Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2021

ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ 

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ    Η άριστη φυσική κατάσταση ενός ανθρώπινου οργανισμού ηλικίας 70 χρόνων θα ήταν άκυρο να πιστωθεί σε μία πολεμική τέχνη με την οποία ο συγκεκριμένος οργανισμός ασχολείται κατά τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του. Όμως θα ήταν εξίσου άκυρο να μην πιστωθεί σ΄ αυτή την πολεμική τέχνη ένα μεγάλο μέρος του επιτυχούς τελικού αποτελέσματος στο οποίο "ενσωματώνεται" όχι μόνον η άψογη λειτουργία του σώματος αλλά και η όλη ψυχοπνευματική ισορροπία του ατόμου.

     Η Έφιππη Τοξοβολία και η συστηματική εξάσκηση σ'  αυτήν, περιλαμβάνοντας την ταυτόχρονη άσκηση του σώματος, του πνεύματος και της ίδιας της ανθρώπινης ψυχής της οποίας διευρύνει την δυνατότητα κοσμοθεάσεως, ενδείκνυται, πραγματικά ως μία ωφελιμότατη "σπουδή" ανθρώπινης ισορροπίας, δικαίως ανεγνωρισμένης ως μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, από την "Unesco".

     Bεβαίως, η Έφιππη Τοξοβολία ως πολεμική τέχνη, όπως και κάθε πολεμική τέχνη, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως "πανάκεια" ευζωίας για τον Άνθρωπο, παρά ταύτα, ασφαλώς και αποτελεί ισχυρό υποστύλωμα αναπτύξεως της πνευματικής αλλά και υλικής "υποστάσεως" του Ανθρώπου, λόγος για τον οποίο  όχι μόνον αξίζει να ασχοληθεί, κανείς, μαζύ της αλλά και για να την ευγνωμονεί κατά την πρόοδο του ηλικιακού χρόνου για τις ωφέλιμες επιπτώσεις της επάνω του!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.