Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

ΣΑΝ ΣΤΗ ...ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΑ, ΤΟ 1890

    ΣΑΝ ΣΤΗ ...ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΑ, ΤΟ 1890


     Ποια Ομάδα μπορεί να "αφομοιώσει" αμέσως έναν πρωτοείσακτο στη Γραμμή Βολής η οποία να αποδίδει ...αμέσως εύστοχες "ομοβροντίες"; Μα, ασφαλώς, εκείνη η Ομάδα η οποία διαθέτει μια ...Νικολέτα με ιδιαίτερες ικανότητες στην διδασκαλία της μυητικής διαδικασίας αλλά και με συγκρότηση πνεύματος ώστε να παράγει γόνιμο προπονητικό σενάριο εν ριπή οφθαλμού!

     Αυτά χαρήκαμε και στη σημερινή Προπόνηση κατά την οποία η Νικολέτα ανέλαβε και πάλι καθήκοντα Αρχηγού Βολής χωρίς, όμως, να βγεί καθόλου και από τον ρόλο της ως Συνασκουμένης.

     Εκπαιδεύοντας κι εκπαιδευόμενη, ανεβοκατεβαίνοντας τα επίπεδα του προπονητικού χώρου και διατηρώντας τους πάντες σε ...δράση, κράτησε στη "πλάτη" της μια Προπόνηση που άγγιξε το δίωρο.

     Και το ασκησιολόγιο της Νικολέτας πληρέστατο, με μυητική εισαγωγή μέχρι κινητικές ασκήσεις και ...παρθία!

     Με μιαν εξέλιξη γοργή, "χορταστική" και καθόλου κουραστική κι αυτή η Προπόνηση, με όλα τα "Τόξα" να αποδίδουν τον καλύτερον εαυτό τους.

     Κι ο Εκπαιδευτής που επιτηρούσε μέχρις ενός σημείου, ένιωσε τόσο σίγουρος για την επιτυχία της Προπονήσεως ώστε, απεσύρθη για να ασχοληθεί με το δικό του ...ασκησιολόγιο στη Στάση του Ίππου. Όταν διευθύνει η Νικολέτα ο Αριστοτέλης μπορεί να βελτιώνει ...εαυτόν.

     Αλλά ο Αριστοτέλης απόψε χάρηκε έναν συγκινητικό αιφνιδιασμό από τον ευγενέστατο Βασίλη όταν ο τελευταίος του προσέφερε ένα αντίτυπο του κορυφαίου Νορβηγού συγγραφέως Κνουτ Χάμσουν, την "Πείνα" λες και ο νεαρός Βασίλης γνώριζε την αγάπη του Εκπαιδευτή του γι αυτόν τον Εθνικοσοσιαλιστή νομπελίστα (1920) που λάτρεψε τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Vidkun Quisling κι ενώ κατέκτησε την κορυφή της λογοτεχνίας οι βάρβαροι "νικητές" τον βασάνισαν με εγκλεισμό σε "ψυχιατρείο" κατά την πάγια, απάνθρωπη, τακτική τους, όπως εγκλημάτησαν και κατά του Φασίστα κορυφαίου λογοτέχνη Έζρα Πάουντ οι οποίοι, ευτυχώς, απέφυγαν την τύχη του επίσης διακεκριμένου ποιητή και θαυμαστή της Κυβερνήσεως του Vichy, Ρομπέρ Μπραζιγιάκ, τον οποίο οι εγκληματίες "νικητές" δολοφόνησαν μέσα στη φυλακή της Fresnes! Kαι ο συγκινητικός αιφνιδιασμός για τον Ιδρυτή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν ήταν μόνον η επαναφορά στη μνήμη του ενός βιβλίου που πρωτοδιάβασε στα Γερμανικά σε πολύ νεαρή ηλικία αλλά η πολύ ιδιαίτερη αφιέρωση προς το πρόσωπό του από τον νεαρό εκπαιδευόμενο της Ομάδος μας ο οποίος χρησιμοποίησε τον ωραιότερο τίτλο που θα μπορούσε να χαραχθεί σε μιαν αφιέρωση! 

     Μία υπέροχη "οικογένεια", αυτή η Ομάδα, με ακόρεστη "πείνα" για πρόοδο, σαν εκείνο τον "πρωταγωνιστή" του λαμπρού νομπελίστα Κνουτ Χάμσουν στην Χριστιανία του 1890, συνοδεύεται από την ευγνωμοσύνη του Ιδρυτού της προς κάθε Μέλος της ξεχωριστά και, απόψε, με ιδιαίτερην έμφαση προς τον νεαρό μας Βασίλη! Τα intra muris μας, εντελώς διαφορετικά από την περιρρέουσα παρακμή μιας, δημοκρατικώς, παραπαίουσας κοινωνίας, υπογραμμίζουν την κατίσχυση των Αξιών του πλατωνικού πνεύματος το οποίο παραμένει άτρωτο από τις δολοφονικές "σφαίρες" των μεταπολεμικών εγκληματιών ενός κόσμου ηττημένου από τη σαθρή του αντίληψη περί "νίκης"!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.