Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

ΜΕ IQ ...ΠΟΛΕΜΙΣΤΟΥ!

 ΜΕ IQ ...ΠΟΛΕΜΙΣΤΟΥ!


     Σε κάθε δράση της Ομάδος μας και σε κάθε ανάρτηση που ακολουθεί ανελλιπώς από την ημέρα της ιδρύσεως των "Ελλήνων Κενταύρων" (3.409 συνολικώς, αναρτήσεις μέχρι σήμερα!) καταγράφονται τα κυριότερα σημεία και, ασφαλώς, όχι τα πάντα, άλλως θα χρειαζόμασταν γραμματειακή υποστήριξη πολλαπλασίως μεγαλύτερη απ΄ ό,τι ...εφιπποτοξοτικές εργατώρες! 

     Το ίδιο θα ισχύσει και στη παρουσίαση της σημερινής εκπαιδευτικής μας ημερίδος η οποία εξελίχθηκε εν μέσω θερινού καύσωνος και με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

     Το πρόσωπο που κυριάρχησε σήμερα είναι ο δεκαεξάχρονος Μιχάλης κι όχι τόσο για τις ιππικές του δεξιότητες (άλλωστε αρχάριος, στο τέταρτο μόλις μάθημά του, είναι...) όσο για την υψηλότατην αντίληψη που επέδειξε, αποστηθίζοντας  π λ ή ρ ω ς  τις οδηγίες τοξεύσεως που του έδωσε ο Εκπαιδευτής του λακωνικότατα και σε χρόνο δύο λεπτών, ενώ ο ίδιος ήταν έφιππος και ποτέ προηγουμένως δεν είχε πιάσει Τόξο στα χέρια του, μια κατάσταση εξαιρετικώς λεπτή και απαιτητική ως πρωτιά ενός δυσκολότατου "πεδίου"!

     Παρά τις επαυξημένες δυσκολίες και απαιτήσεις αυτής της πρώτης έφιππης τοξεύσεως, ο Μιχάλης μας απέδειξε ότι τα Ελληνόπουλα διακρίνονται για την αντίληψή τους και  α μ έ σ ω ς  τόξευσε επιτυχώς το πρώτο βέλος του χωρίς να παραλείψει  τ ί π ο τ ε  απ΄ όσα, σύνθετα, του είπε ο Εκπαιδευτής του!

     Κατά τα λοιπά, εξίσου ικανές απεδείχθησαν στο μάθημά τους και οι δύο αδελφές του Μιχάλη, οι γλυκύτατες κι ευγενέστατες Ευανθία και Ανδρομάχη, οι οποίες παρά το νεαρότατο της ηλικίας τους επιδεικνύουν υψηλήν αυτοπειθαρχία και ιππικήν αποτελεσματικότητα.

      Αυτά τα τρία αδέλφια μας υπενθυμίζουν ότι μπορεί το διεφθαρμένο μαζοκρατικό και αναξιοκρατικό σύστημα να επιχειρεί την άλωση των ψυχών των Ελλήνων, στο τέλος, όμως, θα έχει την καταλυτικήν "απάντηση" των γενιών που έρχονται και είναι όχι μόνον υποψιασμένες για την εγκληματικότητα της "γενιάς του Πολυτεχνείου" αλλά και για την βαθύτερη διαστροφικότητα όσων συνέθεσαν την "αγέλη" της, όντες "ομόσταυλοι" της οικτρής, εθνικής, μεταπολιτευτικής εξαθλιώσεως!  

      Η θεαματικότατη, λίαν γεωμετρημένη και με σκηνική "λαμπρότητα" εφίππευση δι εφάλσεως της Δέσποινας, μετά από απουσία εβδομάδων από το Ιππευτήριο, αποδεικνύει την βαθύτατη εμπέδωση των όσων διδάχθηκε από τα μαθήματα της Σχολής Ιππικού Θεάτρου που παρακολουθεί.

      Γεννημένη καλλιτέχνις, η Δέσποινα, με την χορευτική της ίππευση, ανελίσσει ως άλλη, σύγχρονη, Mary Wigman τον τετράποδον Αλέξανδρό μας σε χορευτή με ανάλογη σκηνική κίνηση! 

      Σήμερα καλωσορίσαμε και την Φράνσις η οποία, πάντοτε με την βοήθεια του Αντώνη και της Δέσποινας, διαχειρίσθηκε και απομάκρυνε φόβους και επιφυλάξεις για τον Ίππο.

     Στο πρόσωπο της φίλτατης Φράνσις είδαμε τους εαυτούς μας ξεκινώντας την υπέροχη "περιπέτεια" της Ιππικής και της ευχόμαστε τύχη αγαθή σ΄ αυτή την ψυχο-ιαματική διαδικασία που συνετέλεσε όσο τίποτε άλλο στον ανθρώπινο Πολιτισμό! Κι όλα ετούτα θα ήσαν ανέφικτα χωρίς τον βοηθό του Εκπαιδευτή, τον Αντώνη μας ο οποίος, πλέον, πρωταγωνιστώντας σε όλα τα μαθήματα Ιππευτηρίου εξελίσσεται σε έναν εμπειρότατο μέλλοντα Εκπαιδευτή με συνείδηση "εργάτη του στίβου", έναν τίτλο Τιμής που έχει την έδρασή της στα σκύβαλα του Ίππου και ανυψώνει ως το μεγαλείο του!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.