Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021

ΟΤΑΝ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ...

 ΟΤΑΝ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ...


     Όταν ισορροπεί ένα παιδί ισορροπεί ολόκληρος ο κόσμος! Και, βεβαίως, ο παιδαγωγικός χαρακτήρας των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν αφήνει καμιάν αμφιβολία ότι δεν περιορίζουμε την "ισορροπία" μόνον στην έφιππη...

     Αυτή τη λυτρωτικήν αίσθηση υπαρξιακής ευσταθείας, «…φιλοκαλοῦντές τε γὰρ μετ' εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦντες ἄνευ μαλακίας.» θέλουμε να την κάνουν κτήμα τους οι Συνασκούμενοί μας και, δη, οι νεώτεροι εξ αυτών, αισθανόμενοι μεγάλην ικανοποίηση όταν τους βλέπουμε να τα καταφέρνουν, όπως και σήμερα!

     Και σήμερα, πρώτος απ΄ όλους τα κατέφερε ο νεαρός Μιχάλης ο οποίος στάθηκε με ασφάλεια και εξαιρετικήν ισορροπία στον τετράποδον Αλέξανδρο, διευθύνοντάς τον αποτελεσματικότατα από την πρώτη στιγμή.

     Το ίδιο καλά τα κατάφεραν και οι δύο μικρότερες αδελφές του και πρώτη η Ευανθία η οποία, με πολύ χαμόγελο και, βεβαίως, άνεση, σήμερα ασκήθηκε και αυτή. στη διεύθυνση του Ίππου.

     Πολύ άνετη στη διεύθυνση Ίππου και η δεύτερη αδελφή του Μιχάλη, η  Ανδρομάχη έκλεισε τον οικογενειακό ..."κύκλο"  των τριών μικρών αλογατάρηδων.

     Πρώτος καλπασμός, τούτη τη μέρα και για την Μαίρη μας η οποία το ζήτησε εξ αρχής η ίδια, νιώθοντας εαυτήν έτοιμη για υψηλές ταχύτητες!

      Και, πράγματι, η Μαίρη σε όλες τις καλπαστικές εξόδους της τα κατάφερε με ασφάλεια και ευστάθεια!

     Βεβαίως, τίποτε από όλα τα παραπάνω να μην είχε επιτευχθεί εάν, προηγουμένως, ο Αντώνης μας δεν είχεπροετοιμάσει επιμελώς τον Ίππο ώστε ναμπορεί να ελέγχει την ταχύτητά του και να διατηρεί επικεντρωμένη την προσοχή του, χωρίς περισπασμούς, στις εντολές του χειριστή του.

     Με αξιοθαύμαστη υπομονή και ακρίβεια διευθύνσεως ο Αντώνης, "ευθυγράμμισε" τον Ίππο μας με το σημερινό του πρόγραμμα εργασίας, ώστε, όταν ανέβηκαν οι τέσσερις μαθητές ο τετράποδος Αλέξανδρος ήταν υποδειγματικός!

     Όταν έχεις ξεκαθαρίσει το "τι" σε ενδιαφέρει και παραμένεις πιστός στην κατάκτησή του, όταν δεν επιτρέπεις να εμφιλοχωρήσει στον ψυχισμό σου ο φόβος, η απογοήτευση και η ...προπονητική δυσφορικότητα, τότε είναι σίγουρο ότι θα προοδεύσεις σε μια πολεμική τέχνη που επέλεξες και θα χαρείς τα οφέλη της μέχρι εκείνου του σημείου που εσύ θα επιτρέψεις (...αν, ποτέ...) την διείσδυση του αρνητικού! κι ως τότε, μπορεί και για πάντα, θα είσαι εσύ ο νικητής!

     Και μόνον όταν καταφέρεις να είσαι ο νικητής του ατελούς εαυτού σου μπορείς να χειραγωγήσεις κι εκείνους που έρχονται ξωπίσω σου προς το επίκεντρο του ανθρώπινου Πολιτισμού, αποκτώντας πραγματικό νόημα υπάρξεως, άλλως, είσαι καταδικασμένος να τελευτήσεις τον βίο διερωτώμενος "γιατί έζησες"!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.