Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Ο ΙΠΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΕΛΕΓΚΤΟΣ

Ο ΙΠΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΕΛΕΓΚΤΟΣ


     Η εσωτερική τάξη του Σταύλου επιβάλλει σε όσους κινούνται μέσα σ΄ αυτόν να ξέρουν  "π ώ ς"  πρέπει να κινηθούν κι όταν λέμε σε "όσους" δεν εννοούμε μόνον Ανθρώπους αλλά και ...Ίππους, ή, μάλλον, κυρίως στους ...Ίππους.

     Μέσα σε έναν Σταύλο η τάξη είναι το πρώτιστο στοιχείο που αποτρέπει τα ατυχήματα και οι "κανόνες κυκλοφορίας" προέχουν για την αποτροπή δυσαρέστων καταστάσεων.

     Κι ενώ οι Άνθρωποι, λίγο ως πολύ, αντιλαμβάνονται τα "αυτονόητα" (οι θεοί να το κάνουν...) οι Ίπποι θα πρέπει να εκπαιδεύονται ώστε να μη προκαλούν ατυχήματα μέσα στον Σταύλο εξ αιτίας ασυντάκτων κινήσεων και ανεξέλεγκτων συμπεριφορών που σημειώνονται και κατά την διάρκεια της κινήσεώς τους.

     Επί παραδείγματι, τι μπορεί να συμβεί εάν ένας Ίππος διαφύγει από τον έλεγχο κάποιου που τον οδγηγεί πεζή μέσα στις διαδρομές του Σταύλου, κατευθύνοντάς τον, π.χ., στο πλυντήριο, στο πεταλωτήριο ή στο Ιππευτήριο? Πόσα προβλήματα θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτός ο ανεξέλεγκτος, πλέον, Ίππος κινούμενος άναρχα εν μέσω άλλων Ίππων, Ανθρώπων κι εγκαταστάσεων?

     Όμως, η αναρχία και το μπάχαλο, όπως δεν έχουν θέση στη ζωή, ομοίως δεν έχουν θέση στην Ιππική και στον Σταύλο και, πολύ περισσότερο, δεν έχουν θέση στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", για τον λόγο δε, αυτόν, εμείς φροντίζουμε να εκπαιδεύουμε έναν νεόλεκτον Ίππο, όπως αυτόν που προσφάτως αναλάβαμε  κ α ι  στην εκμάθηση των κανόνων κυκλοφορίας μέσα στο, ενίοτε, πολυδαίδαλο σταυλικό περιβάλλον, εμπνέοντάς του ηρεμία κινήσεων και γνώση κατευθύνσεως.

     Κι ενώ τα "δίποδα" επί των πεζοδρομίων κουτουλάνε το ένα το άλλο σαν άτακτοι αίγαγροι, μη ξέροντας να βαδίσουν και αγνοώντας τον κανόνα της δεξιόστροφης κυκλοφορίας, εντός Ιππευτηρίου η τάξη κινήσεως θα πρέπει να τηρείται απαρεγκλίτως, όπως και βεβαίως τηρείται, με τους άνω θρώσκοντες να ανταποκρίνονται στις ταξιδερμικές απαιτήσεις τους, αλλά και τον Ίππο αναγορευόμενο στην περιωπή κινήσεως Ανθρώπου!

     Διότι, πράγματι, ο ανθρώπινος Πολιτισμός κρίνεται "εκ των ονύχων" που συνιστά η τάξη κινήσεως των πλασμάτων που τον αποτελούν!

     Και οι 'Έλληνες Κένταυροι" αφού μάθαμε να ...αναπνέουμε σωστά (διότι κι εδώ οι σύγχρονες άρρωστες κοινωνίες παραβλέπουν την σημασία του αντικειμένου) μαθαίνουμε να βαδίζουμε κι εμείς και τα ζώα μας! Διότι αυτό απαιτεί η φυσική τάξη!






     Έτσι, ήδη από την έβδομη εβδομάδα εκπαιδεύσεώς του, ο νεαρός μας νεόλεκτος Αλέξανδρος γνωρίζει και σε ποιο βηματισμό πρέπει να κινείται εντός του Σταύλου αλλά και τα ακριβή του δρομολόγια από την φάτνη του προς και από τους χώρους εργασίας του (Ιππευτήριο και Περίκλειστο), πάντοτε χωρίς την άσκηση κανενός ελέγχου από Άνθρωπο, χωρίς να προκαλεί αναστατώσεις με ταχύτερους από το βάδην βηματισμούς και χωρίς να παρεκκλίνει του δρομολογίου του.

     Ήδη, ο συγκεκριμένος Ίππος έχει περάσει από μία σειρά σεναρίων κινήσεως και διελεύσεων μέσω στενωπών κι εμποδίων ώστε σε καμία περίπτωση να μην υπόκειται σε πανικό και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε ενδοσταυλικό δρομολόγιο, αδιαφορώντας για καταστάσεις και αντικείμενα τα οποία, εν εναντία περιπτώσει, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και τον πανικό του!

     Κι αυτή η συμπεριφορά του Ίππου επιτρέπει στους Ιππαγωγούς του χαλαρή διάθεση και τάξη στον Σταύλο χωρίς εντάσεις.



     Προσφάτως δε που του αλλάξαμε φάτνη, παρατηρήσαμε με ενθουσιασμό ότι ο Αλέξανδρος αντελήφθη την αλλαγή και αναπροσάρμοσε τις κινήσεις του εστιαζόμενος στη νέα φάτνη, ξεχνώντας την παλιά του. Πράγματι, η νοημοσύνη αυτών των ζώων τα οποία, προς Τιμήν τους, ουδέποτε εφηύραν "δημοκρατίες", είναι υπέροχη!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.