Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ" ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΤΟΞΟΥ "CENTAUR Hun3"

     Έχοντας πάντα στο νου το εξειδικευμένο, έκανα μια αγορά ενός Τόξου ιδιαίτερης κατασκευής στο οποίο αναφέρομαι εν συνεχεία.

     Το Τόξο αυτό, λοιπόν, είναι Ουγγρικής  κατασκευής και προέλευσης. Κατασκευαστής είναι Molnaz József Dodesz και η εμπορική ονομασία του Τόξου είναι "CENTAUR Hun3".

     Η αλήθεια είναι ότι βρήκα  πολύ λίγα πράγματα για αυτόν τον κατασκευαστή  στο διαδίκτυο μιας και φτιάχνει χειροποίητα και σε περιορισμένη ποσότητα Τόξα ο οποίος, όμως, εκτός του ότι έχει τον σεβασμό των εκεί Τοξοτών είναι και ο ίδιος Τοξότης και πρωταθλητής στην Παραδοσιακή Τοξοβολία.

     Το "CENTAUR Hun3" είναι αντίκυρτο ασύμμετρο ΄Εφιππης Τοξοβολίας με αρκετά μεγάλα και εντυπωσιακά siyas .

     Έχει ύψος 1,60 οπλισμένο και εδώ έχει μια ιδιαιτερότητα ικανό να αποδώσει δύο λιβράζ. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω σαν δίκαννο με την μια κάννη full choke. Δηλαδή, στις 28 ίντσες δίνει 51 λίβρες και στις 30 ίντσες 55 λίβρες.

     Έχει πολύ καλό φινίρισμα από ειδικό βερνίκι που δείχνει σαν καλογυαλισμενο έπιπλο, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί δύο είδη ξύλου για την κατασκευή του. Σε βάρος δε πούπουλο μια και ζυγίζει λιγότερο από 500 γραμμάρια, αρκετά πιο κάτω από το γέρικο kassai wolf 3 που έχω ήδη.

     Οπλίζει σχετικά εύκολα αλλά καλό θα ήταν ένα λούκι οδηγός της χορδής η οποία έχει 17 νήματα.

     Δεν έχει κραδασμούς κατά την τόξευση παρόλο το λιβράζ του, ενώ κατά το άνοιγμα στην περιοχή της μεγάλης έντασης σε προδιαθέτει για το αποτέλεσμα.

     Χρησιμοποίησα δύο τύπους βελών της ίδιας εταιρείας αλλά με διαφορετικό spine και grain, ενώ τα φτερά ήταν ίδια τετράιντσα shield  true flight. Τα βέλη που χρησιμοποίησα ήσαν Easton power flight 500 και 340 με 100 και 125 grain βιδωτές αιχμές.

     Από απόσταση 15 μέτρων επί ψαθίνου στόχου στα ακτύπητα σημεία είχαμε εισχώρηση 10,5 και 12,2 εκατοστών αντίστοιχα, σε 20 επαναλαμβανόμενες βολές, ενώ είχαμε και διάτρηση λαμαρίνας 2 χιλιοστών.

     Ένα, λοιπόν, πολύ καλό Τόξο που δικαιώνει την χειροποίητη κατασκευή του. Ελαφρύ και αρκετά δυνατό με απίστευτο φινίρισμα.

Κασφίκης Χριστόφορος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.