Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Ο "Κάμπος" είναι ο εναλλακτικός εκπαιδευτικός χώρος που φιλοξενεί τα μαθήματα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" εκτός πόλεως, παραλλήλως προς τον χώρο που φιλοξενεί τα μαθήματα στην Καλαμάτα.

     Απ΄ ό,τι φαίνεται, λοιπόν, ο Κάμπος, εκτός από έναν ιδανικόν Ίππο Σχολής, χαρακτηρίζεται κι από ένα επίσης ιδανικό φυσικό περιβάλλον το οποίο φαίνεται να σχεδιάσθηκε για να φιλοξενεί, ήρεμους,στην αγκαλιά του μαθητές και ...τετράποδα.

     Με την πυκνή του δενδροφύτευση από λιόδεντρα, ο Κάμπος, αν και αχανώς ελεύθερος, δείχνει φυσικώς περιφραγμένος, επιτρέποντας μιαν αίσθηση ελευθερίας σε όσους κινούνται στο εσωτερικό του.

     Και με τον φυσικό του "διάκοσμο", με τους απόκοσμους "φωτισμούς" του και με το επίπεδο έδαφός του, ο Κάμπος θα μπορούσε να αποτελέσει και ιδανική "σκηνή" Ιππικού Θεάτρου μέχρι σημείου να μας βάζει ...παράξενες ιδέες!

     Ωστόσο, κανείς δεν μας πείθει ότι σ΄ αυτό τον χώρο δεν "την καταβρίσκει", πρώτος απ΄ όλους, ο φυσιολάτρης Αρχηγός του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" (...και σε λίγο και ...κάτι ακόμη...) Εφιπποτοξότης Αθανάσιος Ψωρομύτης ο οποίος δείχνει να "κλέβει" ...συχνά από τους μαθητές του το υπέροχο αλογάκι της εδω Σχολής.

     Eδώ τα μαθήματα έχουν άλλη "διάσταση" και οι φωτογραφίες δείχνουν μιαν ωραία "ατμόσφαιρα" επικοινωνίας Ανθρώπων και Ίππου.

     Ακολουθώντας το σταθερό ασκησιολόγιο της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" ο Αρχηγός κι Εκπαιδευτής του Παραρτήματος καταδεικνύει την πρόοδο των μαθητών του και όχι μόνον...

     Συνεχώς με την εκπαιδευτική τακτική του χαράζει δρόμους που αποδεικνύονται χρήσιμοι για πολλούς και, ως φαίνεται, ο Αθανάσιος Ψωρομύτης, με την σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει την Ιππική, θα συνεισφέρει πάμπολλα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.