Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΟΧΑΣΜΟΥ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΟΧΑΣΜΟΥ     Ο τροχασμός αποτελεί την δεύτερη, κατά σειρά, κίνηση του Ίππου και αποτελείται από δύο χρόνους: τα διαγωνίως ευρισκόμενα πρόσθια και οπίσθια πόδια πατούν ταυτοχρόνως στο έδαφος κατά ζεύγη, εναλλάξ.

     Η κίνηση αυτή εκτελείται είτε υπό την μορφή του "εδραίου", είτε υπό την μορφή του "ανακουφιστικού". Ως "εδραίος" ο τροχασμός εκτελείται με την έδρα του Ιππέως σε συνεχή επαφή με την ράχη του Ίππου, ενώ ως "ανακουφιστικός" εκτελείται με την έδρα του Ιππέως ανυψούμενη λίγα εκατοστόμετρα από την ράχη του Ίππου κάθε φορά που το πέλμα του προσθίου εσωτερικού (επί στροφής) ποδιού πατά στο έδαφος, ή προκειμένου περί ευθείας, το πέλμα καθενός, εναλλάξ, των προσθίων ποδιών πατά στο έδαφος..

     Η σημερινή εκπαιδευτική ημερίδα στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ολοκληρώθηκε με μία διδασκαλία του εδραίου αλλά και του ανακουφιστικού τροχασμού χωρίς την χρήση αναβολέων (επί ανεπισάκτου Ίππου), μία «περίπτωση» εξαιρετικώς καταπονητική και ιππευτικώς απαιτητικότατη, η δυσκολότερη, τεχνικώς, εκ των κινήσεων του Ίππου.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.