Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

"ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ 2021"

 "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ 2021"


     Για ένατη χρονιά, η Ιερά Φιλενθέων Ιστίη (Ι.Φ.Ι.) δια της Προέδρου της Αμφιτρίτης, Αγγελικής Βασιλείου, διοργάνωσε στο κέντρο των Αθηνών, την Πομπή των Παναθηναίων, προς Τιμή της, πολιούχου της ελληνικής πρωτεύουσας, θεάς Αθηνάς!

     Παρά τον ισχυρό καύσωνα, η Πομπή των Παναθηναίων με τον πέπλο της θεάς Αθηνάς στο επίκεντρό της, ξεκίνησε από την πλατεία του Θησείου, διέσχισε τους δρόμους της Πλάκας και κατέληξε στον χώρο του Ηρωδείου Θεάτρου με έναν τελετουργικόν "επίλογο" αρχαίου δρωμένου.

     Στην απέριττην, αυτή, διοργάνωση, συνέπραξαν η "Ομάδα Μελέτης Αρχαίας Όρχησης Δόρα Στράτου" και η "Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία".

     Αλλά, φέτος, αυτή η καθιερωμένη τελετή εξελίχθηκε σε μία πραγματικήν Ελληνικήν Απέλλα, με τις παρουσίες Συνελλήνων που προσήλθαν και από άλλες πόλεις για να συνεορτάσουν με ομοψυχία ομοίων και ομοθρήσκων! Μεταξύ αυτών, ο  Πρόεδρος του «ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ», Λακεδαιμόνιος, Κωνσταντίνος Σαμπράκος,  ο επικεφαλής περιφερείας Πελοποννήσου της «Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας» Αρείων, Κυριάκος Ν. Χιώτης εκπροσωπώντας τον πολιτιστικόν Οργανισμό «Λακεδαιμονίων Πολιτεία» και τους «Έλληνες Κενταύρους Σπάρτης», ο επικεφαλής Λακωνίας της «Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας» Ολιβίδας, Δημήτριος Έρης, επικεφαλής των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης», ο σύνδεσμος του Παραρτήματος των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης» Σταύρος Γεωργάκης,  αλλά και αρκετοί άλλοι.


     Υποβλητικό το θέαμα του πομπικού πέπλου στος δρόμους της Πλάκας και γύρω από τον Ιερό Βράχο και απολαύσαμε την σκηνή του διερχόμενου ανελλήνιστου ρασοφόρου ο οποίος, επί τη θέα και μόνον, το έβαλε στα πόδια. Πραγματικά, μοναδική στιγμή...

     "Όαση" ελληνικής τελετουργίας τα "Παναθήναια 2021" κι αυτή τη χρονιά στο κέντρο των Αθηνών, παρά τον αφόρητο καύσωνα, "σφράγισαν" με την κλασικήν αισθητική τους μια καθημαγμένη από ξενόφερτη κακαισθησία πρωτεύουσα η οποία έπαυσε προ χρόνων να διεκδικεί "ελληνικότητα", χάνοντας και το ανθρώπινο "πρόσωπό" της.

     Θετικότατες και οι αντιδράσεις του αιφνιδιασμένου κοινού που έβλεπε την λαμπρή πομπή να διασχίζει τους αθηναϊκούς δρόμους υπό τον ήχο τυμπάνου και χαρακτηριστική η φράση ενός πλανόδιου οργανοπαίκτη από την Δυτική Αφρική ο οποίος βλέποντας τους Έλληνες θρησκευτές είπε "Such a beautiful picture...", θαυμάζοντας την εικόνα που δεν φαντάζονταν ότι θα έβλεπε εν μέσω του αλλοιωμένου, από λαθροεπήλυδες, κέντρου!


     Μετά από "λήθαργο" αιώνων, ο Ελληνισμός δείχνει να αφυπνίζεται και στον θρησκευτικό τομέα, επιστρέφοντας στις φυλετικές λατρευτικές Παραδόσεις του, κυρίως δε, επιδεικνύοντας ομοψυχία υπεράνω αμφιλεγομένων "προσδιορισμών" που, μέχρι τώρα, δρούσαν διαιρετικώς και μόνον!


     Κι αυτή η τελετουργική "συνάντηση" εκπροσώπων καθιερωμένων, αλλά και ανεγνωρισμένων από την σημερινή Πολιτεία, φορέων πατρώας Θρησκείας, σηματοδοτεί την αρχή μιας κοινής πορείας προς το ομόψυχο των Ελλήνων το οποίο επιτάσσουν οι κρίσιμοι καιροί.


     Προς Τιμή, λοιπόν, όλων των σημερινών παρόντων τα "Παναθήναια 2021" και κοινή προσδοκία το ομόψυχον να επεκταθεί και σε όσους φορείς και πρόσωπα απουσίασαν ώστε τα "Παναθήναια 2022" να αναδειχθούν σε μια πραγματική αμφικτιονία Ελλήνων υπό τον πέπλο της θεάς Αθηνάς και της ιερής σκιάς των Προγόνων μας! 

     Στους δύο λαμπαδηφόρους προπομπούς Συνασκουμένους μας, Αντώνη και Μάνο, οι "Έλληνες Κένταυροι" ευχόμαστε να φωτίζεται ο βίος τους από το ανέσπερο φως του πνεύματος της θεάς Αθηνάς, θείου δώρου για όλους τους Έλληνες!


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.