Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ

 ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ



     Όταν, σε ένα πεντάμηνο διάστημα συστηματικής εξασκήσεως στην Τοξοβολία, καταφέρνεις να κατακτήσεις μιαν αξιοπρεπέστατη τεχνική, ταυτοχρόνως δε και ευστοχία στις μέσες αποστάσεις δικαιούσαι να μεταβιβάζεις τη γνώση σου σε έναν αρχάριο κι αυτό ανέλαβε τούτη τη φορά η Νικολέτα μας βοηθώντας τον νεαρό Συνασκούμενο Βασίλη να ξεπεράσει το "φράγμα" του ...πρωτάρη!


     Πάντοτε πρόθυμη και αυτοπειθαρχημένη η Νικολέτα μας, σε αυτή την εκπαιδευτικήν ημερίδα δεν ανέλαβε απλώς τον Βασίλη, αλλά και την ευθύνη της επιδείξεως των εκπαιδευτικών της ικανοτήτων σε ένα δύσκολο ασκησιολόγιο, κατόπιν παρακλήσεως του Ιδρυτή των "Ελλήνων Κενταύρων" ο οποίος δεν παραλείπει την συνεχή αξιολόγηση του εαυτού του και των Μελών της Ομάδος. Και η αγαπημένη μας Νικολέτα διέπρεψε, αναλαμβάνοντας τον Βασίλη, αλλά και όλη την Γραμμή Βολής με τέλειο προπονητικό "όραμα" αν και αιφνιδιασμένη από την απρόσμενη ανάληψη της εντολής.







     Δίνοντας μεγάλη σημασία σε κάθε λεπτομέρεια της τεχνικής του Βασίλη και διορθώνοντας συνεχώς κάθε σημείο του, η Νικολέτα κατάφερε σε συντομότατο χρόνο να βοηθήσει τον νεαρό Συνασκούμενο να τοξεύσει με άνεση και αισθητήν ευστοχία.


     Έτσι, τάχιστα ο Βασίλης με τη συνεχή προσοχή της Νικολέτας κατάφερε να "σταθεί δίπλα της" ισότιμα και να τοξεύσει όπως θα έπρεπε!


     Και, μετά από αυτό, ο Βασίλης, "ενσωματώθηκε" στη Γραμμή Βολής αποτελώντας, πλέον, αναπόσπαστο στέλεχός της.


     Και μετά και την ενσωμάτωση του Βασίλη, η Γραμμή Βολής ακεραιώθηκε όπως πρέπει για να ξεκινήσει ένα ομαδικό προπονητικό πρόγραμμα.


     Η Νικολέτα, όμως, δεν αρκέσθηκε στην ανέλιξη του Βασίλη αλλά ανέλαβε να "προχωρήσει" και τις άλλες δύο Συνασκούμενές μας, εισάγοντάς τις στην Παρθία και στην οπισθοπλατιαία τόξευση.


     Συγκροτημένη και ταχύτατη η Νικολέτα έφερε το πρώτο αποτέλεσμά της στην περίπτωση της Παρθίας τοξεύσεως και ...συνέχισε ακάθεκτη με την οπισθοπλατιαία...


     Παραστατικότατη, καρέ-καρέ, η Νικολέτα κατέδειξε την αλληλουχία των κινήσεων στην εκτέλεση της οπισθοπλατιαίας τοξεύσεως με ακρίβεια κινήσεων και κατανοητότατο, λακωνικό, λόγο.


     Κι εδώ η προσήλωση της Νικολέτας στη λεπτομέρεια ήταν εμφανέστατη καταφέρνοντας να επιμελείται τα των αναγκών δύο διαφορετικών χαρακτήρων και σωματοτύπων.


     Και, τα αποτελέσματα έγιναν εμφανή και πάλι σε συντομότατο χρόνο χάρη στη συγκροτημένη προσέγγιση διδασκαλίας της Νικολέτας.


     Σ΄ αυτή την δύσκολη μορφή τοξεύσεως, παρατηρήσαμε εκ νέου την εκπαιδευτικήν ικανότητα της Νικολέτας να προάγει τις εκπαιδευόμενές της.


     "Ομάδα" είναι το άθροισμα ανθρώπινης ...ομοψυχίας όπου ο ένας αφιερώνεται σε όλους και όλοι συντάσσονται με τον "έναν" κι αυτό είναι το "σήμα κατατεθέν" των "Ελλήνων Κενταύρων" με την αγαπημένη μας Νικολέτα και πάλι αξία συγχαρητηρίων, αλλά κι ευγνωμοσύνης, για ό,τι σήμερα επέδειξε!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.