Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

"ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ" ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ

"ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ" ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ


     Με την ρηξικέλευθη προθερμαντική προσέγγιση της εκκινήσεως από την ανάλυση προς την σύνθεση ξεκίνησε τούτη η προπονητική ημερίδα ώστε να διευκολύνεις όσους απουσίασαν επί μακρόν από την άσκηση να ξαναβρούν το "τελευταίο σημείο" της σχέσεώς τους με την τοξευτική διαδικασία, κάτι για το οποίο θα μπορούσαν να γραφούν "κεφάλαια" τεκμηριώσεως. πράγματι, στο τέλος παρατηρήσαμε όλοι να ωφελούνται και κυρίως την νεαρή μας Βίκυ η οποία, την φορά αυτή "ανέβηκε σκαλοπάτι"!

     "Πλαίσιο" αυτής της ημερίδος η παραστατική διδασκαλία από τους περισσότερους, τακτικώς, προπονουμένους, σε όσους λιγότερους απουσίασαν από τις Προπονήσεις, Συνασκουμένους και η προώθηση όσων υστερούντων, κάτι που επετεύχθη με την παροχή προς τους τελευταίους της δυνατότητος "παρατηρήσεως" των προχωρημένων και της εν, εν τέλει, "αφομοιώσεώς" τους στη Γραμμή Βολής καταφέρνοντας το "βήμα εμπρός"!

     "Πολυθεματική" και ..."εξατομικευμένη", αν και ομαδική, αυτή η εκπαιδευτική ημερίδα, περιέλαβε ασκήσεις που δεν είχαν επιχειρήσει ξανά οι ...απουσιάσασες και οι τοξεύσεις έγιναν σε μέσες αποστάσεις.

     Σύνθεση-ανάλυση-σύνθεση ήταν η κλιμάκωση της Γραμμής Βολής στην οποία η ομογενοποίηση ήταν και αυτή ρηξικέλευθη, με μία διαδικασία η οποία σε κάθε τόξευση λειτουργούσε ως "μεγεθυντικός φακός" αδυναμιών τις οποίες έσπευδαν να επισημάνουν προς κάλυψη οι συν-παρόντες.

     Με στόχο την διαρκή ετοιμότητα για την συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, εξαντλούμε την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στη Σχολή μας για να διατηρούμε "ετοιμοπόλεμα" τα Μέλη μας και φάνηκε ότι αυτή η τεχνογνωσία και στην  συγκεκριμένη περίπτωση απέδωσε καρπούς.

     Η Ενστικτώδης Τοξοβολία είναι μια δράση η οποία συναρτά την φυσιολογία του Ανθρώπου με την τεχνική της τοξεύσεως και η επιτυχής προπονητική της "αποκωδικοποίηση" απαιτεί προσεκτική "κατόπτευση" και εξίσου προσεκτική "σχεδίαση" ασκησιολογίου.

     Έτσι κι αυτή η εκπαιδευτική ημερίδα έδειξε ότι και η "κατόπτευση" και η "σχεδίαση" ήσαν επιτυχείς. 

     Αλλά, θα πρέπει να ξέρουμε ότι για να εξασφαλισθεί αυτή η επιτυχία θα πρέπει εγκαίρως να δηλώνεται το ενδιαφέρον για την συμμετοχή σε μία Προπόνηση, ώστε ο υπεύθυνος να έχει περιθώριο χρόνου για να λειτουργήσει θετικά. 

     Και για τον λόγο αυτό, ισχύει πάντοτε η παράκληση για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής σε μιαν ομαδική Προπόνηση.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.