Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

     ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ



     Αγαπητέ κ. Καλετζή σας στέλνω και γραπτά αυτά που είπαμε και μου ζητήσατε στο τηλέφωνο και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όπου θέλετε. Πήγα να σας βρω στο στάβλο στη Ζωφριά και βρήκα μια κόλαση με άλογα σε μποξ χωρίς ποτίστρα χωρίς κανένα μέσα στο στάβλο με ένα σκελετωμένο σκυλί να περιφέρεται και όλα τα μποξ πηγμένα στα σκατά. Κάποια άλογα κυριολεκτικά σφραγιμένα δείχνενε να μη βγαίνουν καθόλου και παντού μέσα και έξω από το στάβλο σκουπιδαριό απερίγραπτο με ντάνες τη κοπριά απέξω. Πήρα φωτογραφίες με το κινητό.Δε ξέρω αν τα ζώα αυτά είναι τσιπαρισμένα και αν έχου νόμιμα βιβλιάρια αλλά φοβάμαι ότι αν πέσουν έλεγχοι στο στάβλο αυτό ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώσει εξαψήφιο. Όσοι έχουμε ιππεύσει ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται σε τέτοιους στάβλους και ευτυχώς που επισκέφθηκα έγκαιρα το στάβλο πριν σας φέρω τη κόρη μου. Δε νομίζω ότι μια σοβαρή ομάδα σα τη δική σας πρέπει να βρίσκεται σε τέτοιους στάβλους. Μετά μπήκα και στη σελίδα του στάβλου στο φέις και είδα τον ιδιοκτήτη να καλπάζει άγρια επιστράφοντας στο στάβλο και δε φτάνει που χτυποβροντιόταν πάνω στη σέλα τσακίζοντας τη ράχη του αλόγου του δείχνει ότι κανείς δε του είπε ότι ποτέ δεν επιστρέφουμε στο στάβλο καλπάζοντας γιατί τα άλογα έτσι κι αλλιώς βιάζονται να γυρίσουν για να φάνε αν τα σπρώχνουμε και εμείς να καλπάζουν κάνουμε άλογα επικίνδυνα για αναβάτες που γυρνάνε στο στάβλο. Σας στλέλνω το βίντεο για το οποίο μιλάω. Έλεος φίλε μου και μακριά από τέτοιους στάβλους γιατί εσείς κάνετε σοβαρή δουλειά. Με εκτίμηση.



      Αγαπητέ μας Φίλε,

     Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας και την γραπτή επανάληψη των όσων μας καταγγείλατε τηλεφωνικώς, κάτι που μας ήταν απαραίτητο για να σας απαντήσουμε διεξοδικώς, όπως προφορικώς σας αναφέραμε. Επί της ουσίας, λοιπόν:

     Τα όσα αναφέρετε είναι αληθέστατα και ζητήματα τα οποία απησχόλησαν σοβαρότατα και μας, προτείναντες, μάλιστα, ανέξοδες λύσεις στον ιδιοκτήτη και με δικη μας καταβολή χειρωνακτικής εργασίας αλλά ο εν λόγω είχε, ανυπόστατη μεν απαράκαμπτη δε, άρνηση, ημών μη δυναμένων να παρέμβουμε στον ιδιοκτησιακό χώρο του, είτε επί ζώων, είτε επί κινητών, είτε επί ακινήτων, ως απλώς σταυλίζοντες συγκεκριμένο Ίππο.

     Πράγματι όπως, ως παλαιός Ιππέας επισημαίνετε, κάποιους Ίππους στον συγκεκριμένο Σταύλο τους παρατηρήσαμε και εμείς επί μακρόν εγκλείστους στις, όντως άνευ ποτίστρας(!) φάτνες (μποξ) τους! Επιπλέον, η σωρευμένη ένταση στους συγκεκριμένους μη προαυλιζόμενους Ίππους, τους δημιουργούσε επιθετικές συμπεριφορές με αποτέλεσμα λακτίσματα επί των θυρών των φατνών τους, συχνά σπασμένων.

     Όπως και να το κάνουμε, διατηρώντας περισσότερους από 30 Ίππους ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΛΙΤΗ είναι φυσικές οι οικτρές εικόνες που περιγράφετε και ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΛΙΤΗ και ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ καταλαβαίνει κι ο πιο αδαής τι υποφέρουν οι σταυλιζόμενοι Ίπποι!...

      Σωστή η επισήμανσή σας και για τον σκελετωμένο σκύλο (δύο είναι, αλλά τον άλλο δεν τον είδατε) για τους οποίους επελήφθη αυτεπαγγέλτως και χωρίς την οιανδήποτε δική μας παρέμβαση, πρόεδρος (κυρία) ζωοφιλικής εταιρείας η οποία, μάλιστα ανέφερε και προπηλακισμό της!

     Ορθές και οι παρατηρήσεις σας σχετικά με τους καλπασμούς του εμφανιζομένου στο βίντεο για την αποστολή του οποίου ευχαριστούμε (το έχουμε κι εμείς αποθηκεύσει). Και λίγα γράφετε διότι ο συγκεκριμένος ανήρτησε και φωτογραφίες μαθήτριάς του (ενήλικης!) με τα πόδια όχι σε αναβολείς αλλά στις ...αρτάνες(!) των αναβολέων με τους αναβολείς να κρέμονται εν συνεχεία...

     Τι να πρωτοεπισημάνουμε...

     Συνεπώς, ουδεμία διάσταση απόψεως μεταξύ υμών και ημών επί του συγκεκριμένου Σταύλου και στο ελάχιστο διάστημα κατά το οποίο παραμείναμε σε συνεργασία μαζύ του όχι μόνον διαπιστώσαμε τα κακώς κείμενα που περιγράφετε (και πολύ περισσότερα, των οποίων εκτενές φωτογραφικό υλικό παραμένει αρχειοθετημένο) αλλά και ήδη τον έχουμε εγκαταλείψει πριν καν επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς και από την πρώτη φορά, μαζύ μας.

     Και, βεβαίως, χωρίς ουδεμία εχθρική πρόθεση προς τον συγκεκριμένο επιχειρηματία (Σταύλο) αποφύγαμε και κάθε δημοσιοποίηση ή καταγγελία που θα μπορούσαμε τεκμηριωμένα να κάνουμε. Πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε Σταύλους και όχι να κλείσουμε Σταύλους, άλλως θα είχαμε οργανώσει τον δικό μας! Είναι κι αυτό μέρος της αλτρουιστικής "θεάσεως" των "Ελλήνων Κενταύρων", μιας Ομάδος με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία, η οποία δεν αποσκοπεί στο οιοδήποτε κέρδος αλλά στην υπηρέτηση της Ιππικής και της παιδείας των Μελών της.

     Αντιλαμβάνεσθε ότι, ως μη κερδοσκοπική Σχολή, πρόθεσή μας είναι η οικονομική ενίσχυση Σταύλων εκ των οποίων επιλέγουμε Ίππους Σχολής και ως εξωτερικοί Συνεργάτες δεν έχουμε κανένα δικαίωμα παρεμβάσεως στα "εσωτερικά" αυτών των Σταύλων οι οποίοι έχουν, κατά νόμον ή και ...παρανομία, υπεύθυνο ιδιοκτήτη. Μόνη μας διέξοδος η αποχώρηση κάτι που πράξαμε εγκαίρως και στον συγκεκριμένο (ούτως ειπείν...) ...Σταύλο.

      Επειδή "ουδέν κακόν αμιγές καλού", ήδη επιστρέψαμε σε Σταύλο με τον οποίο σχετιζόμαστε από 20ετίας και αποχωρήσαμε προ τριών χρόνων όταν δεν διέθετε Ίππο κατάλληλο για Έφιππη Τοξοβολία. Στο νέο μας Σταύλο (παλαιό, εκ προηγουμένης συνεργασίας) σας περιμένουμε για να χαρείτε ένα περιβάλλον έως και ιδανικό, με καλοφροντισμένο ζωικό "δυναμικό" και πεντακάθαρο περιβάλλον.

Με εκτίμηση,

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"     

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.