Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

 Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ



     Η επιτυχία μιας εκπαιδευτικής ημερίδος της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων» δεν είναι, απλώς, η επίτευξη της προσδοκίας προόδου κάθε συμμετέχοντος εκπαιδευομένου αλλά η, στο τέλος, ακρόαση από τον καθένα ότι δεν ικανοποιήθηκε και θα ήθελε να καταφέρει ακόμη κάτι …περισσότερο! Αυτή η ακόρεστη επιθυμία για κάτι …παραπάνω που την «ψηλαφίζεις» σε όλους όσους ήδη κατάφεραν αυτό που προσδοκούσες από τον καθένα, είναι η «μαγιά» για την επόμενη εκπαιδευτική ημερίδα και την ανέλιξη των εκπαιδευομένων.

     Η ενότητα της ομάδος των Συνασκουμένων και η επίτευξη ενός αποτελέσματος ομογενοποιημένης ευεξίας, βασιζόμενης στην κοινή υγεία και χαρά, είναι αυτά που φαίνονται στο τέλος κάθε προπονητικής ημερίδος.

     Οι επιστήμονες εντοπίζουν στους νευροδιαβιβαστές την εξασφάλιση της ευεξίας του ανθρώπου, αλλά εμείς οι αλογατάρηδες την ανακαλύπτουμε …αλλού και αυτό το επιβεβαιώνουμε παρατηρώντας την χαλαρότητα των προσώπων όσων μετέχουν στο δικό μας «παιγνίδι»!

     Κι όλα τούτα τα ωραία τα καταφέρνουμε όταν επικεφαλής της ημερίδος είναι ένας ικανότατος Εκπαιδευτής ο οποίος πασχίζει για την πρόοδο όλων των Συνασκουμένων μηδέ εξαιρουμένου και του ...εαυτού του!

     Διότι, όταν ο Εκπαιδευτής ξεκινά να εκπαιδεύει πρώτα τον εαυτό του και κατόπιν τους άλλους, μπορεί να ειπωθεί ότι τα καταφέρνει στο έργο του κι αυτή τη φορά ο εν λόγω Εκπαιδευτής ξεκίνησε με μία εξαιρετική εφίππευση δι΄ εφάλσεως, όπως μας έχει συνηθίσει να τον θαυμάζουμε!

     Κάτι το οποίο προσέξαμε και θαυμάσαμε στον Μηνά, ήταν η για πρώτη φορά εφίππευση δι εφάλσεως απευθείας προς Μένδεια στάση, την οποία, ποτέ κανείς άλλος δεν επεχείρησε στη Σχολή μας (και, γενικώς, είναι σπανιότατη τεχνική) με τον Εκπαιδευτή μας να βρίσκει αμέσως το μένδειο κάθισμά του.

     Ο αγαπημένος μας Εκπαιδευτής Μηνάς, συνέχισε με ουσιώδη επαφή με τον Ίππο του εκτελώντας Έφιππη Τοξοβολία σε Μένδεια στάση υπό τα βλέμματα των μαθητών του.


     Ο Μηνάς, κάλπασε τον Ίππο θυμίζοντάς του ότι δεν θα πρέπει να αρκείται στις ταχύτητες που απαιτούν τα μαθήματα των αρχαρίων και...

...μας προσέφερε εικόνες αρμονικότατων αλλά και δυναμικότατων αφιππεύσεων, ως είθισται στο ασκησιολόγιο της Σχολής μας.

     H Aγλαία με πολύ μεγάλη επιτυχία εκπαίδευσε τον ...Εκπαιδευτή, εισάγοντάς τον στην ...Ιππασία!


     Η προσδοκία της αναδείξεως όλων σε ένα κορυφαίο επίπεδο εφιπποτοξοτικής δεξιότητος επιδιώκεται στη Σχολή μας με την ανάθεση ρόλου Εκπαιδευτή ήδη από το στάδιο της αρχαριότητος και αυτό δείχνει να αποδίδει.

     Έτσι, η Αγλαία με την βοήθεια του Μηνά εξετέλεσε ένα ασκησιολόγιο βελτιώσεως του "καθίσματός" της και την επανατάξεώς της στην σωστή στάση ιππεύσεως της Έφιππης Τοξοβολίας.

     Και η αφίππευση της Αγλαίας ήταν, αυτή την φορά η καλύτερη αναμενόμενη. Εν συνεχεία η αγαπημένη μας Νικολέτα έφερε στα όρια ...εγκεφαλικού τον Ιδρυτή της Ομάδος ο οποίος την είδε να καταφθάνει κρατώντας ...φραπέ και φορητό!!!! Η αποπομπή ήταν άμεση και ...άτεγκτη με αποτέλεσμα η ατυχής ...κόρη να σπεύσει στα ιδιαίτερα ενδιαιτήματα της Ομάδος για να εναποθέσει τα βέβηλα σκεύη και να επανέλθει ...άμωμη και άνευ ...κηδεμόνος, αλλά ήταν εμφανές ότι κάτι την απασχολούσε και έδειξε ότι δεν είχε κατά νου τους κανόνες του Σχολείου Σιωπής με αποτέλεσμα και πάλι ο Ιδρυτής να κινδυνεύει από νέο εγκεφαλικό.



     Τέλος πάντων, ενώ όλα έδειχναν ότι η Νικολέτα είχε χάσει κάθε επαφή με τον "μοναστηριακό" χαρακτήρα της ομηγύρεως, άρχισε σιγά-σιγά να ...επανέρχεται και με μία ραγδαία βελτίωση κατάφερε, κατ΄ αρχήν το πρώτο της ορθοστάδην!

     Ευτυχώς, όλα έδειξαν ότι η βελτίωση θα συνεχίζονταν με την προφανή βελτίωση της αυτοσυγκεντρώσεώς της χωρίς ...φραπέ και φορητό!

     Και, πράγματι, είδαμε και τα καλύτερα, οπότε, η σταθεροποίηση του ορθοστάδην της, ενέπνευσε τον Εκπαιδευτή της, στην στάση αυτή, να της εμπιστευθεί Τόξο και βέλος.

     Τότε χαρήκαμε και την πρώτη τόξευση της αγαπημένης μας Νικολέτας από στάση ορθοστάδην με τον αμίμητο Ίππο μας να χαλαρώνει τα πόδια του τόσο προσεκτικά και διακριτικά, φροντίζοντας να μη διαταράξει την ισορροπία της Αμαζόνας του η οποία τόξευε χωρίς καν να αντιληφθεί τι γίνονταν "από κάτω"! "ΤΟ" τεκμήριο αρμονίας σε ένα δυσκολότατο μάθημα Ιππευτηρίου, έτσι όπως στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" επιδιώκουμε, εκπαιδεύοντας πρωτίστως τους Ίππους μας! 

     Η Ρία, αναλαμβάνοντας την σκυτάλη επανέφερε τον Ίππο στα "καθιερωμένα" προετοιμάζοντάς τον για την βελτίωσή της στην Έφιππη Τοξοβολία υπό την καθοδήγηση του Μηνά.
     Βελτιώνοντας διαρκώς το πολύ καλό "στυλ" της, η ρία και σήμερα μας έδωσε ωραίες εικόνες άψογης τεχνικής παρά το ότι έχει πολύ μικρή τοξευτική εμπειρία.

     Και σήμερα επεχείρησε με αξιοπρόσεκτην επιτυχία και ταχεία αφίππευση με τον Ίππο εν κινήσει διατηρώντας ευστάθεια και σωστή προσγείωση.

     Τούτη η ίππευση του Σταύρου ήταν μια ευκαιρία για τον Εκπαιδευτή του Μηνά να τον ωθήσει στην αποενοχοποίηση της οπλίσεως του Τόξου εν κινήσει και ο νεαρός Εκπαιδευτής το κατάφερε χωρίς ο εκπαιδευόμενός του να αντιληφθεί το "επιχειρησιακό πλάνο".

     Έτσι, ο Σταύρος ταχύτατα κατάφερε να οπλίζει εν κινήσει βελτιώνοντας εφιπποτοξοτικές δεξιότητες!

     Και όπως πάντοτε, ακριβείς και οι τοξεύσεις του με λίγη παραπάνω από την αναγκαία έλξη χορδής αλλά ...συγχωρητέα από την όλη σωματοδομή και την, φύσει, μαχητικότητα του Σταύρου! 

     Δυστυχώς, τα αγόρια είναι πολύ αγαθά και, να 'σου η Αγλαία να εκτοπίζει με τρόπο τον Μηνά και να καταλαμβάνει τη θέση του, έτοιμη να αποπλανήσει το ...τσόπερ του Σταύρου! 

      Αλλά, να που ο θεός αγαπάει τον κλέφτη όπως και τον νοικοκύρη, βοηθώντας, τελικώς, τον Σταύρο να μη φύγει με τα πόδια αλλά πάνω στο αγαπημένο τσόπερ του το οποίο, όπου κι αν εμφανίζεται κλέβει τις καρδιές των Κενταύρων μετά, όμως, από τα αλογάκια μας.

     Μια "τρελλή-τρελλή οικογένεια" αλογατάρηδων είμεθα και στον Ίππο οφείλουμε την ψυχοσωματική μας υγεία ενώ, όλα κάτω από την "σκιά" του τα εναποθέτουμε! Καλά δεν κάνουμε;


2016-2019

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.