Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021

ΑΛΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

 ΑΛΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


     Και κάπως έτσι, με συστηματική κι επίπονη εργασία λιγότερη του ενός μηνός, ακόμη ένας Ίππος πήρε "διαβατήριο" ως Ίππος Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων", προσθέτοντας ακόμη περισσότερην εμπειρία εκπαιδεύσεως νεολέκτου Ίππου σε όλους μας και, κυρίως, προσφέροντας στους εκπαιδευομένους μας τις δυνατότητες μιας ασφαλούς και πλήρους εκπαιδεύσεως στην Έφιππη Τοξοβολία!

     Διότι, σήμερα, ο Ίππος Αλέξανδρος, έδωσε και τις τελευταίες "εξετάσεις" του προκειμένου να πείσει τον απαιτητικόν Εκπαιδευτή της Σχολής μας ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως Ίππος Φυσικής Ιππικής κι αυτές οι "εξετάσεις" κάθε άλλο παρά εύκολες ήταν για έναν νεαρό και δυνατό Ίππο που, μόλις, του αφαιρέθηκε η στομίδα βγαίνοντας από ακινησία "μακράς διαρκείας". 

     Εδώ στον Σταύλο του Τάσου Μυλωνάκου λειτουργώντας επί χρόνια η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" απόλαυσε μεγάλη πρόοδο γιατί, ο Τάσος, είναι από τους ελάχιστους αλογατάρηδες που ξέρει καλά τον Ίππο και τη δουλειά του κι έτσι, επιτρέποντάς μας να λειτουργούμε κι εμείς απερίσπαστοι επ΄ αγαθώ του Ίππου μας και του εκπαιδευτικού μας αντικειμένου! Και κάθε φορά που μπαίνουμε σ΄ αυτό τον Σταύλο νιώθουμε τη χαρά ότι μπορούμε να επικεντρωθούμε στη δική μας δουλειά χωρίς κινδύνους περισπασμών από ανοήτους οι οποίοι χωρίς να ξέρουν έχουν γνώμη, κάτι που αποτελεί κανόνα στους χώρους των ελλαδικών "Ομίλων Ιππασίας"!

     Έτσι, τούτη την πανέμορφη καλοκαιρινή ημέρα, σε έναν Σταύλο πεντακάθαρο και καλοφροντισμένο, με ένα δροσερό αεράκι και περιορισμένη ηλιοφάνεια μέσα στον Ιούλιο, η γνωστή, μαυροφορεμένη ομάδα εργασίας, το ελληνικό ..."Cadre Noir", όπως θα λέγαμε αστεϊζόμενοι, ξεκίνησε μιαν εμβληματικήν εκπαιδευτικήν ημερίδα όπως ταιριάζει σε μια Σχολή Φυσικής Ιππικής, με τον Ίππο να προσέρχεται όπως και οι Άνθρωποι στον χώρο της εργασίας του ελεύθερος κάθε μορφής ελέγχου.

     Παίρνοντας μια "γομολάστιχα" και σβήνοντας από το μυαλό του νεαρού ζώου ό,τι αρνητικό είχε μέχρι και την προηγούμενη, δύσκολη, ημερίδα, μια "γομολάστιχα" που είχε να κάνει με εξυγιαντικές παρεμβάσεις σε εμμονικές σκέψεις και συμπεριφορές, φυσικές, άλλωστε, για κάθε πλάσμα που περνά δοκιμασίες ζωής, σήμερα, χαρήκαμε έναν ιδανικό Ίππο Σχολής τον οποίον, εφεξής, θα απολαμβάνουμε στα μαθήματα και στις δράσεις της Ομάδος μας. 

     Και με κάμποσην αγάπη, επιμονή και διακριτικότητα, βοηθήσαμε τον Αλέξανδρο να αποδεχθεί ακραίες ισορροπιστικές καταστάσεις μαθητών, χωρίς καμιάν ενόχληση και αντίδραση.

     Ήταν η πρώτη φορά που αποτολμήθηκε στον Αλέξανδρο η άσκηση του ορθοστάδην με τον ίδιο σε υποδειγματική ανοχή της, επιτρέποντας στους εκπαιδευόμενούς μας την, επίσης, υποδειγματικήν εκτέλεσή της.

     Μάλιστα η Βίκη μας έδωσε μιαν εντελώς διαφορετικήν εικόνα από εκείνη του επιφυλακτικού και συγκρατημένου κοριτσιού ...ορμώντας με τα χέρια ανοιχτά προς τον ...ουρανό, εκτελώντας το ορθοστάδην της.

     Και η όλη συμπεριφορά του Αλέξανδρου ενέπνευσε τους μαθητές μας να αναπτύξουν πλήρως και με αρμονία τις κινητικές δυνατότητές τους φθάνοντας μέχρι σημείου ...έφιππης ορχήσεως!

     Δημιουργικά διαρθρωμένη τούτη η εκπαιδευτική ημερίδα, ξεκίνησε από τον Εκπαιδευτή με την εισαγωγή του Αντώνη μας, στη βασική Γυμνιππευτική, αρχίζοντας με εφίππευση δι εφάλσεως ώστε να "εγγραφεί" ο συγκεκριμένος τρόπος "βαθύτερα" στη μνήμη του Ίππου.


     Άψογος εκτελεστής των γυμνιππευτικών ασκήσεων, ο Αντώνης, υπεβλήθη από τον Εκπαιδευτή σε μια σειρά ισορροπιστικών δοκιμασιών επί αρκετή ώρα χωρίς καν να φαντάζεται ότι σήμερα θα επεχειρείτο και το ορθοστάδην και, μάλιστα, για όλους!

     Σε όλη την διάρκεια του προγράμματός του ο Αντώνης παρέμεινε άνετος και χαμογελαστός διατηρώντας και τον Αλέξανδρο στο ίδιο "κλίμα" με τον Εκπαιδευτή να ανταμείβει το πειθαρχημένο τετράποδο το οποίο είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα της εργασίας του.

    Και, μετά το άψογο ορθοστάδην του, ο Αντώνης κατέληξε σε μια κλασικήν αφίππευση δι εκτινάξεως, ολοκληρώνοντας το κυρίως γυμνιππευτικό του πρόγραμμα. 

     Όμως, οι απαιτήσεις του Εκπαιδευτή από τον Αντώνη δεν σταμάτησαν εδώ διότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευόμενος έχει ιδιαίτερο προορισμό ως μέλλων Εφιπποτοξότης κι Εκπαιδευτής, οπότε του ζητήθηκε να καλπάσει σε ιδιαιτέρως βραχύ καλπαστικό μήκος κάτι που ο Αντώνης το έκανε επιτυχέστατα πριν ...συνεχίσει να εκπαιδεύει, αντί του Εκπαιδευτή την Δέσποινα και την Βίκη ...σφυγμομετρούμενος για τα μελλοντικά καθήκοντά του!

     Προσεκτικότατος, με αποκρυσταλλωμένο ασκησιολόγιο, ακριβέστατο λόγο και, κυρίως, ευγένεια και αλληλέγγυο πνεύμα, ο Αντώνης, ανέλαβε την Δέσποινα την οποία εισήγαγε ηπιότατα σε ένα πρόγραμμα Γυμνιππευτικής, επιτρέποντάς της σύντομα να αποκτήσει ασφαλές κάθισμα.

     Και, όπως και η Δέσποινα είναι υπόδειγμα "σκηνικής πειθαρχίας" ως ηθοποιός, σκηνοθέτις και χορεύτρια, σε ελάχιστο χρόνο κατέληξε και αυτή στο πρώτο της ορθοστάδην επί του Αλέξανδρου, επιτρέποντας στον Αντώνη να αναλάβει την Βίκη.

     Εδώ ο Αντώνης έδωσε ..."ρέστα"(!) μετατρέποντας, από την πρώτη στιγμή, την Βίκη σε μία έφιππη ακροβάτιδα και προετοιμάζοντάς την για το δικό της ορθοστάδην, το, γενικώς, πρώτο της!

     Όλοι οι Εκπαιδευτές και τα Στελέχη των "Ελλήνων Κενταύρων" στα 16 χρόνια της λειτουργίας της Σχολής μας κάνουν υπερήφανη την Ελληνικήν Ιππική όχι μόνον με τις δεξιότητές τους αλλά, κυρίως, με το ήθος και τις προσωπικότητές τους! Στην "περίπτωση", όμως, του Αντώνη μας ήδη διακρίνεται κάτι διαφορετικό..., κάτι που επισημάνθηκε κατά την συζήτηση απολογισμού που ακολούθησε τούτη την εκπαιδευτικήν ημερίδα...

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.