Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"


     Σε ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον, διαρκής, πολυπρόσωπη και εντατικών ρυθμών η καθημερινή λειτουργία της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" με εξαιρετικό ίππειο δυναμικό, σπεύδει στην ανάδειξη νέων Εφιπποτοξοτών στις εξετάσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν σύντομα!

     Στη Λακεδαίμονα γη η εφιπποτοξοτική "υπόθεση" όχι μόνον υπηρετείται κατά τον ιδανικότερο τρόπο μέσα σε ένα πλαίσιο "οικογενειακής αλληλοαποδοχής" Συνασκουμένων, αλλά και καθίσταται "πυξίδα έργου" προς μίμηση.

     Η σημαντικότατη, προηγούμενη, ιππική εμπειρία του επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" Δημήτρη Έρη (Ολιβίδα) συνιστά το ασφαλέστερο θεμέλιο "δομήσεως" των προσπαθειών των Σπαρτιατών Συνασκουμένων μας και, παρατηρώντας προσεκτικότατα το οπτικοακουστικό υλικό των καθημερινών τους εκπαιδευτικών ημερίδων δεν μπορούμε να μη τους αναγνωρίσουμε την συνεχή πρόοδο όλων, από μέρα σε μέρα!

     Και η πλαισίωσή του επικεφαλής του Παραρτήματος από τον λίαν "υποψιασμένο" υποψήφιον Εφιπποτοξότη Σταύρο Γεωργάκη, αλλά και την επιβλέπουσα προσοχή του Αρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Εκπαιδευτή Αθανασίου Ψωρομύτη, πλοηγούν τους "Έλληνες Κενταύρους Σπάρτης" στη καλύτερη ρότα! 

     Επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη της εφιπποτοξοτικής δεξιότητός τους, οι Σπαρτιάτες Συνασκούμενοι εισχωρούν ολοένα και περισσότερο στο πνεύμα της Φυσικής Ιππικής που, πρώτη η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", με γνώμονα την ευημερία του Ίππου και την βελτιστοποίηση των συνθηκών εργασίας και διαβιώσεώς του, την εφήρμοσε στην χώρα μας το 2005, χωρίς, έκτοτε, κανείς άλλος φορέας ή όμιλος να τολμά να την εφαρμόσει!

     Και μόνον γι΄ αυτό, για την ίδρυση ενός επικέντρου κηδομένου της ευημερίας του Ίππου σε μια τόσο σημαντική ελληνική επαρχία με ειδικό κέντρο βάρους στον σύγχρονο ελληνικό Πολιτισμό, το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" με την πολυσχιδή, μέχρι σήμερα, δραστηριότητά του καθίσταται σημαίνων "ομφαλός" ιππικής σημαντικότητος και κόσμημα στη γεωγραφική περιοχή του!

     Άλλωστε, είναι γνωστή η "ευαισθησία" των "Ελλήνων Κενταύρων" για την ουμανιστική, επιτέλους, συμπεριφορά των Ανθρώπων προς τον Ίππο με την, αυθωρεί, κατάργηση της βάναυσης στομίδος που καταφέρει πόνο στο στόμα του Ίππου, με την κατάργηση μαστιγίων, μαστίγων και σπιρουνιών τα οποία, δυστυχώς, στην μη Φυσική Ιππική, αν και μέσα βασανισμού, θεωρούνται απαραίτητα από τους ανάλγητους αναβάτες! Και σήμερα, η 17χρονη φορβάδα Λυδία του Ιππαγωγού Δημήτρη Αθανασόπουλου, ιππεύθηκε για  π ρ ώ τ η  φορά χωρίς στομίδα, συνεργαζόμενη άριστα με όλους τους Συνασκουμένους στην Έφιππη Τοξοβολία αλλά και σε όλο το πρόγραμμα της ημερίδος που διεξήχθη στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, όπως ενθουσιωδώς μας ενημερώνει το στέλεχος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης", Συνασκούμενος Σταύρος Γεωργάκης. Ακόμη ένας Ίππος ο οποίος, έστω μετά από 17 ολόκληρα χρόνια απελευθερώθηκε από τις οδύνες της στομίδος και "χωρίς σίδερο στο στόμα" απέδειξε ότι αυτή η προαιώνια βασανιστική επινόηση του ανθρώπου όχι μόνον δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα αλλά, αντιθέτως, μόνον ως όργανο βασανισμού του Ίππου νοείται!

     Ήδη, στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" και παρά το βραχύβιό της από την ίδρυσή της (14/6) πιστώνεται μία σειρά πολύ ιδιαίτερων όσο και επιτυχημένων μαθημάτων στους μαθητές της τα οποία τους προϊδέασαν τόσο για το ουμανιστικό πνεύμα, όσο και την τεχνική της Φυσικής Ιππικής η οποία αποτελεί την "ραχοκοκαλιά" της εκπαιδεύσεως στην Ομάδα μας κάνοντάς μας ευτυχείς να το διαπιστώνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.