Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Η προπονητική "διαχείριση" παιδιών και, μάλιστα, σε μιαν απαιτητικότατη πολεμική τέχνη όπως η Τοξοβολία, προϋποθέτει την ανάληψη υψηλών ευθυνών από τον Εκπαιδευτή και την εκ μέρους του επίδειξη υψηλής προσοχής αλλά και διάθεση υψηλής προπονητικής εμπειρίας.

     Και όλα τα προαναφερθέντα μεγιστοποιούνται υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, όταν ο Εκπαιδευτής λειτουργεί σε τόπο και χρόνο που το εκπαιδευόμενο παιδί, πλην των άλλων, κινδυνεύει ακόμη και μία παροδική εφίδρωση η οποία μπορεί να έχει σοβαρό κόστος υγείας.

     Ο εμπειρότατος επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης όλα τούτα τα έχει πολύ καλώς υπ΄ όψη, όχι μόνον αναλαμβάνοντας υπευθύνως της εκπαίδευση παιδιών στην Σχολή του αλλά και ωφελώντας τα  τόσο με τα οφέλη της Τοξοβολίας αλλά και της διαμορφώσεως γαλήνιων, αυτοπειθαρχημένων και φυσικών χαρακτήρων.

     Αυτό που δεν μπορεί να επιτευχθεί στην Οικογένεια, στο Σχολείο, στον Στρατό, ασφαλώς κι επιτυγχάνεται σε μια σοβαρή Σχολή μιας πολεμικής τέχνης, όπου ο Εκπαιδευτής αναλαμβάνει την τεράστιαν ευθύνη της διαμορφώσεως ενός χαρακτήρος ο οποίος θα μπορεί να διαχειρίζεται κατά τον αποτελεσματικότερο τρόπο τον εαυτό του και τις δυναμικές παραμέτρους του.

     Γι αυτό και η ένταξη παιδιών σε σοβαρές (και μόνον!) Σχολές πολεμικών τεχνών συνιστά μιαν οικογενειακή υποχρέωση η οποία επενδύεται με μακροχρόνια "κερδοφορία" στην  παιδαγωγική εκείνων που αποτελούν την "συνέχειά" μας στο διηνεκές του αιώνιου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.