταλείπει τον Ίππο με ασφάλεια σε περίπτωση ανάγκης. Διότι, όλα είναι προβλέψιμα στο πρόγραμμα των "Ελλήνων Κενταύρων" διασφαλίζοντας την αποφυγή δυσαρέστων.


     Μικρότερη αδελφή της Όλγας, η Ανδρομάχη, επανέλαβε τα όσα η μεγαλύτερη αδελφή της είχε μόλις προηγουμένως επιχειρήσει και με την ίδιαν ικανότητα!


     Όπως και η μεγαλύτερη αδελφή της, η Ανδρομάχη που δεν είχε ιππεύσει και δεν είχε πιάσει ποτέ προηγουμένως Τόξο, σε αυτή την πρώτη επαφή της με την Έφιππη Τοξοβολία, κατέληξε με έφιππες τοξεύσεις, όπως ακριβώς προσδοκούσε πριν εφιππεύσει! Έτσι απλά και χωρίς πολλά λόγια!... Αναπτύσσοντας δεξιότητες και, δι αυτών, το πνεύμα και την ψυχή μας!


     Μπορεί, όμως, αυτή η ημερίδα να ήταν αφιερωμένη στην υποδοχή νέων Μελών, αλλά η παρουσία της Μαίρης μας δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον Αντώνη ώστε να την αγνοήσει... Άλλωστε ο Αντώνης φημίζεται για την προσοχή του σε όλους, σε όλα και με ακρίβεια ματιού αετογέρακα που το χαρακτηρίζει η αποτελεσματικότητα εν ...σιγή! Κι έτσι, η Μαίρη μας βρέθηκε πάνω στη ράχη του Αλεξάνδρου και με τρόπο που προμήνυε κάτι πολύ καλό, όπως πάντα σχεδιάζει για τους Συνασκουμένους μας ο Αντώνης!


     Ρουά-ματ σε τρεις κινήσεις θα λέγαμε και η Μαίρη μας υπό τις λακωνικές και χαμηλόφωνες οδηγίες του Αντώνη έλαβε την άγουσα για το ορθοστάδην!


     Και το ..."ματ" δεν άργησε, βλέποντας την Μαίρη μας στο πρώτο της ορθοστάδην, μια άσκηση υπερβάσεως φόβων και ...υψοφοβικών επιφυλάκξεων, σημαντικότατη για κάθε ιππεύοντα!


     Ευκαμψία και άνεση κινήσεων για την Μαίρη μας όταν αφίππευσε και τα οφέλη του ορθοστάδην ορατά! 


     "Γεμάτη", η σημερινή ημερίδα με υποδοχές αγαπημένων παλιών αλλά και νέων Μελών, αλλά και εξοικειωτικές με την Τοξοβολία δραστηριότητες, στο  περιθώριο της εκπαιδεύσεως Ιππευτηρίου.


      Βεβαίως, ιδιαίτερες και οι περιποιήσεις προς τον τετράποδον Αλέξανδρο οποίος ποτέ δεν ΄λεει όχι σε φαί και σε χάδια!

     Στον απόηχο της σημερινής ημερίδος, η αγαπημένη μας Όλγα ξανάπιασε στα χέρια, μετά από χρόνια, το δυναμικό κορεάτικο Τόξο της και μας εξέπληξε με τις αρμονικές αλλά και γεμάτες αυτοπεποίθηση τοξεύσεις της, λες κι αυτό το Τόξο δεν είχε λείψει ούτε για μια στιγμή από αυτά τα συζυγικά και μητρικά χέρια! Καλωσόρισες Όλγα μας στη Τοξοβολία που τόσο σε ...αγάπησε!

     Και, βεβαίως, εννοείται ότι όλο αυτό το επιτυχημένο μυητικό πρόγραμμα ήταν το αποτέλεσμα σχεδιασμού και υλοποιήσεως του Αντώνη μας και για να κλέψουμε μια δική του έκφραση, του MVP (most valuable player) αυτής της ημερίδος που κράτησε πέντε ολόκληρες ώρες (!) με απόλυτην ασφάλεια όλων (πλην ενός ...παντελονιού που ήταν το ...θύμα της ημέρας!) και με διαρκή δράση! Και, όπως είναι γνωστό, ο Αντώνης πάντα ακολουθείται από το ...pet του, τον τετράποδον Αλέξανδρο σε μία σχέση «Ούς η Φύση συνέζευξεν, ουδείς χωριζέτω»!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.