Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ"     Σήμερα, κατευθυνθήκαμε προς το Ιππευτήριο προκειμένου να ασκηθούμε. Εκεί, δύο μέλη μας, η Μαρίνα, πραγματοποίησε το πρώτο της μάθημα στην Ιππασία και η Αρετή το δεύτερο. 

     Και οι δύο κοπέλες ρυταγώγησαν Ίππους και φροντίσαμε να γίνει κατανοητή η αιτία της κάθε κίνησής μας. Μυήθηκαν στον κύκλο προσεγγίσεως του Ίππου, ρυταγώγησαν τον Nικ, το άλογο που συνήθως ιππεύουμε και τον κατηύθυναν με αρκετή άνεση. Ξεκινήσαμε με την Μαρίνα η οποία ίππευσε σε δεύτερη φάση ξεκίνησε με την εφαρμογή ασκήσεων ισορροπίας επί της ράχης του Ίππου, αρκετά σημαντικές για την ανάπτυξη σχέσεως μεταξύ ημών και του ίδιου του Ίππου. 

     Αφού απέβαλε τυχόν αρνητικά συναισθήματα που συνδέονται με την πρώτη επαφή που έχει ο Άνθρωπος κατά το στάδιο αυτό, χαλάρωσε και προσαρμόστηκε στην κίνηση του Ίππου, προέκτεινε τα χέρια, έκλεισε τα μάτια και αφέθηκε να αφουγκραστεί τον ρυθμό του Ίππου. Και ενώ ο Ίππος καθοδηγείτο με ρυτήρα από τον Ιφικράτη, ο ρυτήρας κατά "μυστήριο" τρόπο εξαφανίστηκε και η όλη διεύθυνση του Ίππου άνηκε πλέον στην Μαρίνα! 

     Δείχνοντας της τις κινήσεις και τους χειρισμούς που απαιτούνται για την ορθή διεύθυνση πραγματοποίησε όλες τις ασκήσεις με αποτέλεσμα εντός λίγης ώρας να εκτελεί σωστά και πειθαρχημένα τα όσα της ζητήθηκαν. Συνεχίσαμε με την Αρετή η οποία, στο δεύτερο μόλις μάθημα ίππευσε και χωρίς ιδιαίτερες παροτρύνσεις ως προς την κατεύθυνση, έδωσε το εκατό τοις εκατό του εαυτού της, προκειμένου να επιβληθεί στον φίλτατο Νικ ο οποίος επίσης κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να της αλλάξει γνώμη και να επιστρέψουν πίσω και να αφεθούν στην μάταιη ηρεμία και γαλήνη της αδράνειας! 

     Χαρούμενοι για τις επιδόσεις και των δύο το μόνο σίγουρο είναι ότι σύντομα θα ξανά επιστρέψουμε για να βελτιώσουμε αυτό που μόλις ξεκινήσαμε!

Γ. Σταυριανόπουλος - Ιφικράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.