Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"Δοκιμή τόξου.

     Σήμερα δοκιμάστηκε ένα ιδιαίτερο Τόξο. Ένα Hankyu. Το Hankyu είναι μια μικρογραφία Yumi το Τόξο του Κyudo, υπολειπόμενο όμως, σε δύναμη και τρόπο κατασκευής.

     Το Τόξο της δοκιμής είναι ουκρανικής κατασκευής από μονοκόμματο καλάμι baboo ακολουθώντας την ασυμμετρότητα των μεγαλύτερων Yumi. Έχει ύψος 68 ίντσες και ονομαστική δύναμη 30 λίβρες στις 28 max 32 ίντσες. Το άνοιγμα είναι ομαλό και δεν έχει κραδασμούς. Δεν προδιαθέτει για κάτι ιδιαίτερο στην περιοχή της μεγάλης έντασης αλλά να πω την αλήθεια ένοιωσα κατά φαντασίαν Κyudoka όταν το άνοιξα ακολουθώντας το τυπικό του Κyudo.

     Οι βολές έγιναν με τον παραδοσιακό τρόπο με τρία δάκτυλα αλλά, και με δακτυλίδι όπου παρατηρήθηκε πολύ μικρότερο παράδοξο από ότι με τα τρία δάκτυλα.

     Έγινε προσπάθειά βολής με την τοποθέτηση του βέλους στον αντίχειρα με δραματικά αποτελέσματα μια και αυτού του τύπου η τόξευση θέλει εκ μέρους μου αρκετή προπόνηση. Τα βέλη που χρησιμοποιήθηκαν ήταν από μπαμπού στις 28 ίντσες σχετικά βαριά σε σχέση με τα powerflight 500. Αργα μεν αλλά με καλύτερη πτήση.

     Εν κατακλείδι το Hankyu είναι ένα Τόξο με το οποίο μπορείς να τοξεύσεις για ώρες χωρίς να κουραστείς και σε "ταξιδεύει" στα Dojo του Κyudo. Προπόνηση. 

     Σήμερα δύο οι Συνασκούμενοι ο Ηλίας και η Μαριτίνα.

     Δεν υπήρξε ασκησιολόγιο, μιας κι ο Ηλίας είχε να τοξεύσει σχεδόν ένα μήνα και η Μαριτίνα ήθελε με θέρμη να δοκιμάσει το Hankyu της.

     Έτσι ο Ηλίας περιορίστηκε σε στατικές βολές ώστε να ανακτήσει την τεχνική της τόξευσης και η Μαριτινα ξεκινώντας βολές με 18αρι, 22αρι, 26αρι, έφτασε και στο 30αρι της το οποίο άνοιξε στο επιτρεπτό όριο της με ευκολία.

     Αυτά από το λασπωμένο πεδίο των Κερκυραίων.

Κασφίκης Χριστόφορος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.