Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

"ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

"ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


     Αυτή η εκπαιδευτική ημερίδα ήταν εξετάσεις για όλους! Για τον Εκπαιδευτή, για τον Ίππο της Σχολής μας, αλλά και για όλους τους Συνασκουμένους που έλαβαν μέρος!


     Για τον έμπειρο γνώστη της ιππικής προπονητικής, αλλά και για τον υποψιασμένο παιδαγωγό, αυτό το "περιεχόμενο" σχεδιάστηκε ώστε να καταδείξει αδυναμίες και όχι ικανότητες και η προσδοκία του Εκπαιδευτή ήταν ο εντοπισμός, ακριβώς, αυτών των αδυναμιών ώστε να διορθωθούν. Δυστυχώς, ...δεν τα κατάφερε, ανακαλύπτοντας ότι εκτός από τις δικές του αδυναμίες (θα μπορούσε να σχεδιάσει ακόμη καλύτερα...) όλοι οι υπόλοιποι επέδειξαν μόνον αξιοσύνη.


     Και όταν ακούστηκε το περίφημο "Τας θύρας, τας θύρας..." εμείς δεν κλείσαμε την πύλη μας, όπως άλλοι κάνουν για τον αποκλεισμό των ακατήχητων, αλλά την ανοίξαμε διάπλατα για να περάσει το δικό μας εκκλησίασμα το οποίο απεδείχθη λίαν ...κατηχημένο στην Ιππική!


      Η δεκατετράχρονη Ανδρομάχη εισήχθη με απόλυτην επιτυχία στην, εσώτερη, αυτοσυγκεντρωτικήν ίππευση, με αρχές συστήματος Carl Orff, τελειοποιώντας την στάση του σώματός της, βαθαίνοντας το κάθισμά της και αναπτύσσοντας την αυτοπεποίθησή της.


      Παραλλήλως, η για πρώτη φορά "διασύνδεση" του Ίππου μας με τους ήχους ενός μουσικού οργάνου το οποίο ηχούσε από την ...ράχη του, ανέπτυξε στο ζώο το ενδιαφέρον για την εργασία του και το ηρέμησε αισθητότατα. 


     Η δεκαεξάχρονη Χαρά νομίσαμε πως δεν μπορεί πια να μας εκπλήξει με τίποτε αλλά, σήμερα, μας διέψευσε και σε αυτό διότι κατάφερε το πρώτο της ανακουφιστικό άνευ αναβολέων με άψογη εκτέλεση επί ένα ολόκληρο΄, συνεχές, δεκάλεπτο, όταν ένας μέσος αναβάτης "κάμπτεται" σε πολύ λιγότερο χρόνο!


     Και πέραν αυτού, δεν μπορέσαμε να της αρνηθούμε και ...πρόσθετους καλπασμούς που μας τους ζητά τόσο ευγενικά και πάντα ...εκτός προγράμματος!



     Απτόητη και πάντοτε ήρεμη στην υπέρβαση δυσκολιών, η Χαρά μας, ετοιμάζεται για τις τελικές της εξετάσεις αμέσως μόλις ο νεόλεκτος Ίππος της Σχολής μας κριθεί επαρκής γι αυτή την τόσο καθοριστική διαδικασία.


     Η μεγαλύτερη αδελφή της Ανδρομάχης, η δεκαεξάχρονη Όλγα, επανέλαβε το ίδιο πρόγραμμα Ορφικής αγωγής με επαυξημένη δυσκολία να χειρίζεται ξεχωριστά το αριστερό χέρι της ως ρυθμικό "πλήκτρο" επί της κεφαλής του Αντώνη καταφέρνοντας να συντονίσει Ίππο και Άνθρωπο όπως φαίνεται στις δύο, παραπάνω, φωτογραφίες, κινούμενος με τον ίδιο ρυθμό αλλά και με το ίδιο ...πόδι, ενώ η ίδια ένιωθε περισσότερο να απολαμβάνει την άνεση του καναπέ της παρά τη ράχη ενός Ίππου! Η ρυθμική, μουσική, παιδαγωγική όταν συνδυάζεται με την Ιππασία ανασυγκροτεί τάχιστα την ψυχοσωματικήν ισορροπία όσο τίποτε άλλο!


     Ικανοποιητικός, μετά από πολύ καιρό και ως έφιππος, ο Πατέρας της Χαράς, Βασίλης, ξαναβρίσκοντας την σχέση του με τον Ίππο και ακολουθώντας καλότατα το χαρούμενο τετράποδο σε έναν αιφνιδιαστικό, βραχύ, καλπασμό! Φαίνεται ότι ο γλυκύτατος Αλέξανδρός μας ξέρει να "ξυπνά" τους αναβάτες του προσέχοντας, όμως, να μην τους εκθέτει και σε κινδύνους, σεβόμενος την ασφάλεια και την αρμονία των μαθημάτων μας!


     Ο Βασίλης, μετά ταύτα, ανέπτυξε και ...χαλαρωτικές πρωτοβουλίες επάνω στον Αλέξανδρο ο οποίος, παρά τους χαριτωμένους αιφνιδιασμούς του δείχνει ότι πραγματικά προσφέρεται για την ανακούφιση όλων μας.


     Τέλος, ο Βασίλης τόξευσε πρώτη φορά πάνω από τον Αλέξανδρο, επανερχόμενος σε "μνήμες παρελθόντος" χωρίς καμιάν ιδιαίτερη δυσκολία.


     Τον σημερινό "εξεταστικό" κύκλο έκλεισε ο Αντώνης μας ο οποίος, μετά την, πάντοτε υποδειγματική του εφίππευση δι εφάλσεως, έπιασε το Τόξο και τα βέλη του.


     Το "συνεπτυγμένο" του συγκεκριμένου Ιππευτηρίου συνιστά έναν περιορισμένο "δοκιμαστικό σωλήνα" επί του οποίου το βλέμμα του Εκπαιδευτή μπορεί να συγκεντρωθεί ακόμη προσεκτικότερο και να επιταχύνει εκπαιδευτικές διαδικασίες.


     Κι αυτό έγινε και σήμερα και στην περίπτωση του Αντώνη για τον οποίο δρομολογούνται, πλέον, εξετάσεις Εφιπποτοξότη.


     Ύστερα από όλα αυτά τα ικανοποιητικότατα, πώς να μη λύσεις το έποχο του Αλέξανδρου και να μην τον αφήσεις να κατευθυνθεί στην αγαπημένη του άμμο δια τα ...περαιτέρω;


     Άλλωστε, αυτά τα τετράποδα αξίζουν κάθε ευγνωμοσύνης αλλά και ανοχής για το μανιτάρι σκόνης που ξεσηκώνει η δική τους ...χαλάρωση!


     Πάντα, τα χαμόγελα των Συνασκουμένων μας είναι τα καλύτερα εύσημα τη;ς Σχολής μας και είμαστε ευτυχείς όταν απολαμβάνουμε αυτά ακριβώς τα χαμόγελα που τεκμηριώνουν και την ευδαίμονα πρόοδο των "Ελλήνων Κενταύρων".

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.