Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

ΕΞΑΣΚΗΣΗ, ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ...ΕΞΑΣΚΗΣΗ!

 ΕΞΑΣΚΗΣΗ, ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ...ΕΞΑΣΚΗΣΗ!


     «Εξάσκηση, εξάσκηση και πάλι …εξάσκηση!» Μ’ αυτή την φράση, ο μεγάλος Δάσκαλος Κάσσαι Λάιος προτρέπει τους μαθητές του να βελτιώνονται διαρκώς στην Έφιππη Τοξοβολία και αυτή την προτροπή την έχει κατανοήσει πλήρως ο Αντώνης ο οποίος, παρά τις εξαντλητικές προσωπικές του υποχρεώσεις, φροντίζει να είναι συνεχώς παρών στο Ιππευτήριο και το αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς εξασκήσεώς του είναι εμφανές στην σχέση του με τον Ίππο και την Ιππική! 

     Υπακούοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εκτελώντας αμέσως κάθε οδηγία του Εκπαιδευτή του, ο Αντώνης, ανταποκρίνεται κατά τον ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο σε εκείνο που «τον» επέλεξε και όχι σε εκείνο που ο «ίδιος» επέλεξε! 

     Διότι ο Ίππος  μας επιλέγει και όχι εμείς αυτόν! Κι αυτή η επιλογή η οποία αποτελεί προνόμιο ζωής θα πρέπει να αποτελεί όσιο σεβασμού για όσους το βιώνουμε!

     Ο σεβασμός στο υπέρτατο πρόταγμα "Η Τιμή μου ονομάζεται Πίστη" και η προσήλωση σ΄ αυτό, δικαιώνει κάθε ανθρώπινη προσδοκία στο βάθος του χρόνου! Παραμένοντας  π ι σ τ ο ί  σε μια κοινωνία απίστων, στο τέλος νιώθουμε την επιλογή μας να δικαιώνεται κι εμείς να αναδεικνυόμεθα νικητές! Κι ο Αντώνης παραμένει πιστός σ΄ ετούτο το πρόταγμα, εμμένοντας στις επιλογές του ή, μάλλον, σεβόμενος την επιλογή του Ίππου ο οποίος τον κάλεσε κοντά του!

     "Meine Ehre heißt Treue" ( η Τιμή μου ονομάζεται Πίστη) ειπώθηκε κι απόμεινε να μας καθοδηγεί και να φωτίζει έναν δρόμο που οδηγεί στην υπαρξιακή δικαίωση, μ΄ ευθύτητα λογισμών και συναισθημάτων, μ'  αταλάντευτη πορεία κι απουσία κυβιστήσεων και διατειχισμών, σε μια ζωή όπου οι "κωλοτούμπες" το μόνο που εξασφαλίζουν είναι τον ευτελισμό και την ατίμωση! 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.