Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΧΕΣ ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

 ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΧΕΣ ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!


     Η υποχρέωσή μας για την διεξαγωγή συνεπών μαθημάτων, αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον για την Έφιππη Τοξοβολία, μας υπεχρέωσαν για τον προγραμματισμό και δεύτερης ημέρας υποδοχής νέων Μελών κι έτσι και σήμερα είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε νέους Συνασκουμένους.

     Η εισαγωγική διαδικασία της "αγελαιοποιήσεως", με μία "παράταξη" επαυξημένη με τους νέους φίλους μας, έδειξε ακόμη ωφελιμότερη για τον Ίππο μας ο οποίος "συντονίσθηκε" καλύτερα μέχρι την άφιξή του στο μεγάλο Ιππευτήριο όπου επιδόθηκε στα αγαπημένα του "κυλίσματα" στην άμμο, ξεμουδιάζοντας, μετά τη διαμονή του στη φάτνη του!

      Διότι, βασική παράμετρος της επιτυχίας του έργου της Σχολής μας, είναι η ευημερία του Ίππου μας και η πρόταξη της ικανοποιήσεως των φυσικών αναγκών του.


     Για την προθερμαντική, διατατική, φροντίδα του Ίππου φρόντισε ο Αντώνης κατά τον καλύτερο τρόπο στην αρχή της ημερίδος, παραδίδοντάς τον "ετοιμοπόλεμο" στους μαθητές που θα ακολουθούσαν.

     Για καλπασμούς ...προσφέρθηκε και η γνωστή λάτρις της ταχύτητος Χαρά, το αγαπημένο μας "δυναμιτάκι", αλλά της κόψαμε την όρεξη για να μη κουράσουμε, πρόωρα, τον Αλέξανδρο.

     Ωστόσο, υπό την διδασκαλία του Αντώνη μας η Χαρά εξετέλεσε το πρώτο της ορθοστάδην επί του Αλέξανδρου, εμπειρότατη ούσα σ΄ αυτή τη βασικήν άσκηση, από την προηγούμενη "θητεία" της στον Γλαύκο.

     Και πάντα ακριβής στην αφίππευση δι άλματος από ορθοστάδην, η Χαρά έδειξε ότι σε κάθε μάθημα επιτυγχάνει αισθητή πρόοδο!

     Η Βίκη καλπάζει και καλπάζει στην πραγματικότητα και μεταφορικώς διότι, το τελευταίο καιρό η Βίκη μας χαρίζει ευχάριστες, απίστευτες ίσως..., εκπλήξεις προόδου! Και σήμερα, στο μάθημά της, όταν ο Ίππος της ανέπτυξε πρωτοβουλία καλπασμού η Βίκη μας όχι μόνον δεν αιφνιδιάστηκε με αυτή την πρώτη ακούσια εμπλοκή της με τον καλπασμό που ποτέ δεν είχε ξαναδοκιμάσει, αλλά και εν συνεχεία, με την βοήθεια του Αντώνη, επανέλαβε αρκετούς επιπλέον εκούσιους καλπασμούς και με ιδανικό κάθισμα, όπως και κίνηση λεκάνης και ...άψογα χέρια! 


     Ακολούθως, ο Αντώνης μας ανέλαβε να μυήσει στην Έφιππη Τοξοβολία την ευγενέστατη και με προηγούμενη εμπειρία δυτικής Ιππασίας, Αγγελική η οποία θέλησε να γνωρίσει και την δική μας, έφιππη, πολεμική τέχνη.

     Διεξοδικότατος ο Αντώνης, "συνέζευξε" την Αγγελική με τον Ίππο πριν αρχίσει την κυρίως διαδικασία της μυήσεώς της με την πολεμική τέχνη μας.


     Λαμβάνοντας υπ'  όψη του τις διατατικές απαιτήσεις της Τοξοβολίας και, μάλιστα, για ένα παιδί που δεν είχε ξανατοξεύσει ποτέ πριν, ο Αντώνης παρενέβαλε σχετικές ασκήσεις στο πρόγραμμα της Αγγελικής ώστε η ευγενέστατη και λίαν πειθαρχημένη μικρούλα μας να αποφύγει κάθε μυοσκελετική κάκωση.

      Και ιδού η Αγγελική ως νεώτερη, πραγματική, Αμαζόνα, μετά την τεχνική καθοδήγησή της για την χρήση του Τόξου και την διαδικασία της τοξεύσεως, να τοξεύει έφιππη!

      Τίποτε το δύσκολο, ούτε καν για ένα παιδί να τοξεύει έφιππο, όπως άλλωστε τα υπέροχα παιδιά των λαών των στεππών, ειδικώς στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" με μία εμπειρία συνεχούς λειτουργίας 16 χρόνων και με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων!

     Κι ενώ το βασικό "σκεπτικό" της Σχολής μας είναι να ιππεύουν πρώτοι οι Γονείς και μετά τα συνοδευόμενα παιδιά τους, την επίσης ευγενέστατη Μητέρα της Αγγελικούλας, δυστυχώς, δεν καταφέραμε να την πείσουμε να ιππεύσει! Παρά ταύτα τον Πατέρα της Όλγας και της Ανδρομάχης, τον φίλτατο Δημήτρη τον στείλαμε κατευθείαν στη ράχη του Αλέξανδρου και τον χαρήκαμε στην πρώτη άφεση χειρός από τις χειρολαβές της σελλίσκης.

     Σε ελάχιστο χρόνο ο Δημήτρης βρήκε την ισορροπία του πλήρως και άφησε και τις δύο χειρολαβές "ζυγίζοντας" το σώμα του πολύ καλά.

     Πολύ καλές και με ακρίβεια και συντονισμό κινήσεων και οι προσομοιώσεις τοξεύσεως του Δημήτρη.

     Ανετότατη και η αφίππευσή του, μετά από μία ολιγόλεπτη αλλά επαρκέστατη, ως εισαγωγικού χαρακτήρος, ίππευση. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η σχέση με τον Ίππο είναι "υπόθεση" ...ψυχής και τίποτε άλλο!

     Μετά τον Πατέρα και η ...κόρη, η Όλγα μας, η οποία σ'  αυτό το δεύτερο μάθημά της υπήρξε ακόμη καλύτερη από το προηγούμενο.

     Και η κατάληξη του μαθήματος της Όλγας, όπως ήταν φυσικό, ακόμη καλύτερες έφιππες τοξεύσεις! Σ΄ αυτή τη Σχολή ακόμη κι αν δεν θέλεις να τα καταφέρεις, απλώς, δεν σου επιτρέπεται!...

     Μεγάλη αδικημένη της σημερινής ημερίδος η αδελφή της Όλγας, η Ανδρομάχη, η οποία, αν και προγραμματισμένη να ιππεύσει αντιμετώπισε την ...κάθετη δήλωση του Αλέξανδρου ότι είναι ...κουρασμένος κι εμείς τέτοιες δηλώσεις τις σεβόμαστε! Μιλάμε με τα αγαπημένα μας τετράποδα και ξέρουμε ανά πάσα στιγμή το "τι" θέλουν και για μας, ό,τι θέλουν είναι ιερό! Μετά από μία σύντομη σύσκεψη, λοιπόν, αποφασίσαμε να αποδεσμεύσουμε τον Αλέξανδρο από τα καθήκοντά του και να τον αφήσουμε ελεύθερο να κυλισθεί στην άμμο, υποσχόμενοι στην Ανδρομάχη ένα επόμενο συναρπαστικό μάθημα! Στους "Έλληνες Κενταύρους" η ευημερία του Ίππου είναι "θρησκεία"!

      Εκεί που τώρα κρέμονται τα απέριττα ενδύματα της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" υπάρχει ακόμα ένα ιδιόγραφο σημείωμα του Yves Saint Laurent που συνόδευε ένα υπέροχο ολομέταξο αραβικό γιλέκο, δώρο προς τον Ιδρυτή αυτής της Ομάδος και μόλις πριν λίγες ημέρες στο Καλλιμάρμαρο είδαμε μιαν εντελώς συρμώδη επίδειξη του Dior για να θυμηθούμε ότι όλα αυτά δεν ήσαν τίποτε μπροστά στη σημερινή εμφάνιση της αγαπημένης μας Ρίας η οποία κατέφθασε "ούτω πως" από την παραλία!

     Στην Ομάδα μας είμαστε υπερήφανοι για το Ήθος και την Παιδεία των Μελών μας, παραλλήλως όμως χαιρόμαστε εξίσου και την Αισθητική τους η οποία είναι απότοκος καλλιεργημένων κι ευγενών χαρακτήρων!

     Μπορεί να είμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού με ιδιαιτέρως υψηλές θερμοκρασίες, όμως η "ατμόσφαιρα" της Ομάδος μας και του Ιππευτηρίου είναι το καλύτερο "κλιματιστικό" για όλους μας, κρατώντας μας "δροσερούς" κι ευδαίμονες για την ευτυχή επιλογή μας ενός τρόπου ζωής ωφέλιμου για μας και γόνιμου για τον κοινωνικό πολιτισμό μας!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.