Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ...

 ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ...


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", από το 2005, δείξαμε τον δρόμο προς πολλές κατευθύνσεις, προς αυτή τούτη την Έφιππη αλλά και την Παραδοσιακή Τοξοβολία όταν οι ελλαδικές αρχές δεν είχαν ιδέα περί αυτών, προς την Φυσικήν Ιππική την οποία ακόμη και σήμερα αγνοεί η Ομοσπονδία Ιππασίας, προς τις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες όταν αυτές είχαν περιπέσει σε "ύπνο" στη χώρα μας, προς την εκπαίδευση τυφλών Ιππέων και Τοξοτών, προς το Ιππικό Θέατρο και σε αρκετά άλλα. Χθες, δείξαμε τον δρόμο και στον ...Γλαύκο, το αγαπημένο τετράποδο της Σχολής μας!

      Αφού, μέσα σε δύο σύντομες αλλά περιεκτικότατες συνεδρίες συμφιλιώσαμε επιτυχέστατα τον Γλαύκο με το Τόξο και την τόξευση, τη φορά αυτή του "δείξαμε" τον χώρο της εφιπποτοξοτικής εργασίας του μέσα στον οποίο, πλέον, θα αναδεικνύει την αγαθή διάθεσή που θα μας κάνει να προοδεύσουμε και φαίνεται να ξεχειλίζει κάθε φορά που τον ανταμώνουμε.

     Ακολουθώντας την δέουσα μεθοδικότητα η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε σοβαρή προσπάθεια, ξεκινήσαμε σήμερα να υποδεικνύουμε στον Γλαύκο μας το "πεδίο" με ό,τι και όσα περιλαμβάνει, όπως διαμόρφωση εδάφους, περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες, πιθανούς "πειρασμούς" αποσπάσεως προσοχής ή και προκλήσεως ανησυχίας, γενικές, τυχόν, δυσκολίες.

      Έτσι, απενοχοποιήσαμε το κάθε τι που θα μπορούσε να τον κάνει να σαστίσει ή να νιώσει δυσάρεστη την, μελλοντική του, εφιπποτοξοτικήν εργασία ή ο,τιδήποτε θα μπορούσε να διασυνδεθεί με αυτήν.

     Σήμερα, οι εφιππεύοντες και εφιππεύουσες τον Γλαύκο, καθένας και καθεμία ξεχωριστά τόξευσαν εν κινήσει (βάδην) από εννέα βέλη προς την επιλεγείσα διεύθυνση εργασίας και υπό τακτούς χρόνους ώστε να βοηθηθεί ο αγαπημένος μας Γλαύκος να κατανοήσει το εργασιακό του πλαίσιο και να αναπτύξει "εγγραφή" στην συνδυαστική μνήμη του την οποία θα ανασύρει προς διευκόλυνσή του στην, μετέπειτα, καθημερινή μας εφιπποτοξοτικήν εργασία.

     "Συνδυαστικώς", όμως, λειτουργούμε και όσοι πλησίον του Ίππου κι έτσι, σήμερα, εκπαιδεύοντας τον Ίππο, εκπαιδευθήκαμε μαζύ του και οι "Έλληνες Κένταυροι", βαθμολογώντας πολλές εφιπποτοξοτικές "παραμέτρους" που μας αφορούν, διαπιστώνοντας ότι όλοι όσοι μετέσχον της σημερινής ήσαν, επιεικώς, άριστοι σε ό,τι εκλήθησαν να επιδείξουν.

     Όλοι συνεργάσιμοι, άριστα με τον Ίππο, όλοι αριστείς στην χρήση του Τόξου και στην εκτέλεση εφίππου τοξεύσεως, όλοι εξόχως αυτοπειθαρχημένοι και αυτοσυγκεντρωμένοι ως θετικότατοι υποδοχείς και εκτελεστές των καθοδηγητικών υποδείξεων του Εκπαιδευτή ο οποίος, όχι μόνον δεν κουράστηκε κατά το εντονότατο αυτό δίωρο αλλά και δεν εννοούσε να αποχωριστεί την ανθρώπινη ομήγυρη και αυτόν τον υπέροχο Γλαύκο, ξαπλώνοντας πλάι του και παίζοντας μαζύ του.

     Ιδιαιτέρως εντυπωσιακή η νεαρή Αγγελική μας η οποία κατά το δεύτερο, μόλις(!) μάθημα Ιππασίας και πρώτη(!) φορά τοξεύοντας έφιππη και εν κινήσει, επέδειξε άριστη τεχνική και ακρίβεια χειρισμών.   

     Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολυμορφία του εκτενούς πεδίου καλύπτει άνετα κάθε απαίτηση εφιπποτοξοτικού έργου μέχρι σημείου διοργανώσεως ...διεθνών αγώνων!

     Και η εγγύτητα του νέου μας χώρου προς το κέντρο των Αθηνών, αλλά και μέσω Αττικής Οδού προς τον διεθνή Αερολιμένα της πρωτεύουσας, μας βάζει σε πολλούς διοργανωτικούς πειρασμούς!

     Σημειώσαμε, πρωτύτερα, ότι κάθε εμπόδιο, για τους "Έλληνες Κενταύρους" δεν είναι απλώς για το καλό αλλά για το κάλλιστο της Ομάδος μας. Αυτό, βλέπουμε συνεχώς να επιβεβαιώνεται και να δείχνει τον ...δρόμο και σε μας για τις επόμενες κινήσεις μας!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.