Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

ΥΠΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ...+43C

 ΥΠΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ...+43C


     Τι είναι "ηρωισμός"; Μήπως και το να εκπαιδεύεσαι σε ...Έφιππες Πολεμικές Τέχνες, ιππεύοντας έναν δυνατό, νεαρό, νεόλεκτο Ίππο ...πηδώντας εμπόδια υπό συνθήκες καύσωνος όπου ο ιδρώτας ρέει εντονότερα από τους ...κρουνούς της Ε.Υ.Δ.Α.Π.; Τέλος πάντων, οι "Έλληνες Κένταυροι" είναι, πια, ...ομάδα κρούσεως παντός καιρού και ο Αντώνης μας, σήμερα, συνέχισε την εξάσκησή του σε υπερπηδήσεις χαμηλού καθέτου εμποδίου με προσομοιώσεις τοξεύσεων στην κορυφή της υπερπηδητικής τροχιάς! Aλλά, "πώς";...

     Ήδη, ο Αντώνης "σκηνοθετείται" σωστά επάνω στο το εμπόδιο, με το σώμα να διευκολύνει τον Ίππο στην υπερπήδηση, από τον "σκηνοθέτη" του, όπως πρέπει να είναι κάθε Εκπαιδευτής ο οποίος κρίνεται από την τελική σύνθεση της ιδανικής, κατά περίπτωση, "σκηνικής εικόνας". Κι ο συγκεκριμένος "σκηνοθέτης" είναι πολύ διεξοδικός, προσεκτικός κι απαιτητικός...έως κι εξοντωτικός, αλλά πάντοτε ασφαλής κι αποτελεσματικός!

     Κι αυτή η "απαιτητικότητα" του συγκεκριμένου "σκηνοθέτη" δείχνει τους "σκηνικούς καρπούς" της στο τρίτο, μόλις, μάθημα υπερπηδήσεως εμποδίων του Αντώνη ο οποίος, όχι μόνον υπό συνήθεις συνθήκες στηρίξεως αλλά και υπό πλήρως γυμνιππευτικές συνθήκες άνευ στηρίξεως και άνευ ηνιών διατηρεί υπερπηδητικήν άνεση και ορθότητα ισορροπιστικού ελέγχου, διευκολύνοντας  κ α ι  την υπερπηδητική τροχιά του Ίππου του! Και όχι μόνον...

     Υπό τις απίστευτες δυσκολίες μιας κλειστής στροφής αμέσως μετά την προσγείωση όταν ο Ίππος εξακολουθεί να καλπάζει ...στρέφοντας κατά ...180 μοίρες, μεταξύ δένδρου και περιφράξεως, εντός τόξου διαμέτρου ενάμισυ, μόλις μέτρου, ο Αντώνης όχι μόνον ισορροπεί ανετότατα αλλά και ...συνεχίζει την προσομοίωση τοξεύσεως! Αυτές είναι οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου Εκπαιδευτή και πανηγυρική ανταμοιβή του είναι η ανάδειξη των εκπαιδευομένων του σε  α υ τ ό  ακριβώς το επίπεδο! Και ο Αντώνης, όπως και πολλοί εκπαιδευόμενοι στο παρελθόν, αντάμειψαν το ίδιο "πλουσιοπάροχα" αυτόν τον Εκπαιδευτή, ο οποίος τους είναι ευγνώμων!

     Ξεχωριστό το μάθημα του Βασίλη μας, σήμερα, με "διεύθυνση ορχήστρας" από την Δέσποινα και "σκηνική υποστήριξη" από τον Αντώνη!

     "Αγνώριστος" ο έλεγχος κινήσεων και ισορροπίας του Βασίλη μας μετά από ένα εξάμηνο συστηματικής εκπαιδεύσεώς του από την, απουσιάζουσα σε διακοπές, πανεπιστημιακή καθηγήτρια Φοίβη Σπέη, στη Σχολή μας.

     Αποτολμώντας, εν τη απουσία της αγαπημένης μας Φοίβης, την "συντήρηση" των δεξιοτήτων που απέκτησε ο Βασίλης και με την ευγενή ανάληψη ευθυνών από τον Αντώνη και την Δέσποινά μας, σήμερα, χαρήκαμε έναν Ιππέα γεμάτο ζωντάνια, ισορροπία και ανταποκρισιμότητα σε ό,τι του ζητήθηκε να εκτελέσει επάνω στη ράχη του Αλέξανδρου υπό συνθήκες ...καύσωνος!

     Μακρύτερο σε χρονική διάρκεια αυτό το εμβόλιμο πρόγραμμα του Βασίλη, έδειξε έναν εκπαιδευόμενο υψηλότατης αυτοπειθαρχίας ο οποίος αν και υπεβλήθη σε "αλύπητη" δοκιμασία ασκησιολογίου, πάντοτε όταν τον ρωτούσαν εάν κουράστηκε απαντούσε χαμογελαστά " Όχι!".

     Παραστατικότατη η Δέσποινα αναπαράγοντας το ασκησιολόγιο της Φοίβης κι εμψυχώνοντας την "επί σκηνής" ...τετράδα, διηύθυνε διακριτικά έως "μητρικά", με πολύ προσοχή και μεταδοτικότητα, το μάθημα, ενώ ο Αντώνης παρέμενε "εστιασμένος" στον Ίππο, έχοντας κατά νου ότι είναι νεόλεκτος.

     Πραγματικός ..."αέρας" στις περιστροφές εναλλαγών στάσεως, από την ευθεία στη μένδεια και εναλλάξ, ο Βασίλης επέδειξε ευκινησία χορευτή με ελάχιστη έως μηδενικήν ανάγκη στηρίξεως, κάτι που ελάχιστοι καταφέρνουν.

     Αποκορύφωμα, όμως, του σημερινού προγράμματος του Βασίλη μας ήταν η διεύθυνση επί ίχνους σχήματος απείρου πέριξ δύο ορθοστατών, μία άσκηση συνδυαστικής χρήσεως αντίθετων βοηθημάτων (ηνίας και αντίθετου ποδιού) που προορίζεται για προχωρημένους εκπαιδευομένους!

     Κι εδώ ο Βασίλης αφού ενίσχυσε την αυτοσυγκέντρωσή του στον χρονισμό εφαρμογής αντίθετων βοηθημάτων, με την συμπαράσταση των δύο συνοδών του κατάφερε να εκτελέσει τον σύνθετο χειρισμό με επιτυχία, αρκετές φορές!

     Σ΄ αυτή την Ομάδα καταφέραμε να χαιρόμαστε με την επιτυχία του άλλου κι ο Βασίλης μας δίνει αφειδώς αυτή την χαρά, κάτι για το οποίο τον ευχαριστούμε όπως, ασφαλώς, ευχαριστούμε και την μόνιμη Εκπαιδεύτριά του Φοίβη Σπέη!   

     Όχι, δυστυχώς, σήμερα η αγαπημένη Δέσποινά μας δεν ίππευσε! Και, βεβαίως, όχι αναλογιζόμενοι το ευαίσθητο της θηλυκότητός της υπό αυτές τις εξοντωτικές θερμοκρασιακές συνθήκες, αλλά σεβόμενοι το αγαπημένο μας αλογάκι το οποίο είναι για μας πολύ περισσότερο ..."διατηρητέο" απ΄ όσο η Ακρόπολη για την ανεκδιήγητη ...τσιμεντοποιήτρια Μενδώνη.

     Πάντως, έχει αποδειχθεί ότι υπό παρόμοιες θερμοκρασιακές συνθήκες ένα χοντρό χειμερινό ...φούτερ, ακόμη και με ακάλυπτο κεφάλι, διατηρεί υποφερτή σωματική θερμοκρασία, κάτι το οποίο συνιστούμε, συστρατευόμενοι με τους Σαρακατσάνους!  Πώς να το κάνουμε, κάθε "σκηνοθέτης" δικαιούται να έχει "σκηνοθετικήν άποψη", έστω κι αν τα φούτερ είναι βαμβακερά κι όχι από κατσικίσια τρίχα! Καθιερωμένοι, άλλωστε, οι σκηνικοί ...συμβιβασμοί!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.