Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021

ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!

ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!


     Για κάθε εκπαιδευόμενο πιλότο, η συγκλονιστικότερη στιγμή της καριέρας του είναι η πρώτη πτήση "solo", όταν ο Εκπαιδευτής του τον πρωτο-εμπιστεύεται να απογειώσει μόνος του το αεροσκάφος του και, μόνος, να διαχειρισθεί τη μοίρα του! Η στιγμή αυτή αποτελεί έμπρακτη επίδειξη εμπιστοσύνης του Εκπαιδευτή προς τον εκπαιδευόμενο με όλη την συνεπαγόμενη ενθάρρυνση που αξίζει σε έναν μαθητή που αποδεικνύεται αντάξιος της εκπαιδεύσεως που δέχθηκε ενώ, παραλλήλως, συνιστά και την κορύφωση της όλης εκπαιδευτικής προσπαθείας, μια προβολή του εκπαιδευτικού "παγόβουνου", μετά την οποία έπεται και η επιβράβευση της επίσημης αναγνωρίσεως του νέου πιλότου!

     Το ίδιο ισχύει και για κάθε εκπαιδευόμενο Ιππέα, όταν για πρώτη φορά ο Εκπαιδευτης του "εξαφανίζεται" από το Ιππευτήριο και τον αφήνει μόνο του να διαχειριστεί τον Ίππο και τα απρόοπτα κι αυτό, σήμερα, "πιστώθηκε" στον Αντώνη μας ο οποίος, πλέον, έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε ο Εκπαιδευτής του να του εμπιστευθεί το πρώτο του "solo" και, μάλιστα, την ευθύνη της συνασκήσεως με την δεκαεξάχρονη Χαρά μας η οποία, αν και αυτή προχωρημένη, ως ανήλικη (και πάντα επί παρουσία του Πατέρα της, όπως αποτελεί κανόνα για την Ομάδα μας) θα έπρεπε να τεθεί υπό την ευθύνη και προσοχή του Αντώνη.

     Οι δύο Συνασκούμενοι, πράγματι, συνεκπαιδεύτηκαν υποδειγματικώς όπως τεκμηριώνει και το οπτικοακουστικό υλικό της ημερίδος το οποίο φρόντισαν να τηρήσουν και να καταθέσουν.


     Συνεπέστατος ο Αντώνης μας, δεν άφησε ούτε επί στιγμή την ανήλικη Συνασκουμένη του και ακούραστος, προστατεύοντάς την, "κάλπασε" με τον σχολικό Ίππο μας επιδεικνύοντας Ήθος "¨Ελληνος Κενταύρου" αλλά και συνειδητού Πολίτη, όπως ακριβώς νοείται στη δική μας "Πολιτεία"!

     Και, βεβαίως, ο Αντώνης, με την ίδια προσοχή εξάντλησε και το δικό του, προβλεπόμενο ασκησιολόγιο ωσεί παρόντος του Εκπαιδευτή!

     Αξία επαίνων και η δεκαεξάχρονη Χαρά η οποία προσέρχεται στο Ιππευτήριο όχι μόνον για να ασκηθεί η ίδια, αλλά και για να προσφέρει εθελοντική υποστήριξη σε ολόκληρο τον, εξαιρετικό, Ιππικό Όμιλο που μας φιλοξενεί, τον Όμιλο του Τάσου Μυλωνάκου, ώστε να διευρύνει την ιππικήν εμπειρία της και να φανεί χρήσιμη και σε άλλου Ίππους και Ιππείς! Άξιος συγχαρητηρίων για το Ήθος και τον δυναμισμό της Χαράς και ο ευτυχής Πατέρας της, ο οποίος παιδαγωγεί ένα πολυτάλαντο πλάσμα κατά τον καλύτερο τρόπο, παραμένοντας συνεχώς "δίπλα" του, παρά τις απαιτήσεις της δύσκολης βιοτής των ημερών μας...

     Με σεβασμό προς τον Ίππο, την ανήλικη Συνασκούμενή του Χαρά αλλά και προς τον εαυτό του, ο Αντώνης και η Χαρά εξεπλήρωσαν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους απέναντι σ΄ αυτό το απρογραμμάτιστο κι αιφνιδιαστικό "solo" αποδεικνύοντας ότι όσοι ενδιαφέρονται για ένα αντικείμενο θα το κατακτήσουν, εν αντιθέσει με όσους εμπλέκονται με ένα αντικείμενο χωρίς ουσιώδες ενδιαφέρον γι αυτό!

     Ένας εμπειρότατος, παλαιός, Εκπαιδευτής υπερπηδήσεως εμποδίων σε μεγάλο Ιππικόν Όμιλο, σαρκάζοντας τους θαμώνες των Ιππικών Ομίλων οι οποίοι κατακλύζουν τα τραπεζοκαθίσματα των club houses κουτσομπολεύοντας αλλήλους χωρίς να ιππεύουν, λέει: "...και δευτερευόντως, 'αν', ιππεύουμε"! Ευτυχώς στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν έχουμε τέτοια παράσιτα και δεν θέλουμε να έχουμε, υπερήφανοι για όλα τα Μέλη μας τα οποία προσέρχονται στην ιππική εγκατάστασή μας αποκλειστικώς για να ασκηθούν, έχοντας επίγνωση της διαφοράς του ιππικού στίβου και της καφετέριας! Γι αυτό και τα Μέλη μας προοδεύουν και αναδεικνύονται ως νικητές αλογατάρηδες και όχι ως μίζεροτοξικοί φραπεδιάρηδες, κάτι το οποίο μας καθιστά υπερήφανους!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.